Doorgaan naar hoofdcontent

Wachten loont..

Sinds ik steeds meer op onze uitgaven let en alles bijhoudt in een Excel-bestand worden er minder snel spullen aangeschaft. Ik ben niet helemaal onschuldig: kleine hebbedingetjes kunnen er nog wel eens doorheen glippen. Af en toe verwen ik mezelf graag met een bos tulpen. Dit doe ik eigenlijk alleen als ze in de aanbieding zijn, maar toch, dit is een echte luxe en ik kan er zo van genieten.

Maar goed, na de verhuizing greep ik nog weleens mis, in het oude huis lieten we wat items achter. In onze badkamer zat een designradiator, hier werden altijd de handdoeken opgehangen na het douchen. Wij gebruikten ze standaard twee keer, ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar dit werkt voor ons prima. In het nieuwe huis zijn we er qua badkamer flink op achteruit gegaan. Nu absoluut geen prioriteit voor ons om de badkamer aan te pakken, maar wat we wel misten was een plek voor onze handdoeken. De eerste weken heb ik dan ook veel handdoeken gewassen omdat ze steeds maar weer in de was belandden na gebruik. Nu hebben we inmiddels wel wat creatieve oplossingen bedacht, maar toch overwoog ik het om er een aan te schaffen.

Nu we verhuisd zijn wonen we vlakbij mijn zus en zwager. Laatst hebben ze twee weken gebruik gemaakt van onze badkamer i.v.m. de verbouwing van hun badkamer. Door hen werd ook geconstateerd dat we een handdoekenrek mistten. Afgelopen week stond ze aan de deur met het handdoekenrek uit hun oude badkamer, door een designradiator overbodig!

Daarnaast hebben we nog meer geluk gehad afgelopen week. Broertje heeft samen met een vriend een huurcontract getekend voor een jaar voor een appartement in de stad. Afgelopen paasweekend gingen we het appartement bewonderen en klussen. In het vorige huis hebben mijn vader en oom een prachtig grote vaste kast gemaakt. Met pijn in mijn hart heb ik hiervan afscheid moeten nemen, meenemen gaat wat lastig. ;-) Nu maakten we gebruik van twee ladekasten waar niet al onze kleren in passen, dus stonden er ook nog twee dozen op zolder en puilden de laden uit. De vriend waar mijn broer mee gaat samenwonen had nog een kledingrek staan die weg mocht en zo reden we naar huis met een gratis kledingrek. Onze slaapkamer is zodanig groot dat het rek er prima kan staan. Maandag gelijk het rek opgezet en alle kleren netjes opgeruimd. Heerlijk, ik had al meerdere keren naar een kledingrek gezocht op internet en nu hebben we deze ook gratis gekregen!

Zo zie je maar weer.. wachten loont! En geduld is een eigenschap die ik soms weleens bij mezelf mis. Hebben jullie weleens van zulke meevallers? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Heel erg leuk zeg!! Gratis; I love it...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms gaat er iets mis. Gisteren was ik in een kringloop en zag een staand handdoekenrekje staan wat wel handig zou zijn. Ik ging eerst bij de kleding kijken en vond verschillende dingen, toen terug om het rekje te pakken en ging er net iemand anders mee vandoor!
  Ach dank denk ik maar er komt wel een andere en kennelijk stond deze op die andere vrouw te wachten en was het niet voor mij bestemd. Echt nodig had ik het ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig dat het zo geregeld is!
  Ik heb ook wel eens van die mazzeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!