Doorgaan naar hoofdcontent

Let it go...

En nee dan bedoel ik niet die megahit van Frozen, maar dan bedoel ik dat ik mezelf liet gaan. Even was ik helemaal klaar met besparen en wilde ik gewoon weer een keer iets nieuws voor mezelf aan schaffen zonder dat ik me hier schuldig over hoefde te voelen.

Zo kocht ik een nieuwe mascara, in de aanbieding, dat dan weer wel. Ik besteedde maarliefst €8,00, maar het resultaat mag er zeker zijn. Hoe simpel kan het zijn om je zelfvertrouwen op te vijzelen. Was het altijd maar zo eenvoudig.

Daarnaast schreef ik eerder al over kleding. Ik greep zo vaak mis en in veel kleding voel ik me steeds minder prettig. Dit heeft er vooral mee te maken dat ik het kledingstuk dan al (voor mijn gevoel) 100.000 keer aangehad heb. Laatst had ik een slechte dag; in de ochtend constateerde ik een grote scheur in een blousje wat ik graag droeg. In de middag attendeerde man mij erop dat ik ook uit mijn broek gescheurd was. Oeps! De broek had ik ook al lang en door het vele fietsen zaten er inmiddels slijtage plekken. Beide kledingstukken belandden in de zak voor de textielinzameling in het dorp.  Daarnaast heb ik eens goed in de kast gekeken en alle  kledingstukken met vlekken, scheuren en losse draadjes heb ik weggedaan.

Tijd voor nieuwe kleren dus. Ik kocht online een nieuwe trui, een shirt met lange mouwen en een T-shirt. En wat ben ik er blij mee! Ik lijk wel een klein kind.

Als laatste kocht ik ook nog nieuwe oorbellen. Op mijn werk en in de auto draag ik een bril. Sinds ik die heb heb ik nauwelijks nog oorbellen in. Ik heb vooral lange, grote, opvallende oorbellen en dat vind ik persoonlijk geen mooie combinatie met een bril. Een hele tijd geleden verloor ik een knopje en sindsdien droeg ik geen oorbellen meer. Ik miste ze!  En dus kocht ik voor het eerst in hele lange tijd oorbellen.

Hoe doen jullie het? Laten jullie jezelf ook weleens gaan?  Gewoon even voor dat prettige gevoel (een gevoel dat bij mij trouwens lang aanhoudt)? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Tuurlijk! Ik denk dat iedereen t weleens doet hoor! En dan vind ik dat je je nog ingehouden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja. Dat doe ik wel eens hoor. En zoals in jouw geval was het ook gewoon echt nodig toch? Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik lees het nu terug en ik probeer het allemaal ook wel heel erg duidelijk 'goed' te praten. ;-)

   Verwijderen
 3. Ik vind niet dat je jezelf hebt laten gaan hoor. Door een vervelende nasleep van een operatie aan mijn been van bijna 1,5 jaar geleden, loop ik al die tijd in joggingbroeken (helaas ook naar mijn werk). Wacht maar tot ik weer normale kleding aan kan. Dan ga ik helemaal los!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet af en toe eens uit de band kunnen springen, vind ik, en jezelf verwennen als het financieel eraan zit. Alleen zo hou je het vol om voor de rest altijd goed op je financien te letten en te besparen en te consuminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik had nu een beetje het idee dat ik verslonsde, dat gaf me absoluut geen goed gevoel.

   Verwijderen
 5. Sinds kort hebben wij een TJ Maxx, ik ken deze winkel uit de VS. Ik heb een bloes en een jurk gekocht en een nieuwe jeans bij de Kringloop, en ook mijn kast uitgeruimd met alles wat te groot was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk die opruiming. Ik kan me voorstellen dat je dat net zoveel rust heeft gegeven als bij mij.

   Verwijderen
 6. Ja joh! Soms moet je gewoon even los gaan : )

  Dat kan heerlijk voelen. En als ik het zo lees was het ook wel nodig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.