Doorgaan naar hoofdcontent

Afscheid

Woensdag 8 juni namen wij afscheid van mijn schoonzus. Een moedige, sterke meid van 31 jaar oud. Na een strijd van bijna drie jaar tegen een hersentumor heeft zij er voor gekozen om haar leven te beƫindigen. Om 17.13 overleed zij met om haar heen haar familie en schoonfamilie. Een ontzettend zwaar moment voor ons.

Afgelopen dinsdag hebben we haar begraven. Voor de begrafenis heeft ze, zoals ze altijd deed, alles tot in de puntjes voorbereid. Het was een mooie dienst, maar heftig net zoals de afsluiting op de begraafplaats.

Nu twee dagen later ben ik nog steeds lamgeslagen. Alles gaat langs me heen en ik ben zeer vermoeid. Opnieuw zitten we in deze situatie. Zeven jaar geleden, toen man en ik drie jaar een relatie hadden, overleed zijn broer. De zware tijd die erna kwam staat nog in mijn geheugen gegrift en ook nu ben ik daar weer bang voor. Van vier kinderen naar twee, hoe kun je dat aan als ouder?

Het blijft hier denk ik nog even rustig. Inspiratie heb ik momenteel niet, mijn gedachten zijn er niet bij. We gaan aandacht besteden aan ons gezin, genieten van de kleine dingen en mijn schoonouders ondersteunen. Iedereen bedankt voor jullie reacties op mijn vorige bericht. Het geeft me zeker steun.
Reacties

 1. Ik wens jullie allemaal heel erg veel sterkte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig, heel veel sterkte. Recent ook 2 bekenden verloren van mijn leeftijd met ook kinderen in dezelfde leeftijd als zoontje. Het grijpt mij erg aan. Het maakt mij nog meer dankbaar voor wat ik wel heb en probeer zoveel mogelijk te genieten van alles. Veel sterkte voor jou en je familie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het maakt inderdaad ook dat ik veel bewuster ben van het moois om mij heen. Zelf kon ze zo genieten van een bloem, het simpele in het leven, een wijze les! Bedankt

   Verwijderen
 3. Ach wat heftig. Sterkte voor de familie en goed voor jezelf zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!