Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw een aflossing

Vorige week deden we een aflossing van €250,-. De volgende aflossing volgde al snel. Opnieuw maakte ik €250,- over. Man kreeg zijn laatste loon van zijn vorige baan en hierbij zat ook zijn tot nu toe opgebouwde vakantiegeld.

De hoogte van de schuld: €19.000,-. In twee maanden tijd losten we €1.000,- af. Dit konden we realiseren door een vergoeding die ik kreeg n.a.v. de aanrijding, geld van de lopende rekening en vervroegde uitbetaling van vakantiegeld.

Stuk voor stuk aflossingen die we niet voorzien hadden. De komende maanden hoop ik opnieuw geld apart te kunnen zetten voor het aflossen. Het zou leuk zijn als we dit jaar nog €500,- kunnen overmaken.

Ik houd jullie op de hoogte. Er zijn namelijk wat veranderingen gaande die hier invloed op zouden kunnen hebben.. Hier horen jullie snel meer over.

Reacties

  1. Reacties
    1. Zeker. Nu weer het doel om de buffer te verhogen, maar die dalende schuld is interessanter om te zien. ;-)

      Verwijderen
  2. Nice. Benieuwd naar die veranderingen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!