Doorgaan naar hoofdcontent

APK voor jezelf

Ik werk als service adviseuse voor een autobedrijf. Eigenlijk gewoon een duur woord voor een receptioniste. Een tijdje terug kregen we een mail met daarin de vraag of we zelf een APK wilden ondergaan. Mijn werkgever gaf alle werknemers de kans om deel te nemen aan een gezondheidsonderzoek.

Het onderzoek is geheel gratis voor de werknemer en ook worden de resultaten afgeschermd voor de werkgever. Ik besloot na enige twijfel om ook deel te nemen aan het onderzoek.  Vorige week was het dan zover, ik moest donderdag voor de oogmeting komen. Ik moest een aantal testjes doen en mijn oogdruk werd gemeten. Alles was goed, ik werd wel met mijn bril op getest. Binnen een paar minuten was ik daar alweer mee klaar.

Op vrijdag werden de overige onderzoeken uitgevoerd. Zo werd mijn bloeddruk gemeten, werd ik gewogen, moest ik blazen in een apparaat en werden mijn suiker en cholesterol gemeten door middel van een prikje in mijn wijsvinger. Vooraf moest ik een vragenlijst invullen over mijn werksituatie, beweging en eetgewoonten.

De conclusie was als volgt; qua gewicht zit ik te hoog. Dit kwam voor mij niet als een verrassing, wat ik zelf erg leuk vond om te zien was dat de weegschaal 89 kilo aangaf! Al 5 kilo kwijt, een heerlijk gevoel. Verder werd ik eigenlijk helemaal goedgekeurd. Wat ik persoonlijk erg prettig vond was het gesprek achteraf waarin alle resultaten werden besproken. Tijdens dit gesprek gaf de man aan dat 80 kilo voor mij een mooi gewicht zou zijn. Nu heb ik dus voor mezelf een doel gesteld. Eerst naar de 85 kilo en dan zien we wel wat ik extra moet doen om naar die 80 kilo te gaan. Bijvoorbeeld een abonnement bij de sportschool.

Hebben jullie wel eens een vergelijkbaar onderzoek aangeboden gekregen door jullie werkgever? Zouden jullie deelnemen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Doet mijn werkgeven (groot bedrijf) ook. Zelfs nog met hartfilmpje er bij.
  En ik doe graag mee: een gratis test, met adviezen na. En die adviezen voeg ik, stapje voor stapje, in mijn leven in. In gewoontes, dus na het inwerken kost het geen moeite meer. En op een manier die bij mij past en ik leuk vindt.
  En zie het als een vorm van extra jaren leven regelen, want als ik (meer kans heb op) een gezonder leven, heb ik meer jaren te leven. Dat wil ik wel. Anders ben ik na mijn werkende leven op. En dat gun ik mijn baas eigenlijk niet, of leiver: mezelf wel.

  P.S. Ik doe alleen mee, als de uitslagen prive zijn en blijven. Dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was bij mij ook een voorwaarde. Het moet privé blijven. Dat ik overgewicht heb ziet de werkgever ook maar verder, liever niet. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wat goed trouwens dat je zo aan het afvallen bent. Want da's niet makkelijk! (Ik kan het bijvoorbeeld nauwelijks) Petje af, voor de vrouwmoedige poging in ieder geval al.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!! Ik heb er normaal ook erg moeite mee. Maar deze kilo's gingen opeens vrij gemakkelijk.

   Verwijderen
 3. +$3,624 PROFIT last week...

  Get 5 Star verified winning bets on MLB, NHL, NBA and NFL + Anti-Vegas Smart Money Signals...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…