Doorgaan naar hoofdcontent

Dalende hypotheeklasten

We hebben pas sinds november een hypotheek maar doordat onze hypotheek 50% lineair en 50% annuïtair loopt zakt ons maandbedrag steeds een beetje. Op 1 december betaalden we slecht een klein gedeelte, vanaf 10 november hebben we tenslotte de hypotheek en was het maandbedrag €207,16.

Op 1 januari werd het eerste volledige bedrag afgeschreven: €812,11. Op 1 mei aanstaande wordt er weer een bedrag geïnd; €810,71. Een verschil dus al van €1,40. Geen wereldbedrag, maar hè het daalt!

Voorlopig zullen de maandlasten alleen verlagen door de vaste aflossingen. Onze extra aflossingen gaan naar de lening van (schoon)ouders. Het sparen werd iets vertraagd door de tuin die vrij snel tussendoor kwam, maar inmiddels staat er toch al zo'n €700,- op de aflosrekening. Bij de €1.000,- maken we onze eerste aflossing over!

Hoe gaat het met jullie maandlasten? Wat is het verschil tussen het startbedrag en het bedrag dat je als laatste hebt betaald? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. alle beetjes helpen toch? En met die lineaire hypotheek gaat het vanzelf..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een annuitaire hypotheek, begon in 2013 met 395€ p maand. Nu is het 227€ per maand. Ik los elk jaar extra 10% af. Het word in januari 2018 180€! Ik verheug me er nu al op :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie cijfers! Gefeliciteerd met dit behaalde resultaat. Wel vieren hoor ;-).

   Verwijderen
 3. Ik probeer elk jaar 10% af te lossen. Ondanks dat ik nog geen 50% heb afgelost betaal ik wel nu al nog maar 50% van mijn oorspronkelijke bruto rentebedrag. (ik los nu helemaal niets af in mijn hypotheek, aflossingsvrij+belegging) Ik ben inmiddels wel door het risicobedrag gezakt waardoor het rentepercentage met 0.5% gezakt is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw wat fijn. Mooi streven en wat goed dat je dat kunt halen. Ga zo door!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!