Doorgaan naar hoofdcontent

Verjaardag zoon

Op 19 september 2015 werd onze zoon geboren en dit jaar vieren we dus alweer zijn eerste verjaardag! Wat vliegt de tijd en wat is hij al groot. Heel de dag door spelen, kruipen, staan, schateren en kusjes en knuffels geven. Wat genieten we toch van hem.

Ik heb best even moeten denken over hoe we zijn verjaardag moesten vieren. Door naar andere kinderverjaardagen te gaan waren man en ik al tot de conclusie gekomen dat een verjaardag behoorlijk intensief is voor een kleintje.

We hebben besloten om het klein te houden. Familie en een aantal goede vrienden. Op zondagmiddag van 15.00-17.00. Kaartjes stuur ik niet, ik heb iedereen persoonlijk uitgenodigd.

Eerder vroeg ik hier wat ik zou kunnen vragen voor zoon zijn verjaardag en ik heb besloten niet zozeer iets te vragen. Het lastige bij kinderspeelgoed is dat de prijs al snel oploopt en ik wil onze familie en vrienden niet op kosten jagen. Van de opa's en oma's krijgt hij een loopauto'tje en een tafeltje met twee stoeltjes. Bij de rest heb ik aangegeven dat we het al waarderen als ze komen.

Van ons krijgt hij een vormenstoof en we besloten om €50,- extra te storten op zijn rekening. In de diepvries staan al taarten klaar, we kochten ze allemaal met 35% korting bij de AH. De Minions taart wordt denk ik wel de klapper.

Hoe deden jullie dat bij die eerste verjaardag? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Grappig dat jullie een klein kado doen en 50 euro op de spaarrekening. Dochter kreeg hier een plastic thee serviesje en 50 euro op de rekening. Kijk naar wat een kind nodig heeft om zich te ontwikkelen, dachten wij. Nu 15 jaar later hebben we een leuke dochter die precies weet wat zij zelf wil, en niet kijkt naar anderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een dagje met opa en oma, meer was het toen niet. Vond ik ook niet nodig, al die drukte.Owja, ze kreeg een loopfiets, maar speelde eerst nog weken met de doos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Familie en goede vrienden kwam bij onze dochter. Van 2 tot 5 als ik het mij goed herinner. En het inpakpapier was natuurlijk het meest interessant. Wij hebben haar toen een grote doos duplo-blokken gegeven. Vrienden deden gezamenlijk wat en kwamen zo met een groot kado (zoefzoef dieren als ik me niet vergis).
  En de taart haalden we gratis af bij de bakker, een klant van (schoon)vader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, en alvast gefeliciteerd...

   Verwijderen
  2. Dat is een prima eerste verjaardag toch! Het was zeer geslaagd, die 2 uur. Voor herhaling vatbaar. Bedankt!

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd!
  Onze oudste gaven we een blokkenstoof. Opa en oma gaven een blokkenkar. De jongste gaven we een poppenwagentje, en zij kreeg van opa en oma een puzzel. We keken inderdaad naar wat ze leuk vonden. Onze jongste hebben we het tweede jaar een poppenhuisje van de rommelmarkt gegeven. Kostte weinig, maar ze vond het prachtig. Dure cadeaus kunnen altijd nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een cars-autootje. Zoeen waar je op kunt rijden en muziek maakt. Inmiddels zes jaar geleden en veeeeeeel gebruikt en doorgeschoven naar mijn zus haar dreumes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een cars-autootje. Zoeen waar je op kunt rijden en muziek maakt. Inmiddels zes jaar geleden en veeeeeeel gebruikt en doorgeschoven naar mijn zus haar dreumes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!