Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw bedrag BSR bekend

Op 29 april kregen we via mijnoverheid.nl het nieuwe bedrag m.b.t. de BSR binnen. Vorig jaar betaalden we nog €246,-, in onze nieuwe situatie komen we uit op €346,30. We stijgen dus €100,30.

Nu betaalde ik voorheen ik twee termijnen. Deze optie kreeg ik nu ook, hierbij zouden we €173,15 per keer betalen. Daarnaast bieden ze ook een andere optie aan, namelijk het betalen in acht termijnen. Ik heb het afgelopen weekend aangevraagd. Het betalen in acht termijnen is momenteel beter te behappen.

Nog even de bevestiging afwachten. In ons vaste lasten overzicht verwerkte ik het nieuwe bedrag al: €43,28. Het betalen in termijnen is alleen mogelijk als het maandelijks te betalen bedrag boven de €40,- uitkomt, wat bij ons dus het geval is.

Betalen jullie in twee termijnen of ook liever in acht? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik betaal zulke dingen altijd in termijnen, dat vind ik fijner.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik dus ook prettiger. Als ik het geld heb dan kies ik er ook weleens voor om het toch in een keer te betalen maar ivm de verhuizing is de buffer nu te laag.

   Verwijderen
 2. Ik ga ervan uit dat BSR de gemeentelijke belastingen zijn. Bij ons kun je kiezen tussen 2 of 10 termijnen en dit jaar heb ik het juist terug gezet naar 2 termijnen. Allemaal die maandelijkse bedragen, daar wilde ik vanaf. Nu is het betaald en klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Zijn inderdaad de gemeentelijke belastingen. Dat is ook prettig, deed ik voorheen wel. Maar door het verhuizen is onze buffer zodanig laag dat ik het liever in termijnen heb.

   Verwijderen
 3. Als BSR inderdaad gemeentelijke lasten zijn kunnen wij kiezen tussen in 1x of in 10 termijnen. Wij betalen in 10 termijnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. BSR is niet de gemeentelijke belastingen, die betaal je aan de gemeente en krijg je een rekening van de gemeente voor. BSR is het waterschap, en die betaal je o.a. voor onderhoud van waterwegen (=sloten) en wegen in het buitengebied, dus buiten de bebouwde kom.
  Wij kunnen kiezen uit 2 termijnen betalen in mei en juli, of in 1 keer betalen in juli. Was het maar waar dat we in 8 of 10 termijnen kunnen betalen! Bij de gemeente kunnen we wel in 10 termijnen betalen, via automatische incasso. Wij betalen dit jaar meer dan 475 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan vergis ik me. Gelukkig kan het bij ons wel in termijnen.

   Verwijderen
 5. Ik krijg verschillende rekening van BSR, opgeteld zo'n 600-700 euro. Die knal ik er ineens uit, hoef ik er de rest van het jaar niet meer aan te denken.

  Als backup maak ik maandelijks wel wat geld over naar de spaarrekening, zodat ik de rekeningen daar van kan betalen mocht het in de lopende maand even niet uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!