Doorgaan naar hoofdcontent

Wachten loont..

Sinds ik steeds meer op onze uitgaven let en alles bijhoudt in een Excel-bestand worden er minder snel spullen aangeschaft. Ik ben niet helemaal onschuldig: kleine hebbedingetjes kunnen er nog wel eens doorheen glippen. Af en toe verwen ik mezelf graag met een bos tulpen. Dit doe ik eigenlijk alleen als ze in de aanbieding zijn, maar toch, dit is een echte luxe en ik kan er zo van genieten.

Maar goed, na de verhuizing greep ik nog weleens mis, in het oude huis lieten we wat items achter. In onze badkamer zat een designradiator, hier werden altijd de handdoeken opgehangen na het douchen. Wij gebruikten ze standaard twee keer, ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar dit werkt voor ons prima. In het nieuwe huis zijn we er qua badkamer flink op achteruit gegaan. Nu absoluut geen prioriteit voor ons om de badkamer aan te pakken, maar wat we wel misten was een plek voor onze handdoeken. De eerste weken heb ik dan ook veel handdoeken gewassen omdat ze steeds maar weer in de was belandden na gebruik. Nu hebben we inmiddels wel wat creatieve oplossingen bedacht, maar toch overwoog ik het om er een aan te schaffen.

Nu we verhuisd zijn wonen we vlakbij mijn zus en zwager. Laatst hebben ze twee weken gebruik gemaakt van onze badkamer i.v.m. de verbouwing van hun badkamer. Door hen werd ook geconstateerd dat we een handdoekenrek mistten. Afgelopen week stond ze aan de deur met het handdoekenrek uit hun oude badkamer, door een designradiator overbodig!

Daarnaast hebben we nog meer geluk gehad afgelopen week. Broertje heeft samen met een vriend een huurcontract getekend voor een jaar voor een appartement in de stad. Afgelopen paasweekend gingen we het appartement bewonderen en klussen. In het vorige huis hebben mijn vader en oom een prachtig grote vaste kast gemaakt. Met pijn in mijn hart heb ik hiervan afscheid moeten nemen, meenemen gaat wat lastig. ;-) Nu maakten we gebruik van twee ladekasten waar niet al onze kleren in passen, dus stonden er ook nog twee dozen op zolder en puilden de laden uit. De vriend waar mijn broer mee gaat samenwonen had nog een kledingrek staan die weg mocht en zo reden we naar huis met een gratis kledingrek. Onze slaapkamer is zodanig groot dat het rek er prima kan staan. Maandag gelijk het rek opgezet en alle kleren netjes opgeruimd. Heerlijk, ik had al meerdere keren naar een kledingrek gezocht op internet en nu hebben we deze ook gratis gekregen!

Zo zie je maar weer.. wachten loont! En geduld is een eigenschap die ik soms weleens bij mezelf mis. Hebben jullie weleens van zulke meevallers? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Heel erg leuk zeg!! Gratis; I love it...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms gaat er iets mis. Gisteren was ik in een kringloop en zag een staand handdoekenrekje staan wat wel handig zou zijn. Ik ging eerst bij de kleding kijken en vond verschillende dingen, toen terug om het rekje te pakken en ging er net iemand anders mee vandoor!
  Ach dank denk ik maar er komt wel een andere en kennelijk stond deze op die andere vrouw te wachten en was het niet voor mij bestemd. Echt nodig had ik het ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig dat het zo geregeld is!
  Ik heb ook wel eens van die mazzeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…