Spaardoelen

Ik durf niet te zeggen wat onze spaardoelen waren, de laatste keer dat ik hierover schreef. Momenteel is het als volgt; we hebben drie potjes op onze Rabobank rekening. Een potje voor oudste en een potje voor jongste zoon en een potje voor vervanging van de auto. 

De potjes voor de jongens staan op onze naam en blijven ook op onze naam. We willen hiervan grote kosten betalen zoals de studie en meebetalen aan het behalen van het rijbewijs. We hebben er nog niet eerder geld van hoeven gebruiken. Iedere maand wordt er €50,00 bijgeschreven en af en toe nog wat extra's, zoals bijvoorbeeld het verjaardagsgeld.

Daarnaast sparen we voor een vervanging van onze huidige auto. We rijden een Volkswagen Passat uit 2009. Hij rijdt nog heerlijk en heeft bijna 200.000 km op de teller. Maar, we hebben wel wensen voor een vervangende auto. We willen graag opnieuw een ruime auto, opnieuw een automaat, man wil graag voorruitverwarming en ik stem voor stuurverwarming. Wat betreft de kilometerstand willen we een stuk lager starten. De huidige auto kochten we met 94.000 km en een andere auto zouden we graag met 30.000/40.000 kilometer willen kopen. Als we hier nu naar zoeken op autoverkoopsites zien we dat we zo'n €20.000,00 zouden moeten betalen. We gaan er even vanuit dat we niks terugkrijgen voor de Passat en willen ook niet lenen voor een auto. Dus ons spaardoel hebben we vastgesteld op €20.000,00. Inmiddels hebben we ruim €8.000,00 op de rekening staan.

We hebben verder geen buffer, want hey, wie zegt dat we dit geld niet voor andere onvoorziene zaken kunnen gebruiken? Dit is dus tevens onze buffer. We hebben momenteel samen een goed inkomen, wat er voor zorgt dat we veel onverwachte kosten ook kunnen opvangen zonder dat we aan onze spaarrekening hoeven te komen. Maandelijks kan er ook een mooi bedrag gestort worden. We hebben één duidelijke afspraak; de vervangende auto wordt pas gekocht als de huidige auto afgeschreven is.

Reacties