Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantiegeld

Ik kreeg op 14 juni mijn vakantiegeld, dit jaar is het €329,78. Dit is het bedrag dat ik opgebouwd heb vanaf 1 januari. Per 1 januari heb ik een andere werkgever en kregen wij het vakantiegeld van de oude werkgever al uitbetaald. Ik ben van 40 uur naar 24 uur gegaan en wist ook al dat ik hiermee dus minder vakantiegeld op zou bouwen. Van mijn vakantiegeld kocht ik zomerkleding en schoenen en het overschot stortte ik op de spaarrekening. 

We gaan in september een weekend naar Centerparcs met 7 personen, twee bevriende stellen en onze kleine man. Dit kostte ons €257,- en dit betaalden we van de lopende rekening van man. Hij spaarde hierdoor deze maand minder maar moet ook zijn vakantiegeld nog krijgen wat we dan weer in zijn geheel naar de spaarrekening kunnen boeken. Ik heb niet gekeken hoeveel het zou moeten zijn, we laten ons maar verrassen.

Met dit vakantiegeld erbij komt mijn spaarrekening uit op ongeveer €3.000,- en spaarrekening van man zal ongeveer op €8.300,- uitkomen. Het spaardoel van €10.000,- op de rekening van man is dus nog niet gehaald. Komende maanden verwachten we geen gekke uitgaven. Man en ik hebben allebei al nieuwe kleding voor de zomer, ook voor zoon ligt er al veel klaar. Voorlopig zijn er nog luiers genoeg en op zolder liggen nog drie pakken voer voor onze katten.

Wat deden jullie met het vakantiegeld? Echt op vakantie of vooral op de spaarrekening? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Mijn eigen vakantiegeld (wat niet zo heel veel was) is opgegaan aan een weekendje weg met vriend. Vriend gebruikt zijn vakantiegeld voor de vakantie. Ik spaar er normaal meestal van, omdat ik het hele jaar door voor van alles en nog wat spaar, dus ook voor vakanties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij werkt inderdaad met potjes, ook slim! Alleen dit jaar gaan we dus niet ver en valt het bedrag voor de vakantie te overzien en dus op te vangen op de lopende. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wij hebben van het vakantiegeld de gevel laten isoleren en opnieuw laten voegen. Vakantie tja. Dit jaar heerlijk in eigen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook heerlijk, wij dus ook. En fijn dat je het huis weer een update hebt kunnen geven. Best een luxe toch?!

   Verwijderen
 3. Wij kochten er een nieuwe tweedehands auto van!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, goed besteed! Veel plezier met je aankoop.

   Verwijderen
 4. Wij gaan naar Kreta met het gezin in augustus. Dit betaalden we van het vakantiegeld van man,wat er overbleef ging naar de spaar. Vlak voor we weggaan schrijf ik dit bedrag terug naar de betaalrekening (ongeveer EUR 500) en vul dit aan met het potje dat ik thuis heb en het boodschappen/leefgeld dat ik altijd gebruik. Mijn vakantiegeld spaarden we voor diverse doelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…