Belastingaangifte

Ook wij deden onze belastingaangifte al op tijd. Het was weer een fluitje van een cent. Alles controleren en waar nodig aanvullen.

En zo kregen we nog meer mooi nieuws van de belastingdienst; de verwachting is dat we rond de €700,- terug mogen gaan krijgen.

Het geld heeft al een doel. We gaan deze zomer namelijk een blokhut in onze tuin plaatsen en gelijk heel onze achtertuin aanpakken. We hebben de laatste tijd goed kunnen sparen en er staat inmiddels €2.500,- op de spaarrekening. Daarnaast hebben we een potje t.w.v. €500,- contant. We sparen nog een aantal maanden door en zullen ook ons vakantiegeld hieraan toebedelen. Man is ontzettend handig dus dat scheelt al een hoop kosten.

Krijg jij geld terug? Wat ga je ermee doen?

Reacties

 1. Weet ik nog niet. Ga ik morgen bekijken.
  Ermee doen? Sparen.
  De spaarrekening is onder de 15000 euro. Dat is 6 maanden inkomen en een andere auto. Of een lekkend dak en een andere badkamer. Of een auto een motor en een wasmachine. Of de studieschuld en de duurzaamheidslening.
  Ooit hongerden we van salaris naar salaris, van betalingsregeling naar betalingsregeling. Dat willen we nooit meer.
  Dus een project als achtertuin dat meer behelst dan een paar planten starten wij pas als we het benodigde geld plus tien procent hebben gespaard. Zeker met de huidige regering durf ik eigenlijk niet meer minder dan 15000 euro op de spaarrekening te hebben. We gaan proberen daar 25000 van te maken in een jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gespaarde bedrag wat hierboven vermeldt staat, is specifiek gereserveerd voor de tuin incl. blokhut. Daarnaast hebben we nog meer spaardoelen.

   Verwijderen
 2. Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel wij terugkregen.. haha. Moet ik wel toegeven dat wij heel erg veel aftrekposten hebben en alleen maar een klein beetje HRA terugkrijgen per maand. Dus eigenlijk is de belastingteruggaaf een soort spaarpotje voor ons. De oudercombinatiekorting krijg ik dan pas terug, en ook nog een deel HRA en aftrek van giften etc. Wij gaan ervan aflossen denk ik, en onze vakantie ervan betalen. We hebben dit jaar hoge kosten lijkt het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou heerlijk toch! Komt er ook lekker vaart in het aflossen. 😁 Wij besloten gisteren om €250,- extra op de hypotheek af te lossen.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je zo'n flinke som terugkreeg. Dat zijn toch fijne cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We krijgen samen ong 1500 terug.. Altijd leuk idd

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.