Doorgaan naar hoofdcontent

Tweemaandelijks gasverbruik

Het gas wordt geleverd door Eneco. Iedere twee maanden krijg ik per mail een verbruiksoverzicht toegestuurd. Afgelopen week was het weer zo ver. Afgelopen maand verbruikten wij 24m2 en dit kostte ons €15,56.

Per maand betalen we een vast voorschot van €75,-. Voor de afgelopen twee maanden betaalden we dus een teveel aan voorschot van €134,44. Fijn om te weten want ik vermoed dat we vrij snel de verwarming weer moeten gaan gebruiken. Het is al aanzienlijk frisser in ons huis aan het worden.

Sowieso ben ik ontzettend benieuwd naar het eindverbruik. Bij het vorige huis kookten we op gas maar hadden we geen kosten voor de verwarming, dit ging via de kas. Nu koken we op een inductieplaat en zullen we wel moeten betalen voor de verwarming.

Doordat we niet bekend zijn met de hoogte van het verbruik in onze nieuwe situatie heb ik dus besloten om het voorschot hoog in te schatten op die €75,-. We hebben zo al een mooie buffer opgebouwd in de zomermaanden. Ik houd jullie op de hoogte van de stand.

Houden jullie het verbruik nog apart bij of worden jullie ook op de hoogte gesteld door de leverancier ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij houden het zelf niet bij en bekijken het eens per jaar als we de jaarafrekening opmaken. Lijkt me handig als de leverancier zo'n overzicht stuurt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder het overzicht zou ik het ook maar een keer per jaar bekijken. 😉 Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wij zitten op € 120,- per maand voor gas en elektriciteit maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet heel erg bovenop zit... Meestal krijgen we wel wat terug omdat ik het maandelijkse bedrag liever iets te hoog inschat. We stappen wel elk jaar over zodat we aan het einde van het jaar altijd recht hebben op een welkomsbonus oid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is sowieso wel een net bedrag toch? Ik heb het nu beide op €75,- staan, dus €150,- in totaal. Onze situatie is natuurlijk nieuw dus dit jaar maar even hoog inzetten, geld terug is beter dan bijbetalen!

   Verwijderen
 3. Wij betalen een voorschot van €77 per maand voor gas en elektra. Door de zonnepanelen die we hebben leveren we per jaar meer terug dan we verbruiken. Hierdoor hebben we een geschat maandverbruik van zo'n €30 gemiddeld. Aangezien we begin van dit jaar overgestapt zijn van energieaanbieder en die ons verbruik nog niet kennen, konden we het voorschot niet lager instellen dan die €77. We kunnen dus een mooi bedrag terug verwachten volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel jammer dat je het voorschot niet terug kon zetten. Maar inderdaad een mooi vooruitzicht. Ik hoop toch ook dat we een mooi bedrag terug krijgen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…