Project tuin

Bij ons huis hoort een aardig grote tuin. Toen wij het kochten stond er een blokhut in, lagen er twee terrassen en twee vakken voor kunstgras. In anderhalve week is er inmiddels al een hele hoop veranderd. De vorige bewoners namen het kunstgras en de schutting mee. Maar moesten van de woningbouwvereniging  (voorheen was het een huurhuis) weer een schutting terug zetten. Waardoor het pad nu niet meer recht voor de poort lag.

Mijn broertje werkt bij een hovenier die ook weer een jeugdvriend van mij is. Eerder riepen ze al dat ze wel kwamen helpen wanneer de klok verzet zou worden en op de woensdag erna stonden ze al op de stoep. Met z'n vieren hebben we een terras weggehaald en het paadje recht gelegd en zijn we verder aan de slag gegaan. Inmiddels zijn de stukken waar het kunstgras lag uitgestoken en ligt er voor een deel alweer goede grond.

Aankomende vrijdag worden er vijf bomen gepland en worden de grasmatten uitgerold. Het gaat opeens vele malen sneller dan vantevoren gedacht. Zoon houd ontzettend veel van buiten spelen en heeft zich gisteren al uitgeleefd in de onwijs grote zandbak.

Alle arbeid is al gratis en ook op het materiaal krijgen we korting. Zo hebben we relatief goedkoop een prachtige tuin! Een tuintafel en stoelen komen later wel weer. En de mannen mogen op onze kosten lekker uit eten. Goede deal lijkt me.

Onze voortuin bestaat vooral uit steen. Voor het raam ligt een rondje en hier hebben we de stenen uitgehaald en zes hortensia's geland die we meenamen van het oude huis.

Hoe staat jullie tuin er bij? Ook al bijna zomerklaar?
Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Fijn dat het niet al te veel geld kost.

    Tuin helemaal veranderd. Oude grind tegels eruit en natuursteen er in, een plantenbak van steen en gras laten aanleggen en 4000 kilo zand erin. Het is sinds zaterdag af. Schrijf deze week er een blog over.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk, dat zal vast rust geven! De factuur gekregen en het was nog zeker niet goedkoop, maar stel je nu eens voor dat we de volle mep zouden moeten betalen. ;-)

      Verwijderen
  2. Haha, toevallig. Net onze tekeningen op mijn blog gezet. Ik was het al weken aan het doen, maar het kwam er maar niet van. Wij beginnen in de herfst, maar zijn nu de tuin aan het leegmaken. Hebben we een rustige zomer qua onderhoud omdat we aan het werken zijn in onze nieuwe slaapkamer en badkamer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Slim! Dat is wel heel erg fijn dat je het zo aanpakt, dat scheelt een hoop deze zomer. Succes met alle verbouwingen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.