Doorgaan naar hoofdcontent

€10.000,-

Ons spaardoel is gehaald. Op de spaarrekening van man staat nu het mooie bedrag van €10.000,-. Het genieten is van korte duur, dit bedrag leggen we in als eigen geld bij de aankoop van ons nieuwe huis!

Vorige week donderdag stond het huis te koop. We hebben direct gebeld voor een bezichtiging en die hadden we vrijdagochtend. De oom van mijn man ging mee en heeft de staat van de woning beoordeeld. Hij was positief en hierdoor hebben we besloten om die middag een bod te doen en toen was het al rond!

Het huis voldoet aan alle punten op ons wensenlijstje. Een leuke buurt in onze huidige woonplaats, een woonkamer over de gehele breedte, een zolder, een garage/oprit, een grote(re) tuin en een redelijke prijs.

We hebben van (schoon)ouders €15.000,- geleend als aanvulling op ons eigen geld. Het huis kost ons exclusief kosten koper €222.500,-. Het maximaal te lenen bedrag is €210.141,-. Wij hebben besloten om dit in zijn geheel te lenen. De rente bij onze hypotheekverstrekker ligt momenteel op 1,69%.

Gekozen is voor 50% annuïteiten en 50% lineaire hypotheek. We starten met een maandbedrag van €810,- en dit zal teruglopen naar €660,-. De hypotheek is aangevraagd en het koopcontract onder voorbehoud van financiering is ondertekend. Nu is het wachten op onze hypotheekverstrekker voor de offerte.

De sleutel overdracht zal plaats vinden op 1 december en als alles mee zit zal dit misschien nog wel eerder zijn. Het huis is een voormalige huurwoning en staat leeg.

Spannend vind ik het wel. Op papier zou de financiering moeten lukken, altijd spannend of het ook daadwerkelijk door kan gaan. Duimen jullie mee?Reacties

 1. Spannend maar leuk. Redden jullie het alle kosten (kk) erbij. Verhuizen is duur.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker! Uitgebreid berekend. Ik heb ook nog mijn spaarrekening en in het huis zelf hoeft niet heel veel gedaan te worden.

   Verwijderen
 2. Wat een lekkere rente! Hoelang ga je het vast zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu voor 10 jaar. Dit zijn onze goedkoopste jaren en we hopen dan ook al een deel afgelost te hebben.

   Verwijderen
  2. Even een suggestie. Zou je er niet voor willen kiezen om 1 deel nu bijv 10 jaar vast te zetten en een ander deel 20 jaar? Ivm de lage rente nu, en de waarschijnlijk veel hogere rente over 10 jaar?
   Zelf zou ik dat op dit moment zo kiezen iig, en baal dat ik toen we ons huis kochten ook niet voor verschillende looptijden heb gekozen (= verschillend risico)

   Verwijderen
  3. Bedankt voor je tip! We konden het meest lenen door voor 10 jaar te kiezen en aangezien we het dan niet hadden kunnen kopen op een 'paar' duizend euro hebben we besloten om voor 10 jaar te gaan. Snap je beredenering helemaal!

   Verwijderen
  4. Ik snap het. Jammer zeg! Hopen dat het goed zal uitpakken voor jullie.
   Vind je het niet lastig om eigenlijk op de top van jullie mogelijkheden te zitten en daarbij nog een lening van familie te hebben? Financieel lijkt mij dat wel een uitdaging.

   Verwijderen
  5. We hebben naast alle uitgaven nog zo'n €500,- over per maand. Dus exclusief de boodschappen, vaste lasten zoals hypotheek en de maandelijkse afbetaling van €250,-. Dit vind ik zelf vrij ruim en valt me eigenlijk niets tegen. Alle extra's willen we ook overmaken aan de familie en dus hopen we sneller afbetaald te zijn. Waarna we dus weer €250,- extra over gaan houden. Ik probeer altijd positief gestemd te zijn, dus we gaan er gewoon van uit dat dit ons gaat lukken. ;-)

   Verwijderen
  6. Klinkt goed hoor! Valt zeker niet tegen. Super dat het zo kan toch!
   Succes met alle rompslomp & de verhuizing is een mooie gelegenheid om MP weer te boosten natuurlijk.
   Fijne dag!

   Verwijderen
  7. Hahah, ik schrijf er net een blog over die over 2 dagen gepubliceerd wordt. ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een leuk nieuws. Fijn dat het zo'n mooi huis iis dat aan al jullie wensen voldoet.
  Het blijft een heel bedrag, zo alles bij elkaar.

  Blijf je wel bloggen nu je je koophuis hebt? Ik lees je blogjes graag. Grtjs Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een heel bedrag, het benauwd me enigszins. Maar natuurlijk blijf ik bloggen, bedankt voor je compliment! 😊

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat jullie een huis kunnen kopen. Leuk om te weg er naar toe te hebben kunnen volgen. Hoop dat je blijft bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijf ik zeker doen. Er komen heel wat veranderingen in onze lasten, zeker de moeite van het bloggen waard.

   Verwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd! Mooi dat jullie een huis naar jullie wens hebben kunnen vinden :) moet er nog veel aan het huis gebeuren?

  En ga je straks bloggen over het aflossen van de hypotheek?

  In ieder geval heel veel geluk in jullie nieuwe huis straks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het valt gelukkig erg mee. De muren en het verfwerk. Vloeren nemen we veelal mee, dus dat is ook een mooie meevaller!
   Ik blijf zeker bloggen. Een doel is echt het aflossen van de lening bij schoonouders en dan het aflossen doorzetten op de hypotheek!

   Verwijderen
 6. Leuk zeg! En 850 per maand lijkt me goed te doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo! Er gaan wel zeker heel wat posten veranderen, maar dat moet lukken!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…