Doorgaan naar hoofdcontent

€10.000,-

Ons spaardoel is gehaald. Op de spaarrekening van man staat nu het mooie bedrag van €10.000,-. Het genieten is van korte duur, dit bedrag leggen we in als eigen geld bij de aankoop van ons nieuwe huis!

Vorige week donderdag stond het huis te koop. We hebben direct gebeld voor een bezichtiging en die hadden we vrijdagochtend. De oom van mijn man ging mee en heeft de staat van de woning beoordeeld. Hij was positief en hierdoor hebben we besloten om die middag een bod te doen en toen was het al rond!

Het huis voldoet aan alle punten op ons wensenlijstje. Een leuke buurt in onze huidige woonplaats, een woonkamer over de gehele breedte, een zolder, een garage/oprit, een grote(re) tuin en een redelijke prijs.

We hebben van (schoon)ouders €15.000,- geleend als aanvulling op ons eigen geld. Het huis kost ons exclusief kosten koper €222.500,-. Het maximaal te lenen bedrag is €210.141,-. Wij hebben besloten om dit in zijn geheel te lenen. De rente bij onze hypotheekverstrekker ligt momenteel op 1,69%.

Gekozen is voor 50% annuïteiten en 50% lineaire hypotheek. We starten met een maandbedrag van €810,- en dit zal teruglopen naar €660,-. De hypotheek is aangevraagd en het koopcontract onder voorbehoud van financiering is ondertekend. Nu is het wachten op onze hypotheekverstrekker voor de offerte.

De sleutel overdracht zal plaats vinden op 1 december en als alles mee zit zal dit misschien nog wel eerder zijn. Het huis is een voormalige huurwoning en staat leeg.

Spannend vind ik het wel. Op papier zou de financiering moeten lukken, altijd spannend of het ook daadwerkelijk door kan gaan. Duimen jullie mee?Reacties

 1. Spannend maar leuk. Redden jullie het alle kosten (kk) erbij. Verhuizen is duur.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker! Uitgebreid berekend. Ik heb ook nog mijn spaarrekening en in het huis zelf hoeft niet heel veel gedaan te worden.

   Verwijderen
 2. Wat een lekkere rente! Hoelang ga je het vast zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu voor 10 jaar. Dit zijn onze goedkoopste jaren en we hopen dan ook al een deel afgelost te hebben.

   Verwijderen
  2. Even een suggestie. Zou je er niet voor willen kiezen om 1 deel nu bijv 10 jaar vast te zetten en een ander deel 20 jaar? Ivm de lage rente nu, en de waarschijnlijk veel hogere rente over 10 jaar?
   Zelf zou ik dat op dit moment zo kiezen iig, en baal dat ik toen we ons huis kochten ook niet voor verschillende looptijden heb gekozen (= verschillend risico)

   Verwijderen
  3. Bedankt voor je tip! We konden het meest lenen door voor 10 jaar te kiezen en aangezien we het dan niet hadden kunnen kopen op een 'paar' duizend euro hebben we besloten om voor 10 jaar te gaan. Snap je beredenering helemaal!

   Verwijderen
  4. Ik snap het. Jammer zeg! Hopen dat het goed zal uitpakken voor jullie.
   Vind je het niet lastig om eigenlijk op de top van jullie mogelijkheden te zitten en daarbij nog een lening van familie te hebben? Financieel lijkt mij dat wel een uitdaging.

   Verwijderen
  5. We hebben naast alle uitgaven nog zo'n €500,- over per maand. Dus exclusief de boodschappen, vaste lasten zoals hypotheek en de maandelijkse afbetaling van €250,-. Dit vind ik zelf vrij ruim en valt me eigenlijk niets tegen. Alle extra's willen we ook overmaken aan de familie en dus hopen we sneller afbetaald te zijn. Waarna we dus weer €250,- extra over gaan houden. Ik probeer altijd positief gestemd te zijn, dus we gaan er gewoon van uit dat dit ons gaat lukken. ;-)

   Verwijderen
  6. Klinkt goed hoor! Valt zeker niet tegen. Super dat het zo kan toch!
   Succes met alle rompslomp & de verhuizing is een mooie gelegenheid om MP weer te boosten natuurlijk.
   Fijne dag!

   Verwijderen
  7. Hahah, ik schrijf er net een blog over die over 2 dagen gepubliceerd wordt. ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een leuk nieuws. Fijn dat het zo'n mooi huis iis dat aan al jullie wensen voldoet.
  Het blijft een heel bedrag, zo alles bij elkaar.

  Blijf je wel bloggen nu je je koophuis hebt? Ik lees je blogjes graag. Grtjs Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een heel bedrag, het benauwd me enigszins. Maar natuurlijk blijf ik bloggen, bedankt voor je compliment! 😊

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat jullie een huis kunnen kopen. Leuk om te weg er naar toe te hebben kunnen volgen. Hoop dat je blijft bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijf ik zeker doen. Er komen heel wat veranderingen in onze lasten, zeker de moeite van het bloggen waard.

   Verwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd! Mooi dat jullie een huis naar jullie wens hebben kunnen vinden :) moet er nog veel aan het huis gebeuren?

  En ga je straks bloggen over het aflossen van de hypotheek?

  In ieder geval heel veel geluk in jullie nieuwe huis straks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het valt gelukkig erg mee. De muren en het verfwerk. Vloeren nemen we veelal mee, dus dat is ook een mooie meevaller!
   Ik blijf zeker bloggen. Een doel is echt het aflossen van de lening bij schoonouders en dan het aflossen doorzetten op de hypotheek!

   Verwijderen
 6. Leuk zeg! En 850 per maand lijkt me goed te doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo! Er gaan wel zeker heel wat posten veranderen, maar dat moet lukken!

   Verwijderen
 7. Aanbieding voor alle individuen

  U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
  We kunnen u deze lening verstrekken.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Rolandgadner@outlook.de
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.