Aanvulling kinderopvangtoeslag

In mijn vorige blog, twee dagen geleden, schreef ik over de kinderopvangtoeslag. Over 2017 moesten we €403,- terug betalen. Ik heb even op een rijtje gezet wat we nu in totaal betaald hebben en wat we van de belastingdienst als vergoeding hebben mogen ontvangen. In 2017 gaat het om zoon A, de situatie in 2018 veranderd uiteraard omdat zoon B vanaf augustus ook naar de gastouder gaat.

In zijn totaliteit werd er €6.559,86 van onze rekening afgeschreven door het gastouderbureau. We kregen €5.219,- als tegemoetkoming van de overheid. Hier heb ik de €403,- die we deze maand terug betaald hebben van afgetrokken. Dit betekend dat wij over 2017 in zijn geheel €1.340,86 uit eigen portemonnee hebben betaald voor de opvang, voor 1.132,5 uur. Per maand betaalden we dus gemiddeld €111,74 en per uur (toen €5,40) is €1,19 voor onze eigen rekening geweest.

De vergoeding van de overheid komt voor 2017 neer op 78%. Nu heb ik mij laten vertellen dat de vergoeding voor kind twee hoger ligt, dus ik ben heel benieuwd voor 2018. Volgend jaar rond deze tijd zal ik opnieuw een berekening maken.

Hopelijk is het nog overzichtelijk met al deze cijfers. ;-)

Reacties

  1. Ken je deze site al? : https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/ Hierop kun je een exacte berekening maken en blijft het geen verrassing.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze uren zijn alsnog best variabel ivm de vele vakanties van de gastouder. 9 weken per jaar en dan nog onze vakanties die anders kunnen vallen. En die vakanties weet ik helaas niet van te voren..

      Verwijderen
  2. In deze tabel kun je lezen hoeveel % van de kinderopvang vergoed wordt (2018):https://www.rekentoolkinderopvang.nl/de-rekentool/kinderopvangtoeslag-2018

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kind 2 is niet je jongste kind maar je goedkoopste kind. Dat wordt duidelijk als er 1 naar kdv gaat en de ander naar BSO (= minder uren)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, 78% vergoeding is veel zeg! Dat is ruim meer dan de helft!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.