Doorgaan naar hoofdcontent

Hobby

De meeste hobby's kosten geld, zo ook die van mij en mijn man. Man is motorrijder en regelmatig maakt hij ritjes. De motor wordt verder niet voor woon-werkverkeer gebruikt. Ik schreef eerder al een blog m.b.t. de kosten.

Mijn hobby kost ook geld; haken. Tegenwoordig weer heel hip hoor mensen. ;-) Iedere tweede dinsdag van de maand hebben we zelfs een haakgroep. We zijn steeds bij iemand anders en de groep bestaat inmiddels uit 7 dames, waaronder mijn moeder, zus en goede vriendin. Ik vind het ontzettend gezellig, zo heb ik iedere maand een goedkoop avondje uit!

De vraag op dit blog is natuurlijk wat de kosten zijn van mijn hobby. Ik haak zeer regelmatig en kan het inmiddels ook in hoog tempo. Bij haken is het natuurlijk zo dat je altijd een eindresultaat hebt en op een gegeven moment heb je genoeg dekentjes en kussentjes. Tegenwoordig haak ik voornamelijk baby-dekens. Om ons heen worden ontzettend veel kindjes geboren en aanstaande ouders die dichtbij ons staan krijgen een deken.

Na even zoeken ben ik op goedkoop en kwalitatief goede wol gestuit bij de Action! Leuke, zoete kleurtjes. Een bolletje wol kost €0,89. De kosten van een deken komen ongeveer uit op €17,00. Een leuk prijsje, ik heb tenslotte veel plezier met het maken ervan.

Bron; Instagram account van Action Nederland

De voorraad valt helaas nog weleens tegen, ik heb drie winkels in de buurt die ik regelmatig bezoek voor bollen wol. Doordat de voorraad meestal beperkt is komt het er al snel op neer dat ik alle wol meeneem die op dat moment aanwezig is. De kosten aan de wol schelen dus ook per maand, maar ik kom gemiddeld op €25,- per maand uit. Dit jaar gaf ik al twee dekens weg en nu ben ik er met drie tegelijk bezig. De baby's blijven maar komen. ;-)

Hebben jullie ook een hobby die geld kost? Vinden jullie dat een hobby qua kosten ingeperkt moet worden? Ik hoor graag van jullie!
Reacties

 1. Leuk hè die bolletjes van Action! Ik haak ook graag, maar dan geen dekens als kraamcadeau, toevallig ben ik nu bezig met een supermooie deken (Frida Flower Cal). Ik zit liever achter de naaimachine :). Voor dit jaar heb ik me voorgenomen om zoveel mogelijk op te maken. Ik heb aardig voorraad, dus dat scheelt. Zowel in geld als in tijd (nieuwe stoffen kopen kost me zo een middag...) Oja en ik maak weer nieuwe kleding van oude kleding en stoffen, dan oefen ik toch m'n hobby uit, maar kost het geen geld...

  Ik zou voor nu (in m'n challengeperiode) 25 euro p/mnd teveel vinden, maar dat is persoonlijk. Ik wil nu best lang doorgaan, totdat ik echt restjes over heb en daar eigenlijk niks meer mee kan maken. Met haken doe ik het nu ook zo. Kleine stukjes maak ik weer bijtringen of tutdoeken van, scheelt mooi weer geld.

  Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man heeft ook een motor en dat kost best wat (verzekering en wegenbelasting (EUR 220 per jaar). Benzine en onderhoud (doet man zoveel mogelijk zelf maar soms onderdelen). Maandelijks leg ik er EUR 50 voor weg. Dan is er een potje.
  Zelf schrijf en lees ik graag fanfiction van wisselende series. Dat kost niets alleen wat tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn hobby is kleuren, de potloden, verfstiften, markers, kleurboeken zijn niet aan te slepen. Ik heb best wel een uitgesproken mening/ smaak hier in. Ik geloof dat ik afgelopen jaar makkelijk duizend euro heb uit gegeven. Ik was net begonnen en dus heb je een hoop nodig. Nu ben ik wel voorzien en kan ik me helemaal uit leven. Verschillende technieken gebruik ik door elkaar. Och ik word er zo blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig zeg! Ik zou ook zo aansluiten bij een haakclubje als er eentje was hier in de buurt en het was 's ochtends!

  Mijn hobby is lezen en hardlopen. Beide kosten amper geld gelukkig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Do you need free YouTube Views?
  Did you know that you can get them ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FREE by using Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.