Doorgaan naar hoofdcontent

Project tuin

Bij ons huis hoort een aardig grote tuin. Toen wij het kochten stond er een blokhut in, lagen er twee terrassen en twee vakken voor kunstgras. In anderhalve week is er inmiddels al een hele hoop veranderd. De vorige bewoners namen het kunstgras en de schutting mee. Maar moesten van de woningbouwvereniging  (voorheen was het een huurhuis) weer een schutting terug zetten. Waardoor het pad nu niet meer recht voor de poort lag.

Mijn broertje werkt bij een hovenier die ook weer een jeugdvriend van mij is. Eerder riepen ze al dat ze wel kwamen helpen wanneer de klok verzet zou worden en op de woensdag erna stonden ze al op de stoep. Met z'n vieren hebben we een terras weggehaald en het paadje recht gelegd en zijn we verder aan de slag gegaan. Inmiddels zijn de stukken waar het kunstgras lag uitgestoken en ligt er voor een deel alweer goede grond.

Aankomende vrijdag worden er vijf bomen gepland en worden de grasmatten uitgerold. Het gaat opeens vele malen sneller dan vantevoren gedacht. Zoon houd ontzettend veel van buiten spelen en heeft zich gisteren al uitgeleefd in de onwijs grote zandbak.

Alle arbeid is al gratis en ook op het materiaal krijgen we korting. Zo hebben we relatief goedkoop een prachtige tuin! Een tuintafel en stoelen komen later wel weer. En de mannen mogen op onze kosten lekker uit eten. Goede deal lijkt me.

Onze voortuin bestaat vooral uit steen. Voor het raam ligt een rondje en hier hebben we de stenen uitgehaald en zes hortensia's geland die we meenamen van het oude huis.

Hoe staat jullie tuin er bij? Ook al bijna zomerklaar?
Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Fijn dat het niet al te veel geld kost.

  Tuin helemaal veranderd. Oude grind tegels eruit en natuursteen er in, een plantenbak van steen en gras laten aanleggen en 4000 kilo zand erin. Het is sinds zaterdag af. Schrijf deze week er een blog over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk, dat zal vast rust geven! De factuur gekregen en het was nog zeker niet goedkoop, maar stel je nu eens voor dat we de volle mep zouden moeten betalen. ;-)

   Verwijderen
 2. Haha, toevallig. Net onze tekeningen op mijn blog gezet. Ik was het al weken aan het doen, maar het kwam er maar niet van. Wij beginnen in de herfst, maar zijn nu de tuin aan het leegmaken. Hebben we een rustige zomer qua onderhoud omdat we aan het werken zijn in onze nieuwe slaapkamer en badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim! Dat is wel heel erg fijn dat je het zo aanpakt, dat scheelt een hoop deze zomer. Succes met alle verbouwingen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!