Doorgaan naar hoofdcontent

Miskoop

Tot een aantal weken terug sjouwde ik nog steeds de luiertas van zoon mee. Nu hij anderhalf is vond ik het niet langer nodig om met die grote tas op stap te gaan. Een kleine tas voor een setje kleding, luiers, beker en speen vond ik voldoende.

Ik startte mijn zoektocht bij tweedehands tassen, hier was helaas weinig tot geen aanbod. Bij de Bruna vond ik alleen maar Frozen en Cars tassen, het leek me leuker om echt een tasje voor een kleintje te kopen. Bij de Marskramer vond ik een groen met gele tas met grote ogen, voor €8,00.

Een ontzettend leuke tas en zoon vond hem geweldig. Ik ook, totdat de rits na twee weken al kapot ging. Normaal ben ik best handig, maar aan het vernieuwen wilde ik mij niet wagen. Dus heb ik de grote tas maar weer tevoorschijn gehaald.

Gisteren deed ik boodschappen in het centrum en vond ik een tas van de film 'The good dinasour'. Nu met 40% afgeprijsd en kostte hierdoor €7,92. Nu heb ik dus een goed functionerende tas voor €15,92. Al had ik eerder gewoon die tas van Cars gekocht was ik goedkoper uit. Een officiële miskoop dus.

Hebben jullie weleens last van miskopen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. O wat balen die rits. Ik kocht voor oudste een tas met klipjes in plaats van een rits maar de krijgt hij zelf niet open. Daarom wilde ik voor peuter perse een tas met rits. Maar nu heb ik er één met een heel solide rits maar die loopt niet heel soepel de bocht om en krijgt hij 'm ook niet zelf open. Dan kan ik wel balen, maar het zijn mooie tassen en ze zijn niet kapot dus we doen het maar mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even met een kaars of een waxinelichtje langs de tandjes van de rits gaan. Dan loopt hij vast soepeler.

   Verwijderen
  2. Nou dat is inderdaad ook iets om over na te denken. Zoon doet er nu nog niets mee dus ik heb daar geen erg in gehad.

   Verwijderen
 2. Stom is dat hè, die miskopen.

  Ik heb voor de oudste rond die tijd ook een rugzakje gekocht. Bij de Kruidvat. Was snel kapot. Toen één van Peppa Pig, al kijken we dat bewust niet. Die deed het een stuk beter. En laatst kregen we er één cadeau van Woezel en Pip, waar de oudste groot fan van is. Dus dat is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, wie niet? Ik kan zo even niks bedenken, maar er zal genoeg zijn ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens; nu heb ik minder vaak een miskoop dan voorheen, simpelweg omdat ik bijna niets meer koop dan alleen hetgeen ik écht nodig heb ;)...

   Verwijderen
  2. Nou dat scheelt zeker! Hier wordt ook steeds minder gekocht waardoor deze miskoop opeens wel weer heel erg opviel! ;-)

   Verwijderen
 4. Fijn dat je een goede vervanging hebt gevonden. Maar zou je niet ook terug gaan met die kapotte? Dat is best erg snel.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker zo. Ik had alleen geen bon en inmiddels is hij al weggegooid.. Oeps!

   Verwijderen
 5. Ja, kleding die toch niet zo heel lekker zit bijvoorbeeld. Of gewoon dingen die ik dan wilde hebben, maar die echt een beetje een prototype-voorbeeld zijn van 'bezit is het einde van het vermaak'. Helaas genoeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook herkenbaar! Al komt dit steeds minder voor nu ik zo bewust bezig ben met onze aankopen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!