Doorgaan naar hoofdcontent

Let it go...

En nee dan bedoel ik niet die megahit van Frozen, maar dan bedoel ik dat ik mezelf liet gaan. Even was ik helemaal klaar met besparen en wilde ik gewoon weer een keer iets nieuws voor mezelf aan schaffen zonder dat ik me hier schuldig over hoefde te voelen.

Zo kocht ik een nieuwe mascara, in de aanbieding, dat dan weer wel. Ik besteedde maarliefst €8,00, maar het resultaat mag er zeker zijn. Hoe simpel kan het zijn om je zelfvertrouwen op te vijzelen. Was het altijd maar zo eenvoudig.

Daarnaast schreef ik eerder al over kleding. Ik greep zo vaak mis en in veel kleding voel ik me steeds minder prettig. Dit heeft er vooral mee te maken dat ik het kledingstuk dan al (voor mijn gevoel) 100.000 keer aangehad heb. Laatst had ik een slechte dag; in de ochtend constateerde ik een grote scheur in een blousje wat ik graag droeg. In de middag attendeerde man mij erop dat ik ook uit mijn broek gescheurd was. Oeps! De broek had ik ook al lang en door het vele fietsen zaten er inmiddels slijtage plekken. Beide kledingstukken belandden in de zak voor de textielinzameling in het dorp.  Daarnaast heb ik eens goed in de kast gekeken en alle  kledingstukken met vlekken, scheuren en losse draadjes heb ik weggedaan.

Tijd voor nieuwe kleren dus. Ik kocht online een nieuwe trui, een shirt met lange mouwen en een T-shirt. En wat ben ik er blij mee! Ik lijk wel een klein kind.

Als laatste kocht ik ook nog nieuwe oorbellen. Op mijn werk en in de auto draag ik een bril. Sinds ik die heb heb ik nauwelijks nog oorbellen in. Ik heb vooral lange, grote, opvallende oorbellen en dat vind ik persoonlijk geen mooie combinatie met een bril. Een hele tijd geleden verloor ik een knopje en sindsdien droeg ik geen oorbellen meer. Ik miste ze!  En dus kocht ik voor het eerst in hele lange tijd oorbellen.

Hoe doen jullie het? Laten jullie jezelf ook weleens gaan?  Gewoon even voor dat prettige gevoel (een gevoel dat bij mij trouwens lang aanhoudt)? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Tuurlijk! Ik denk dat iedereen t weleens doet hoor! En dan vind ik dat je je nog ingehouden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja. Dat doe ik wel eens hoor. En zoals in jouw geval was het ook gewoon echt nodig toch? Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik lees het nu terug en ik probeer het allemaal ook wel heel erg duidelijk 'goed' te praten. ;-)

   Verwijderen
 3. Ik vind niet dat je jezelf hebt laten gaan hoor. Door een vervelende nasleep van een operatie aan mijn been van bijna 1,5 jaar geleden, loop ik al die tijd in joggingbroeken (helaas ook naar mijn werk). Wacht maar tot ik weer normale kleding aan kan. Dan ga ik helemaal los!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt groot gelijk,dat verdien je dan ook dubbel en dwars!

   Verwijderen
 4. Je moet af en toe eens uit de band kunnen springen, vind ik, en jezelf verwennen als het financieel eraan zit. Alleen zo hou je het vol om voor de rest altijd goed op je financien te letten en te besparen en te consuminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik had nu een beetje het idee dat ik verslonsde, dat gaf me absoluut geen goed gevoel.

   Verwijderen
 5. Sinds kort hebben wij een TJ Maxx, ik ken deze winkel uit de VS. Ik heb een bloes en een jurk gekocht en een nieuwe jeans bij de Kringloop, en ook mijn kast uitgeruimd met alles wat te groot was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk die opruiming. Ik kan me voorstellen dat je dat net zoveel rust heeft gegeven als bij mij.

   Verwijderen
 6. Ja joh! Soms moet je gewoon even los gaan : )

  Dat kan heerlijk voelen. En als ik het zo lees was het ook wel nodig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!