Doorgaan naar hoofdcontent

Tweemaandelijks gasverbruik

Het gas wordt geleverd door Eneco. Iedere twee maanden krijg ik per mail een verbruiksoverzicht toegestuurd. Afgelopen week was het weer zo ver. Afgelopen maand verbruikten wij 24m2 en dit kostte ons €15,56.

Per maand betalen we een vast voorschot van €75,-. Voor de afgelopen twee maanden betaalden we dus een teveel aan voorschot van €134,44. Fijn om te weten want ik vermoed dat we vrij snel de verwarming weer moeten gaan gebruiken. Het is al aanzienlijk frisser in ons huis aan het worden.

Sowieso ben ik ontzettend benieuwd naar het eindverbruik. Bij het vorige huis kookten we op gas maar hadden we geen kosten voor de verwarming, dit ging via de kas. Nu koken we op een inductieplaat en zullen we wel moeten betalen voor de verwarming.

Doordat we niet bekend zijn met de hoogte van het verbruik in onze nieuwe situatie heb ik dus besloten om het voorschot hoog in te schatten op die €75,-. We hebben zo al een mooie buffer opgebouwd in de zomermaanden. Ik houd jullie op de hoogte van de stand.

Houden jullie het verbruik nog apart bij of worden jullie ook op de hoogte gesteld door de leverancier ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij houden het zelf niet bij en bekijken het eens per jaar als we de jaarafrekening opmaken. Lijkt me handig als de leverancier zo'n overzicht stuurt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder het overzicht zou ik het ook maar een keer per jaar bekijken. 😉 Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wij zitten op € 120,- per maand voor gas en elektriciteit maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet heel erg bovenop zit... Meestal krijgen we wel wat terug omdat ik het maandelijkse bedrag liever iets te hoog inschat. We stappen wel elk jaar over zodat we aan het einde van het jaar altijd recht hebben op een welkomsbonus oid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is sowieso wel een net bedrag toch? Ik heb het nu beide op €75,- staan, dus €150,- in totaal. Onze situatie is natuurlijk nieuw dus dit jaar maar even hoog inzetten, geld terug is beter dan bijbetalen!

   Verwijderen
 3. Wij betalen een voorschot van €77 per maand voor gas en elektra. Door de zonnepanelen die we hebben leveren we per jaar meer terug dan we verbruiken. Hierdoor hebben we een geschat maandverbruik van zo'n €30 gemiddeld. Aangezien we begin van dit jaar overgestapt zijn van energieaanbieder en die ons verbruik nog niet kennen, konden we het voorschot niet lager instellen dan die €77. We kunnen dus een mooi bedrag terug verwachten volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel jammer dat je het voorschot niet terug kon zetten. Maar inderdaad een mooi vooruitzicht. Ik hoop toch ook dat we een mooi bedrag terug krijgen.

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire berichten van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!