Sparen

Iedere maand sparen we beide op onze spaarrekeningen. Man aan het eind van de maand en ik aan het begin van de maand. Man kan goed van zijn geld op zijn rekening afblijven en voor mij blijft het te verleidelijk, dus bescherm ik mezelf op deze manier.

Sinds kort sparen we ook op een andere manier, namelijk het sparen in een spaarpot. De spaarpot is op een strategische plek weggezet en al het contante geld verdwijnt in de pot. Geld van onder andere tweedehands verkopen, wisselgeld en voorgeschoten bedragen. Doordat man nu ook bewust mee spaart schiet het behoorlijk op en hebben we er al meer dan €400,- in zitten. Met de op handen zijnde verhuizing (duim duim duim) is dit niet verkeerd!

Ik spaarde al langere tijd op deze manier, maar wanneer man iets verkocht verdween het geld in zijn portemonnee en vervolgens werd het weer aan iets onbenulligs uitgegeven. Maken jullie ook gebruik van een spaarpot of trappen jullie niet in deze valkuil? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Leuk dat je je man ook meekrijgt hierin!
    Wij hebben inderdaad ook een spaarpot waar 'restjes' contant geld in gaan en soms extraatjes. Maar zo hard als bij jullie gaat het niet!
    Het is ons leuke dingen potje. Eerder gingen we er weleens van uit eten, nu ik niet meer werk proberen we genoeg te sparen voor onze tot-nu-toe jaarlijkse Terschelling vakantie :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Man verkocht een auto onderdeel voor €375,-, vandaar de snelle stijging. Hahha verder gaat het lang zo snel niet. Leuk idee zeg! Misschien een idee voor na de verhuizing!

      Verwijderen
  2. O ja! Wij sparen kleingeld op in een spaarpot en kopen daar in de vakantie ijsjes van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk! We hebben al gemerkt dat er ook al uit gepakt wordt voor collectes.

      Verwijderen
  3. Ik heb ook een kleingeld pot, maar daar wordt ook wel uitgehaald als we iets nodig hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons ook, voor collectes o.i.d. Altijd fijn dat je dan iets achter de hand hebt.

      Verwijderen
  4. Ik heb een pot voor kleingeld idd, daar betaal ik mijn dochters zakgeld van en ook collectes. Maar de pot is bijna leeg, dus moet weer eens wat vaker met contant aan de gang.
    MP geld stop ik in mijn portemonnee, en maak ik over na de spaarrekening. Om het echt apart te kunnen houden en als extra af te kunnen lossen dit jaar. Ik houd het ook bij op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.