Doorgaan naar hoofdcontent

Sparen

Iedere maand sparen we beide op onze spaarrekeningen. Man aan het eind van de maand en ik aan het begin van de maand. Man kan goed van zijn geld op zijn rekening afblijven en voor mij blijft het te verleidelijk, dus bescherm ik mezelf op deze manier.

Sinds kort sparen we ook op een andere manier, namelijk het sparen in een spaarpot. De spaarpot is op een strategische plek weggezet en al het contante geld verdwijnt in de pot. Geld van onder andere tweedehands verkopen, wisselgeld en voorgeschoten bedragen. Doordat man nu ook bewust mee spaart schiet het behoorlijk op en hebben we er al meer dan €400,- in zitten. Met de op handen zijnde verhuizing (duim duim duim) is dit niet verkeerd!

Ik spaarde al langere tijd op deze manier, maar wanneer man iets verkocht verdween het geld in zijn portemonnee en vervolgens werd het weer aan iets onbenulligs uitgegeven. Maken jullie ook gebruik van een spaarpot of trappen jullie niet in deze valkuil? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Leuk dat je je man ook meekrijgt hierin!
  Wij hebben inderdaad ook een spaarpot waar 'restjes' contant geld in gaan en soms extraatjes. Maar zo hard als bij jullie gaat het niet!
  Het is ons leuke dingen potje. Eerder gingen we er weleens van uit eten, nu ik niet meer werk proberen we genoeg te sparen voor onze tot-nu-toe jaarlijkse Terschelling vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man verkocht een auto onderdeel voor €375,-, vandaar de snelle stijging. Hahha verder gaat het lang zo snel niet. Leuk idee zeg! Misschien een idee voor na de verhuizing!

   Verwijderen
 2. O ja! Wij sparen kleingeld op in een spaarpot en kopen daar in de vakantie ijsjes van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! We hebben al gemerkt dat er ook al uit gepakt wordt voor collectes.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook een kleingeld pot, maar daar wordt ook wel uitgehaald als we iets nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons ook, voor collectes o.i.d. Altijd fijn dat je dan iets achter de hand hebt.

   Verwijderen
 4. Ik heb een pot voor kleingeld idd, daar betaal ik mijn dochters zakgeld van en ook collectes. Maar de pot is bijna leeg, dus moet weer eens wat vaker met contant aan de gang.
  MP geld stop ik in mijn portemonnee, en maak ik over na de spaarrekening. Om het echt apart te kunnen houden en als extra af te kunnen lossen dit jaar. Ik houd het ook bij op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!