Doorgaan naar hoofdcontent

APK voor jezelf

Ik werk als service adviseuse voor een autobedrijf. Eigenlijk gewoon een duur woord voor een receptioniste. Een tijdje terug kregen we een mail met daarin de vraag of we zelf een APK wilden ondergaan. Mijn werkgever gaf alle werknemers de kans om deel te nemen aan een gezondheidsonderzoek.

Het onderzoek is geheel gratis voor de werknemer en ook worden de resultaten afgeschermd voor de werkgever. Ik besloot na enige twijfel om ook deel te nemen aan het onderzoek.  Vorige week was het dan zover, ik moest donderdag voor de oogmeting komen. Ik moest een aantal testjes doen en mijn oogdruk werd gemeten. Alles was goed, ik werd wel met mijn bril op getest. Binnen een paar minuten was ik daar alweer mee klaar.

Op vrijdag werden de overige onderzoeken uitgevoerd. Zo werd mijn bloeddruk gemeten, werd ik gewogen, moest ik blazen in een apparaat en werden mijn suiker en cholesterol gemeten door middel van een prikje in mijn wijsvinger. Vooraf moest ik een vragenlijst invullen over mijn werksituatie, beweging en eetgewoonten.

De conclusie was als volgt; qua gewicht zit ik te hoog. Dit kwam voor mij niet als een verrassing, wat ik zelf erg leuk vond om te zien was dat de weegschaal 89 kilo aangaf! Al 5 kilo kwijt, een heerlijk gevoel. Verder werd ik eigenlijk helemaal goedgekeurd. Wat ik persoonlijk erg prettig vond was het gesprek achteraf waarin alle resultaten werden besproken. Tijdens dit gesprek gaf de man aan dat 80 kilo voor mij een mooi gewicht zou zijn. Nu heb ik dus voor mezelf een doel gesteld. Eerst naar de 85 kilo en dan zien we wel wat ik extra moet doen om naar die 80 kilo te gaan. Bijvoorbeeld een abonnement bij de sportschool.

Hebben jullie wel eens een vergelijkbaar onderzoek aangeboden gekregen door jullie werkgever? Zouden jullie deelnemen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Doet mijn werkgeven (groot bedrijf) ook. Zelfs nog met hartfilmpje er bij.
  En ik doe graag mee: een gratis test, met adviezen na. En die adviezen voeg ik, stapje voor stapje, in mijn leven in. In gewoontes, dus na het inwerken kost het geen moeite meer. En op een manier die bij mij past en ik leuk vindt.
  En zie het als een vorm van extra jaren leven regelen, want als ik (meer kans heb op) een gezonder leven, heb ik meer jaren te leven. Dat wil ik wel. Anders ben ik na mijn werkende leven op. En dat gun ik mijn baas eigenlijk niet, of leiver: mezelf wel.

  P.S. Ik doe alleen mee, als de uitslagen prive zijn en blijven. Dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was bij mij ook een voorwaarde. Het moet privé blijven. Dat ik overgewicht heb ziet de werkgever ook maar verder, liever niet. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wat goed trouwens dat je zo aan het afvallen bent. Want da's niet makkelijk! (Ik kan het bijvoorbeeld nauwelijks) Petje af, voor de vrouwmoedige poging in ieder geval al.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!! Ik heb er normaal ook erg moeite mee. Maar deze kilo's gingen opeens vrij gemakkelijk.

   Verwijderen
 3. +$3,624 PROFIT last week...

  Get 5 Star verified winning bets on MLB, NHL, NBA and NFL + Anti-Vegas Smart Money Signals...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!