APK voor jezelf

Ik werk als service adviseuse voor een autobedrijf. Eigenlijk gewoon een duur woord voor een receptioniste. Een tijdje terug kregen we een mail met daarin de vraag of we zelf een APK wilden ondergaan. Mijn werkgever gaf alle werknemers de kans om deel te nemen aan een gezondheidsonderzoek.

Het onderzoek is geheel gratis voor de werknemer en ook worden de resultaten afgeschermd voor de werkgever. Ik besloot na enige twijfel om ook deel te nemen aan het onderzoek.  Vorige week was het dan zover, ik moest donderdag voor de oogmeting komen. Ik moest een aantal testjes doen en mijn oogdruk werd gemeten. Alles was goed, ik werd wel met mijn bril op getest. Binnen een paar minuten was ik daar alweer mee klaar.

Op vrijdag werden de overige onderzoeken uitgevoerd. Zo werd mijn bloeddruk gemeten, werd ik gewogen, moest ik blazen in een apparaat en werden mijn suiker en cholesterol gemeten door middel van een prikje in mijn wijsvinger. Vooraf moest ik een vragenlijst invullen over mijn werksituatie, beweging en eetgewoonten.

De conclusie was als volgt; qua gewicht zit ik te hoog. Dit kwam voor mij niet als een verrassing, wat ik zelf erg leuk vond om te zien was dat de weegschaal 89 kilo aangaf! Al 5 kilo kwijt, een heerlijk gevoel. Verder werd ik eigenlijk helemaal goedgekeurd. Wat ik persoonlijk erg prettig vond was het gesprek achteraf waarin alle resultaten werden besproken. Tijdens dit gesprek gaf de man aan dat 80 kilo voor mij een mooi gewicht zou zijn. Nu heb ik dus voor mezelf een doel gesteld. Eerst naar de 85 kilo en dan zien we wel wat ik extra moet doen om naar die 80 kilo te gaan. Bijvoorbeeld een abonnement bij de sportschool.

Hebben jullie wel eens een vergelijkbaar onderzoek aangeboden gekregen door jullie werkgever? Zouden jullie deelnemen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Doet mijn werkgeven (groot bedrijf) ook. Zelfs nog met hartfilmpje er bij.
    En ik doe graag mee: een gratis test, met adviezen na. En die adviezen voeg ik, stapje voor stapje, in mijn leven in. In gewoontes, dus na het inwerken kost het geen moeite meer. En op een manier die bij mij past en ik leuk vindt.
    En zie het als een vorm van extra jaren leven regelen, want als ik (meer kans heb op) een gezonder leven, heb ik meer jaren te leven. Dat wil ik wel. Anders ben ik na mijn werkende leven op. En dat gun ik mijn baas eigenlijk niet, of leiver: mezelf wel.

    P.S. Ik doe alleen mee, als de uitslagen prive zijn en blijven. Dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was bij mij ook een voorwaarde. Het moet privé blijven. Dat ik overgewicht heb ziet de werkgever ook maar verder, liever niet. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Wat goed trouwens dat je zo aan het afvallen bent. Want da's niet makkelijk! (Ik kan het bijvoorbeeld nauwelijks) Petje af, voor de vrouwmoedige poging in ieder geval al.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel!! Ik heb er normaal ook erg moeite mee. Maar deze kilo's gingen opeens vrij gemakkelijk.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.