Doorgaan naar hoofdcontent

Tweemaandelijks gasverbruik

Het gas wordt geleverd door Eneco. Iedere twee maanden krijg ik per mail een verbruiksoverzicht toegestuurd. Afgelopen week was het weer zo ver. Afgelopen maand verbruikten wij 24m2 en dit kostte ons €15,56.

Per maand betalen we een vast voorschot van €75,-. Voor de afgelopen twee maanden betaalden we dus een teveel aan voorschot van €134,44. Fijn om te weten want ik vermoed dat we vrij snel de verwarming weer moeten gaan gebruiken. Het is al aanzienlijk frisser in ons huis aan het worden.

Sowieso ben ik ontzettend benieuwd naar het eindverbruik. Bij het vorige huis kookten we op gas maar hadden we geen kosten voor de verwarming, dit ging via de kas. Nu koken we op een inductieplaat en zullen we wel moeten betalen voor de verwarming.

Doordat we niet bekend zijn met de hoogte van het verbruik in onze nieuwe situatie heb ik dus besloten om het voorschot hoog in te schatten op die €75,-. We hebben zo al een mooie buffer opgebouwd in de zomermaanden. Ik houd jullie op de hoogte van de stand.

Houden jullie het verbruik nog apart bij of worden jullie ook op de hoogte gesteld door de leverancier ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij houden het zelf niet bij en bekijken het eens per jaar als we de jaarafrekening opmaken. Lijkt me handig als de leverancier zo'n overzicht stuurt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder het overzicht zou ik het ook maar een keer per jaar bekijken. 😉 Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wij zitten op € 120,- per maand voor gas en elektriciteit maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet heel erg bovenop zit... Meestal krijgen we wel wat terug omdat ik het maandelijkse bedrag liever iets te hoog inschat. We stappen wel elk jaar over zodat we aan het einde van het jaar altijd recht hebben op een welkomsbonus oid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is sowieso wel een net bedrag toch? Ik heb het nu beide op €75,- staan, dus €150,- in totaal. Onze situatie is natuurlijk nieuw dus dit jaar maar even hoog inzetten, geld terug is beter dan bijbetalen!

   Verwijderen
 3. Wij betalen een voorschot van €77 per maand voor gas en elektra. Door de zonnepanelen die we hebben leveren we per jaar meer terug dan we verbruiken. Hierdoor hebben we een geschat maandverbruik van zo'n €30 gemiddeld. Aangezien we begin van dit jaar overgestapt zijn van energieaanbieder en die ons verbruik nog niet kennen, konden we het voorschot niet lager instellen dan die €77. We kunnen dus een mooi bedrag terug verwachten volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel jammer dat je het voorschot niet terug kon zetten. Maar inderdaad een mooi vooruitzicht. Ik hoop toch ook dat we een mooi bedrag terug krijgen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!