Doorgaan naar hoofdcontent

Hergebruik

In mijn kast lag al tijden een donkerblauwe broek. Niet het donkerblauw als een spijkerbroek maar echt donkerblauw. Een broek die ik bijna nooit droeg omdat de ik de kleur achteraf lastig te combineren vond. Een tijd geleden kocht ik bij de Hema zwarte textielverf. Omdat het best een gebruiksaanwijzing is - vier wasprogramma's - stelde ik het steeds uit. Vorige week nam ik eindelijk de moeite. En wat ben ik blij! De broek is prachtig egaal zwart en is nu met al mijn kleding te matchen en dat voor €7,50! Daar heb je toch geen nieuwe kwalitatief goede broek voor.

Daarnaast was onze klok in de woonkamer ook al een aantal weken kapot. We kochten de klok drie jaar geleden bij de Action. Het leek erop dat de batterij leeg was maar na vervanging van de batterij bleef hij steeds verder achter. Uiteindelijk scheelde het een uur of zes met de daadwerkelijke tijd.

Vorige week combineerde ik de boodschappen met een bezoekje aan de Action en kocht ik een klok voor €3,-. Man haalde het uurwerk eruit en zette hem weer over in onze oude klok. De klok kostte oorspronkelijk een euro of acht en lijkt heel erg op de klokken uit de series van Riverdale. Door het vervangen van het uurwerk hoefden we geen duurdere vergelijkbaar uitziende klok aan te schaffen.

Twee mooie manieren om van iets ouds weer gebruik te kunnen maken. Zouden jullie het ook zo aanpakken of kochten jullie gewoon een andere broek en een nieuwe (duurdere) klok? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik verf regelmatig kleding maar de verf die ik gebruik behoeft geen 4 wasprogramma's. Was kledingstuk(ken) met gewone was mee, maak het na het centrifugeren weer kletsnat: verf, zout en kledingstuk in de trommel en vereist programma laten draaien + extra spoelprogramma. Dan op normale temperatuur wassen met min-of-meer zelfde kleuren. Kost 1x extra was-en spoelprogramma.
  Ik koop nooit bij Action.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk. Heel tactisch heb ik het niet aangepakt. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. de klok zou ik ook op zo'n manier kunnen repareren ipv meteen te vervangen, maar textiel verven begin ik niet aan. ik heb genoeg horrorverhalen gehoord over kleding die maar blijft afgeven, ondanks veel tijd en moeite tóch niet de goede kleur wordt, enz, enz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is het hier goed afgelopen. Draag de broek regelmatig, geeft niet af en is nog steeds goed zwart. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Wat een slim idee om gewoon het uurwerk te vervangen! Die ga ik onthouden!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slimme tips. Ik zou misschien niet zo creatief zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man kwam met het idee van de klok en ik met de verf, ach, zo vullen we elkaar allemaal aan toch? ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…