Doorgaan naar hoofdcontent

Badmode

Tegenwoordig zwem ik regelmatig. Nu het mooi weer is, het buitenbad in het dorp geopend is en er een zwembadje in onze tuin staat bijna iedere dag. Laatst ging ik met zoon zwemmen in het buitenbad en daar brak het bandje van mijn bikini. De bikini die ik droeg had ik al een aantal jaar en het ringetje wat het bandje aan de cup bevestigde was waarschijnlijk verteerd. Van de mevrouw bij het zwembad kreeg ik een paperclip en wij hebben die middag gewoon nog gezellig gezwommen.

Thuis in het badje maakt de paperclip me niet uit, maar het was echt wel noodzaak om een nieuwe bikini te bestellen. Voor mij met een grote cupmaat is deze tijd van het jaar eigenlijk de verkeerde tijd voor het vervangen van mijn badmode. Ik deed er ook zeker een paar Google-sessies over voordat ik een geschikte bikini met beugel vond. Veel badmode wordt al in het voorjaar te koop aangeboden en de grote maten zijn ook vrij snel uitverkocht.

Cupmaat 100D is toch een lastige maat, een beugelbikni is voor mij de beste keuze. Waar ik me altijd over verbaas is dat veel merken reclame maken voor grote maten en daar dan triangeltopjes en bandeaubikini's aanbieden. Deze bikini's zijn voor mij absoluut geen optie en bieden niet de ondersteuning die noodzakelijk is. Waarschijnlijk iets waar ik me nog vaak over zal verbazen. 

Ik kocht een simpele zwarte bikinitop mét beugel en een zwart met wit gevlekt broekje. Hiervoor betaalde ik €68,00, verzendkosten werden niet gerekend. Dat is nog een nadeel van een grotere maat, vaak moet uitgeweken worden naar een duurder exemplaar.

Ik ga er van uit dat ik voorlopig weer voorzien ben. Vinden jullie het lastig om badmode te kopen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Ja, ik vind het ook een drama. Ik snap die triangeldingen ook niet. Volgens mij werkt dat alleen maar met een hele kleine maat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik heb 80c en ik heb ook liever een stevig topje erbij. Ik heb een sportbadpak gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik heb 80c en ik heb ook liever een stevig topje erbij. Ik heb een sportbadpak gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 75D met verder een maatje 38 en ik heb ook een sportbadpak gekocht. Een speedo met shapecorrectie. Geweldig, je krijgt er een totaal ander figuur door.ik vertoon me niet meer in bikini (ben niet zo jong meer) en dit is een goed alternatief

   Verwijderen
 4. Ik draag ook alleen nog maar badpakken.
  Vreselijk moeilijk om te slagen met onder maat 40 en boven 46/48.
  Of boven puilt de boel eruit of onder lubbert alles.
  Bleggghhh. Ben altijd maar zuinig op mijn badpakken als ik er eens een heb die past.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag enkel badpakken en die vind je makkelijk (al is het weeral een aantal jaren geleden dat ik er nog een nieuw kocht want ik gebruik ze zelden). BH's of bikini's bestellen lijkt me ook zo'n gedoe.Dat zou ik toch liever passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik draag wel bikini's en dan voornamelijk triangel topjes, mede door mn kleine cupmaat. Van boven kan ik maat 36/38 aan en van onder moet ik maat 40 hebben. Dus best lastig om een leuke goed zittende bikini te kopen. Setjes laat ik gelijk al hangen, de bovenstukjes zijn altijd te ruim....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel herkenbaar.. 75/80 E is ook lastig.. idd het moet goed zitten en goede ondersteuning bieden, dus kan t niet overal kopen.. en ik hou niet van felle kleurtjes, maar iets neutraals (donkerblauw/bruin/donkergroen of zwart) en ik vindt t meestal veeeeel te duur.. :( lastig dus.. ;) ben ook toe aan t een nieuwe bikini en zwempak, maar stel t steeds uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Losse ringetjes zijn in een goede hand/naaiwinkel ook te koop in verschillende maten. Hiermee kun je de "oude "bikini mee herstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooit gehoord van Bravissimo? Een Engelse site met bh's en badmode voornamelijk voor grote cupmaten. Heb geen aandelen, maar bestel en slaag er goed. Verkopen het hele jaar door badmode.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…