Doorgaan naar hoofdcontent

Sparen

Iedere maand sparen we beide op onze spaarrekeningen. Man aan het eind van de maand en ik aan het begin van de maand. Man kan goed van zijn geld op zijn rekening afblijven en voor mij blijft het te verleidelijk, dus bescherm ik mezelf op deze manier.

Sinds kort sparen we ook op een andere manier, namelijk het sparen in een spaarpot. De spaarpot is op een strategische plek weggezet en al het contante geld verdwijnt in de pot. Geld van onder andere tweedehands verkopen, wisselgeld en voorgeschoten bedragen. Doordat man nu ook bewust mee spaart schiet het behoorlijk op en hebben we er al meer dan €400,- in zitten. Met de op handen zijnde verhuizing (duim duim duim) is dit niet verkeerd!

Ik spaarde al langere tijd op deze manier, maar wanneer man iets verkocht verdween het geld in zijn portemonnee en vervolgens werd het weer aan iets onbenulligs uitgegeven. Maken jullie ook gebruik van een spaarpot of trappen jullie niet in deze valkuil? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Leuk dat je je man ook meekrijgt hierin!
  Wij hebben inderdaad ook een spaarpot waar 'restjes' contant geld in gaan en soms extraatjes. Maar zo hard als bij jullie gaat het niet!
  Het is ons leuke dingen potje. Eerder gingen we er weleens van uit eten, nu ik niet meer werk proberen we genoeg te sparen voor onze tot-nu-toe jaarlijkse Terschelling vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man verkocht een auto onderdeel voor €375,-, vandaar de snelle stijging. Hahha verder gaat het lang zo snel niet. Leuk idee zeg! Misschien een idee voor na de verhuizing!

   Verwijderen
 2. O ja! Wij sparen kleingeld op in een spaarpot en kopen daar in de vakantie ijsjes van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! We hebben al gemerkt dat er ook al uit gepakt wordt voor collectes.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook een kleingeld pot, maar daar wordt ook wel uitgehaald als we iets nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons ook, voor collectes o.i.d. Altijd fijn dat je dan iets achter de hand hebt.

   Verwijderen
 4. Ik heb een pot voor kleingeld idd, daar betaal ik mijn dochters zakgeld van en ook collectes. Maar de pot is bijna leeg, dus moet weer eens wat vaker met contant aan de gang.
  MP geld stop ik in mijn portemonnee, en maak ik over na de spaarrekening. Om het echt apart te kunnen houden en als extra af te kunnen lossen dit jaar. Ik houd het ook bij op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…