Doorgaan naar hoofdcontent

Miskoop

Tot een aantal weken terug sjouwde ik nog steeds de luiertas van zoon mee. Nu hij anderhalf is vond ik het niet langer nodig om met die grote tas op stap te gaan. Een kleine tas voor een setje kleding, luiers, beker en speen vond ik voldoende.

Ik startte mijn zoektocht bij tweedehands tassen, hier was helaas weinig tot geen aanbod. Bij de Bruna vond ik alleen maar Frozen en Cars tassen, het leek me leuker om echt een tasje voor een kleintje te kopen. Bij de Marskramer vond ik een groen met gele tas met grote ogen, voor €8,00.

Een ontzettend leuke tas en zoon vond hem geweldig. Ik ook, totdat de rits na twee weken al kapot ging. Normaal ben ik best handig, maar aan het vernieuwen wilde ik mij niet wagen. Dus heb ik de grote tas maar weer tevoorschijn gehaald.

Gisteren deed ik boodschappen in het centrum en vond ik een tas van de film 'The good dinasour'. Nu met 40% afgeprijsd en kostte hierdoor €7,92. Nu heb ik dus een goed functionerende tas voor €15,92. Al had ik eerder gewoon die tas van Cars gekocht was ik goedkoper uit. Een officiële miskoop dus.

Hebben jullie weleens last van miskopen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. O wat balen die rits. Ik kocht voor oudste een tas met klipjes in plaats van een rits maar de krijgt hij zelf niet open. Daarom wilde ik voor peuter perse een tas met rits. Maar nu heb ik er één met een heel solide rits maar die loopt niet heel soepel de bocht om en krijgt hij 'm ook niet zelf open. Dan kan ik wel balen, maar het zijn mooie tassen en ze zijn niet kapot dus we doen het maar mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even met een kaars of een waxinelichtje langs de tandjes van de rits gaan. Dan loopt hij vast soepeler.

   Verwijderen
  2. Nou dat is inderdaad ook iets om over na te denken. Zoon doet er nu nog niets mee dus ik heb daar geen erg in gehad.

   Verwijderen
 2. Stom is dat hè, die miskopen.

  Ik heb voor de oudste rond die tijd ook een rugzakje gekocht. Bij de Kruidvat. Was snel kapot. Toen één van Peppa Pig, al kijken we dat bewust niet. Die deed het een stuk beter. En laatst kregen we er één cadeau van Woezel en Pip, waar de oudste groot fan van is. Dus dat is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, wie niet? Ik kan zo even niks bedenken, maar er zal genoeg zijn ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens; nu heb ik minder vaak een miskoop dan voorheen, simpelweg omdat ik bijna niets meer koop dan alleen hetgeen ik écht nodig heb ;)...

   Verwijderen
  2. Nou dat scheelt zeker! Hier wordt ook steeds minder gekocht waardoor deze miskoop opeens wel weer heel erg opviel! ;-)

   Verwijderen
 4. Fijn dat je een goede vervanging hebt gevonden. Maar zou je niet ook terug gaan met die kapotte? Dat is best erg snel.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker zo. Ik had alleen geen bon en inmiddels is hij al weggegooid.. Oeps!

   Verwijderen
 5. Ja, kleding die toch niet zo heel lekker zit bijvoorbeeld. Of gewoon dingen die ik dan wilde hebben, maar die echt een beetje een prototype-voorbeeld zijn van 'bezit is het einde van het vermaak'. Helaas genoeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook herkenbaar! Al komt dit steeds minder voor nu ik zo bewust bezig ben met onze aankopen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…