Doorgaan naar hoofdcontent

Dagje uit

Zoals jullie weten worden onze boodschappen bij de Albert Heijn gedaan. Hier hebben ze vaak acties, zo hadden ze vorig jaar zegels voor een tweede kaartjes gratis bij vele uitjes.

Onder andere voor Safaripark Beekse Bergen. Mijn zus regelde de kaartjes en laatst was het zover, met de hele familie zijn we geweest. In totaal waren we met elf personen. De entree kostte voor ons €25,-. Zoon hoeft nog niet te betalen, hij is nog geen drie jaar oud. Door de spaarkaart hebben we ook maar voor een van ons de entree hoeven betalen.

We waren er om iets voor 10 en om 10 uur ging het park open. En uiteindelijk vertrokken we iets voor 5 weer, we hebben de dag dus goed besteed! Samen hebben we voor eten en drinken gezorgd. Zo hadden we een hele lekker lunch. Belegde broodjes, krentenbollen, slaatjes, gekookte eieren, bananen en stokjes met kaas, tomaat, komkommer en knakworstjes. Onze bijdrage aan de boodschappen waren €9,00. De wandelwagens die we bij hadden waren wel onmisbaar. Anders was het veel gesjouw geweest.

Het was enigszins koud dus werd er wel drie keer koffie, thee en warme chocomel gekocht. Dit trakteerden mijn ouders. Overig drinken hadden we ook zelf bij.

De uitrijmunt kostte ons nog €9,-. De hele dag kostte ons dus €43,-. Vind ik best acceptabel voor een leuke, gezellige dag. Zoon vond de dieren fantastisch. Man is wel al eerder met zoon vertrokken want hij was zo moe, en op zo'n dag is slapen in de wandelwagen absoluut niet de bedoeling. De brandstofkosten reken ik niet mee, ik denk altijd maar dat dat toch verreden zou worden.

Hebben jullie een bepaalde prijs in je hoofd wanneer je een dagje weggaat? Ik hoor graag van je!

Reacties

  1. Wij hebben ook nog kaarten van de Safaripark :-) ook via ah uitjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het vaak zo duur dat ik eigenlijk bij voorbaat al afhaak. In die zin heb ik dus blijkbaar wel een prijs in mijn hoofd ; )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…