Doorgaan naar hoofdcontent

Dagje uit

Zoals jullie weten worden onze boodschappen bij de Albert Heijn gedaan. Hier hebben ze vaak acties, zo hadden ze vorig jaar zegels voor een tweede kaartjes gratis bij vele uitjes.

Onder andere voor Safaripark Beekse Bergen. Mijn zus regelde de kaartjes en laatst was het zover, met de hele familie zijn we geweest. In totaal waren we met elf personen. De entree kostte voor ons €25,-. Zoon hoeft nog niet te betalen, hij is nog geen drie jaar oud. Door de spaarkaart hebben we ook maar voor een van ons de entree hoeven betalen.

We waren er om iets voor 10 en om 10 uur ging het park open. En uiteindelijk vertrokken we iets voor 5 weer, we hebben de dag dus goed besteed! Samen hebben we voor eten en drinken gezorgd. Zo hadden we een hele lekker lunch. Belegde broodjes, krentenbollen, slaatjes, gekookte eieren, bananen en stokjes met kaas, tomaat, komkommer en knakworstjes. Onze bijdrage aan de boodschappen waren €9,00. De wandelwagens die we bij hadden waren wel onmisbaar. Anders was het veel gesjouw geweest.

Het was enigszins koud dus werd er wel drie keer koffie, thee en warme chocomel gekocht. Dit trakteerden mijn ouders. Overig drinken hadden we ook zelf bij.

De uitrijmunt kostte ons nog €9,-. De hele dag kostte ons dus €43,-. Vind ik best acceptabel voor een leuke, gezellige dag. Zoon vond de dieren fantastisch. Man is wel al eerder met zoon vertrokken want hij was zo moe, en op zo'n dag is slapen in de wandelwagen absoluut niet de bedoeling. De brandstofkosten reken ik niet mee, ik denk altijd maar dat dat toch verreden zou worden.

Hebben jullie een bepaalde prijs in je hoofd wanneer je een dagje weggaat? Ik hoor graag van je!

Reacties

  1. Wij hebben ook nog kaarten van de Safaripark :-) ook via ah uitjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het vaak zo duur dat ik eigenlijk bij voorbaat al afhaak. In die zin heb ik dus blijkbaar wel een prijs in mijn hoofd ; )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!