Doorgaan naar hoofdcontent

Project tuin

Bij ons huis hoort een aardig grote tuin. Toen wij het kochten stond er een blokhut in, lagen er twee terrassen en twee vakken voor kunstgras. In anderhalve week is er inmiddels al een hele hoop veranderd. De vorige bewoners namen het kunstgras en de schutting mee. Maar moesten van de woningbouwvereniging  (voorheen was het een huurhuis) weer een schutting terug zetten. Waardoor het pad nu niet meer recht voor de poort lag.

Mijn broertje werkt bij een hovenier die ook weer een jeugdvriend van mij is. Eerder riepen ze al dat ze wel kwamen helpen wanneer de klok verzet zou worden en op de woensdag erna stonden ze al op de stoep. Met z'n vieren hebben we een terras weggehaald en het paadje recht gelegd en zijn we verder aan de slag gegaan. Inmiddels zijn de stukken waar het kunstgras lag uitgestoken en ligt er voor een deel alweer goede grond.

Aankomende vrijdag worden er vijf bomen gepland en worden de grasmatten uitgerold. Het gaat opeens vele malen sneller dan vantevoren gedacht. Zoon houd ontzettend veel van buiten spelen en heeft zich gisteren al uitgeleefd in de onwijs grote zandbak.

Alle arbeid is al gratis en ook op het materiaal krijgen we korting. Zo hebben we relatief goedkoop een prachtige tuin! Een tuintafel en stoelen komen later wel weer. En de mannen mogen op onze kosten lekker uit eten. Goede deal lijkt me.

Onze voortuin bestaat vooral uit steen. Voor het raam ligt een rondje en hier hebben we de stenen uitgehaald en zes hortensia's geland die we meenamen van het oude huis.

Hoe staat jullie tuin er bij? Ook al bijna zomerklaar?
Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Fijn dat het niet al te veel geld kost.

  Tuin helemaal veranderd. Oude grind tegels eruit en natuursteen er in, een plantenbak van steen en gras laten aanleggen en 4000 kilo zand erin. Het is sinds zaterdag af. Schrijf deze week er een blog over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk, dat zal vast rust geven! De factuur gekregen en het was nog zeker niet goedkoop, maar stel je nu eens voor dat we de volle mep zouden moeten betalen. ;-)

   Verwijderen
 2. Haha, toevallig. Net onze tekeningen op mijn blog gezet. Ik was het al weken aan het doen, maar het kwam er maar niet van. Wij beginnen in de herfst, maar zijn nu de tuin aan het leegmaken. Hebben we een rustige zomer qua onderhoud omdat we aan het werken zijn in onze nieuwe slaapkamer en badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim! Dat is wel heel erg fijn dat je het zo aanpakt, dat scheelt een hoop deze zomer. Succes met alle verbouwingen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…