Doorgaan naar hoofdcontent

Koopzegels

Op verschillende blogs werd al eens over koopzegels geschreven. Ook in mijn nabije omgeving bleken er toch best veel koopzegels gekocht te worden. Lang heb ik het voordeel er niet van in gezien. Ik snap dat je €3,- uitbetaald krijgt, maar je moet toch ook steeds geld inleggen. Dit maakte het voor mij niet zozeer aantrekkelijk. Bij een budget van €75,- is dit tenslotte iedere week €7,50 extra.

Maar inmiddels ben ik overstag! Na de ervaringen van mijn vriendinnen; sparen voor wat extra's op de vakantie bijvoorbeeld, ben ik ze ook gaan kopen. Ik heb besloten dat het wél de moeite waard is. Zo onopvallend sparen is voor mij juist heel goed, ik ken mijn valkuilen. Ik spaar nu zegels bij de Albert Heijn en dat gaat vrij vlot. Wanneer een boekje vol is, is er €49,- voor betaald en bij inlevering wordt er €52,- uitbetaald. Het sparen op deze manier gaat vrij ongemerkt, wanneer het een keer niet uitkomt koop ik ze niet, je bent tenslotte niets verplicht.

Op de achterzijde wordt aangegeven dat bij inlevering van drie boekjes of meer dit van te voren afgestemd dient te worden in het filiaal. Met de boekjes wil ik gaan sparen voor een nieuwe houten schuur in de tuin. Wanneer we zo ver zijn willen we de volgeplakte boekjes in een keer inleveren zodat we het geld voor het aankoop van materiaal kunnen gebruiken. Dus hopelijk kan ik dit afstemmen met het filiaal!

Koop jij koopzegels? Waar gebruik jij het geld voor? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. Ik spaar ook de zegels van de AH. We hebben het dit jaar gebruikt voor de tolweg en tanken tijdens de vakantie.
  Ik had ‘s morgens gevraagd of ik 5 boekjes in kon leveren en dat kon ‘s middags al. Ze hadden het geld apart gehouden.
  Ik werkte vroeger zelf in het weekend ook bij AH en kan me herinneren dat er eens een mevrouw met 20 boekjes kwam. Dat geld hebben we echt bij elkaar moeten zoeken bij alle kassa’s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn! Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Dat levert wel een mooi extra'tje op.. 20 kaarten!

   Verwijderen
 2. Je hoeft ze toch niet allemaal tegelijk in te leveren? Ik weet niet hoe snel jij een boekje vol spaart natuurlijk, maar je kunt toch steeds een vol boekje inleveren en het geld dat je daarvoor krijgt apart leggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat snap ik, maar ik weet van mezelf dat ik dit te makkelijk dan alsnog pak. En dat willen we voorkomen. 😉

   Verwijderen
  2. Goed als je zoveel zelfkennis hebt!

   Verwijderen
  3. Op de vervelende manier geleerd. Afschermen werkt het beste, daarom hebben we ervoor gekozen om de grote spaarrekening ook buiten het internetbankieren te laten vallen. Werkt super!

   Verwijderen
 3. Wij sparen ook koopzegels. Ik lever ze soms in wanneer het een dure maand is, of voor de vakantie soms. Dan is extra cash handig. Het is gelukkig niet ‘nodig’ om op vakantie te kunnen ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook de koopzegels van de AH! En kooppunten bij de Vomar. Maar ik ga standaard naar de AH en bij de Vomar haal ik maar soms een paar kleine dingetjes dus dat gaat een stuk minder hard.
  Bij de AH krijg ik er 2 vol per jaar, dus 104 euro. Meestal kijk ik per keer waar ik dat geld voor gebruik. Zo was boekje 1 van dit jaar meeneemgeld voor de vakantie en boekje 2 van dit jaar gaat geld worden om bij de toekomstige verhuizing te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.