Tweemaandelijks gasverbruik

Het gas wordt geleverd door Eneco. Iedere twee maanden krijg ik per mail een verbruiksoverzicht toegestuurd. Afgelopen week was het weer zo ver. Afgelopen maand verbruikten wij 24m2 en dit kostte ons €15,56.

Per maand betalen we een vast voorschot van €75,-. Voor de afgelopen twee maanden betaalden we dus een teveel aan voorschot van €134,44. Fijn om te weten want ik vermoed dat we vrij snel de verwarming weer moeten gaan gebruiken. Het is al aanzienlijk frisser in ons huis aan het worden.

Sowieso ben ik ontzettend benieuwd naar het eindverbruik. Bij het vorige huis kookten we op gas maar hadden we geen kosten voor de verwarming, dit ging via de kas. Nu koken we op een inductieplaat en zullen we wel moeten betalen voor de verwarming.

Doordat we niet bekend zijn met de hoogte van het verbruik in onze nieuwe situatie heb ik dus besloten om het voorschot hoog in te schatten op die €75,-. We hebben zo al een mooie buffer opgebouwd in de zomermaanden. Ik houd jullie op de hoogte van de stand.

Houden jullie het verbruik nog apart bij of worden jullie ook op de hoogte gesteld door de leverancier ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Wij houden het zelf niet bij en bekijken het eens per jaar als we de jaarafrekening opmaken. Lijkt me handig als de leverancier zo'n overzicht stuurt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zonder het overzicht zou ik het ook maar een keer per jaar bekijken. 😉 Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Wij zitten op € 120,- per maand voor gas en elektriciteit maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet heel erg bovenop zit... Meestal krijgen we wel wat terug omdat ik het maandelijkse bedrag liever iets te hoog inschat. We stappen wel elk jaar over zodat we aan het einde van het jaar altijd recht hebben op een welkomsbonus oid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is sowieso wel een net bedrag toch? Ik heb het nu beide op €75,- staan, dus €150,- in totaal. Onze situatie is natuurlijk nieuw dus dit jaar maar even hoog inzetten, geld terug is beter dan bijbetalen!

      Verwijderen
  3. Wij betalen een voorschot van €77 per maand voor gas en elektra. Door de zonnepanelen die we hebben leveren we per jaar meer terug dan we verbruiken. Hierdoor hebben we een geschat maandverbruik van zo'n €30 gemiddeld. Aangezien we begin van dit jaar overgestapt zijn van energieaanbieder en die ons verbruik nog niet kennen, konden we het voorschot niet lager instellen dan die €77. We kunnen dus een mooi bedrag terug verwachten volgend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel jammer dat je het voorschot niet terug kon zetten. Maar inderdaad een mooi vooruitzicht. Ik hoop toch ook dat we een mooi bedrag terug krijgen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.