Doorgaan naar hoofdcontent

Hobby

De meeste hobby's kosten geld, zo ook die van mij en mijn man. Man is motorrijder en regelmatig maakt hij ritjes. De motor wordt verder niet voor woon-werkverkeer gebruikt. Ik schreef eerder al een blog m.b.t. de kosten.

Mijn hobby kost ook geld; haken. Tegenwoordig weer heel hip hoor mensen. ;-) Iedere tweede dinsdag van de maand hebben we zelfs een haakgroep. We zijn steeds bij iemand anders en de groep bestaat inmiddels uit 7 dames, waaronder mijn moeder, zus en goede vriendin. Ik vind het ontzettend gezellig, zo heb ik iedere maand een goedkoop avondje uit!

De vraag op dit blog is natuurlijk wat de kosten zijn van mijn hobby. Ik haak zeer regelmatig en kan het inmiddels ook in hoog tempo. Bij haken is het natuurlijk zo dat je altijd een eindresultaat hebt en op een gegeven moment heb je genoeg dekentjes en kussentjes. Tegenwoordig haak ik voornamelijk baby-dekens. Om ons heen worden ontzettend veel kindjes geboren en aanstaande ouders die dichtbij ons staan krijgen een deken.

Na even zoeken ben ik op goedkoop en kwalitatief goede wol gestuit bij de Action! Leuke, zoete kleurtjes. Een bolletje wol kost €0,89. De kosten van een deken komen ongeveer uit op €17,00. Een leuk prijsje, ik heb tenslotte veel plezier met het maken ervan.

Bron; Instagram account van Action Nederland

De voorraad valt helaas nog weleens tegen, ik heb drie winkels in de buurt die ik regelmatig bezoek voor bollen wol. Doordat de voorraad meestal beperkt is komt het er al snel op neer dat ik alle wol meeneem die op dat moment aanwezig is. De kosten aan de wol schelen dus ook per maand, maar ik kom gemiddeld op €25,- per maand uit. Dit jaar gaf ik al twee dekens weg en nu ben ik er met drie tegelijk bezig. De baby's blijven maar komen. ;-)

Hebben jullie ook een hobby die geld kost? Vinden jullie dat een hobby qua kosten ingeperkt moet worden? Ik hoor graag van jullie!
Reacties

 1. Leuk hè die bolletjes van Action! Ik haak ook graag, maar dan geen dekens als kraamcadeau, toevallig ben ik nu bezig met een supermooie deken (Frida Flower Cal). Ik zit liever achter de naaimachine :). Voor dit jaar heb ik me voorgenomen om zoveel mogelijk op te maken. Ik heb aardig voorraad, dus dat scheelt. Zowel in geld als in tijd (nieuwe stoffen kopen kost me zo een middag...) Oja en ik maak weer nieuwe kleding van oude kleding en stoffen, dan oefen ik toch m'n hobby uit, maar kost het geen geld...

  Ik zou voor nu (in m'n challengeperiode) 25 euro p/mnd teveel vinden, maar dat is persoonlijk. Ik wil nu best lang doorgaan, totdat ik echt restjes over heb en daar eigenlijk niks meer mee kan maken. Met haken doe ik het nu ook zo. Kleine stukjes maak ik weer bijtringen of tutdoeken van, scheelt mooi weer geld.

  Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man heeft ook een motor en dat kost best wat (verzekering en wegenbelasting (EUR 220 per jaar). Benzine en onderhoud (doet man zoveel mogelijk zelf maar soms onderdelen). Maandelijks leg ik er EUR 50 voor weg. Dan is er een potje.
  Zelf schrijf en lees ik graag fanfiction van wisselende series. Dat kost niets alleen wat tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn hobby is kleuren, de potloden, verfstiften, markers, kleurboeken zijn niet aan te slepen. Ik heb best wel een uitgesproken mening/ smaak hier in. Ik geloof dat ik afgelopen jaar makkelijk duizend euro heb uit gegeven. Ik was net begonnen en dus heb je een hoop nodig. Nu ben ik wel voorzien en kan ik me helemaal uit leven. Verschillende technieken gebruik ik door elkaar. Och ik word er zo blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig zeg! Ik zou ook zo aansluiten bij een haakclubje als er eentje was hier in de buurt en het was 's ochtends!

  Mijn hobby is lezen en hardlopen. Beide kosten amper geld gelukkig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Do you need free YouTube Views?
  Did you know that you can get them ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FREE by using Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!