Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.

Reacties

 1. Mooi zeg! Gefeliciteerd. Ik heb nog 1 schuld (studieschuld) van 3000 euro als ik deze aflos ben ik ook schuldvrij op de hypotheek na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou succes met aflossen, ik kan je verzekeren.. het is een fantastisch gevoel!

   Verwijderen
 2. Je kunt beter je jaarinkomen flink hoger inschatten voor de toeslagen. Deze kun je dan gelijk aanpassen als je ook aangifte van de inkomstenbelasting hebt gedaan. Je daadwerkelijke recht op aantal uren kinderopvangtoeslag is afhankelijk hoeveel uren jij en je parter werken en niet hoeveel uur je bij de kinderopvang hebt opgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die stond inderdaad ook hoger ingeschat! Onze uren zijn variabel dus dat is sowieso lastig inschatten. Het is nu dus samenkomst van deze twee factoren; uren en inkomsten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.