Koopzegels

Op verschillende blogs werd al eens over koopzegels geschreven. Ook in mijn nabije omgeving bleken er toch best veel koopzegels gekocht te worden. Lang heb ik het voordeel er niet van in gezien. Ik snap dat je €3,- uitbetaald krijgt, maar je moet toch ook steeds geld inleggen. Dit maakte het voor mij niet zozeer aantrekkelijk. Bij een budget van €75,- is dit tenslotte iedere week €7,50 extra.

Maar inmiddels ben ik overstag! Na de ervaringen van mijn vriendinnen; sparen voor wat extra's op de vakantie bijvoorbeeld, ben ik ze ook gaan kopen. Ik heb besloten dat het wél de moeite waard is. Zo onopvallend sparen is voor mij juist heel goed, ik ken mijn valkuilen. Ik spaar nu zegels bij de Albert Heijn en dat gaat vrij vlot. Wanneer een boekje vol is, is er €49,- voor betaald en bij inlevering wordt er €52,- uitbetaald. Het sparen op deze manier gaat vrij ongemerkt, wanneer het een keer niet uitkomt koop ik ze niet, je bent tenslotte niets verplicht.

Op de achterzijde wordt aangegeven dat bij inlevering van drie boekjes of meer dit van te voren afgestemd dient te worden in het filiaal. Met de boekjes wil ik gaan sparen voor een nieuwe houten schuur in de tuin. Wanneer we zo ver zijn willen we de volgeplakte boekjes in een keer inleveren zodat we het geld voor het aankoop van materiaal kunnen gebruiken. Dus hopelijk kan ik dit afstemmen met het filiaal!

Koop jij koopzegels? Waar gebruik jij het geld voor? Ik hoor graag van je!

Reacties

  1. Ik spaar ook de zegels van de AH. We hebben het dit jaar gebruikt voor de tolweg en tanken tijdens de vakantie.
    Ik had ‘s morgens gevraagd of ik 5 boekjes in kon leveren en dat kon ‘s middags al. Ze hadden het geld apart gehouden.
    Ik werkte vroeger zelf in het weekend ook bij AH en kan me herinneren dat er eens een mevrouw met 20 boekjes kwam. Dat geld hebben we echt bij elkaar moeten zoeken bij alle kassa’s.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn! Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Dat levert wel een mooi extra'tje op.. 20 kaarten!

      Verwijderen
  2. Je hoeft ze toch niet allemaal tegelijk in te leveren? Ik weet niet hoe snel jij een boekje vol spaart natuurlijk, maar je kunt toch steeds een vol boekje inleveren en het geld dat je daarvoor krijgt apart leggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee dat snap ik, maar ik weet van mezelf dat ik dit te makkelijk dan alsnog pak. En dat willen we voorkomen. 😉

      Verwijderen
    2. Goed als je zoveel zelfkennis hebt!

      Verwijderen
    3. Op de vervelende manier geleerd. Afschermen werkt het beste, daarom hebben we ervoor gekozen om de grote spaarrekening ook buiten het internetbankieren te laten vallen. Werkt super!

      Verwijderen
  3. Wij sparen ook koopzegels. Ik lever ze soms in wanneer het een dure maand is, of voor de vakantie soms. Dan is extra cash handig. Het is gelukkig niet ‘nodig’ om op vakantie te kunnen ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier ook de koopzegels van de AH! En kooppunten bij de Vomar. Maar ik ga standaard naar de AH en bij de Vomar haal ik maar soms een paar kleine dingetjes dus dat gaat een stuk minder hard.
    Bij de AH krijg ik er 2 vol per jaar, dus 104 euro. Meestal kijk ik per keer waar ik dat geld voor gebruik. Zo was boekje 1 van dit jaar meeneemgeld voor de vakantie en boekje 2 van dit jaar gaat geld worden om bij de toekomstige verhuizing te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.