Doorgaan naar hoofdcontent

Toilet defect

We hebben twee toiletten in onze woning. Ik weet niet of het bij jullie ook zo is, maar het toilet boven wordt door ons veel vaker gebruikt dan het toilet beneden. Sowieso 's avonds en 's nachts, maar ook overdag lopen we al snel even naar boven. Beneden wordt momenteel veel gebruikt door zoon, voor zijn zindelijkheidstraining. 

Totdat het toilet boven opeens niet meer werkte. De drukknop was defect. Zou het komen doordat ik de dag ervoor last had van een vervelende buikgriep en veelvuldig op het knopje moest drukken? ;-) Het was wel even omschakelen om steeds beneden naar het toilet te gaan. Met de borstvoeding drink ik extra veel en dat merk ik 's nachts uiteraard ook.

Het duurde een aantal dagen maar man kon op zijn werk de juiste onderdelen krijgen en heeft zo, geheel gratis, het toilet gerepareerd. Een mooie nieuwe drukknop glimt ons tegemoet en de spoelbak heeft hij anders afgesteld. Hierdoor zal hij zuiniger in gebruik zijn. 

Ontzettend fijn, zo'n handige man. We sparen wel voor een nieuwe badkamer, maar voorlopig voldoet deze nog. Met een beetje geluk zijn de werkzaamheden voor de badkamer nu weer even verleden tijd. 

Heb jij nog vervelende defecten in huis gehad? Heb je dit zelf op kunnen lossen? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. Oh euh heb je even..
  Doorgeroeste radiator. Lekkende knoppen op de radiatoren.
  Vergane isolatie om stroomkabels.
  Lekkende pcvpijp van spoelbak naar pot.
  Niet verlijmde pvc afvoer van de vaatwasser.
  Afvulkraan van de CV kapot.. water op drie verdiepingen.
  Kitrand bij de douche lag niet goed.. gekke kring in plafond bij de meterkast
  Overstromende wc bij stevige regen(geen terugslagklep)
  Keukenkraan ging niet meer uit.

  Het is in dit huis eigenlijk altijd water...

  Vorige huis stind in een prachtwijk (laatst heeft onze vorige buurman iemand neergestoken).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hè het is allebei niets ! Wat vervelend allemaal. Allemaal onverwacht of al wel opgemerkt bij aankoop van de woning?

   Verwijderen
 2. Ik had al tijden, jaar of drie, dat bij elke hsbui water door wasbakken en toilet het huisin kwam. Gemeente wees naar woningbouw enandersom.
  Uiteindelijk onderzoek laten doen, bleek het teveel aan regenwater niet weg te kunnen via de regenpijp. Een overstort,ook wel bladvanger genoemd, onderaan de regenpijp plaatsen was de oplossing. Ding kost 25 euro, en zelfs ik, huisvrouw kan dat. (en nee een keerklep had dit probleem niet opgelost want een keerklep zou geplaatst moeten worden na de aansluiting van de regenpijp, als ik dat gedaan had was ik én veel geld kwijt, en had al het regenwater in mijn wc gekregen bij hoosbuien)
  Dit was dus een klen probleem wat heel veel schade kon veroorzaken,en met heel weinig geld opgelost kan worden. Afkoppelen regenpijp kan ook nog, dan stroomt het water sowieso het riool niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zeg wat een gedoe. Achteraf kan je dan zo balen hè, had je het dan maar eerder geweten dat je het zo makkelijk en goedkoop op kon lossen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.