Opruimen in 2019

2019 start goed. De verkopen vallen helemaal niet tegen. Afspraken worden gemaakt en opgevolgd. Fantastisch! Ik verkocht deze maanden het een en ander aan baby uitzet en verdiende hiermee €77,-.

Het kriebelde al een tijdje en aangezien man bepaalde papieren voor zijn werk zocht, moest ik er nu dan toch aan geloven. Ik besteedde een hele zaterdag (weliswaar met de jongens bij me) aan het herordenen van de administratie. Ik haalde de mappen leeg en besloot tot een logischere indeling.

De papieren van jongste zoon had ik op een stapel liggen, deze zijn nu netjes geordend achter zijn eigen tabblad. Veel papieren konden weer weg, want ouder dan vijf jaar. Ook bleek dat ik bij veel correspondentie ook het voorblad bewaard had. Achteraf bleek hier niet echt iets beduidend op te staan, dus deze belanden ook in stukjes in de papiercontainer.

De kast met paperassen kreeg ook gelijk een opfrisbeurt. Alle pennen gecontroleerd, batterijen geordend en de slingers bij elkaar gebonden.

En weer verder met het iedere dag een kastje principe. Zo ben ik binnenkort ook weer klaar met de keuken!

Aangezien onze trapkast inmiddels bijna uitpuilt met te verkopen spullen overweeg ik om op een rommelmarkt te gaan zitten. Even een vraag aan jullie; zou het een slimme zet zijn?

Reacties

 1. Die papierwinkel vind ik altijd zo fijn om achter de rug te hebben. Geeft een heerlijk voldaan gevoel.
  En wat betreft de rommelmarkt, als je er zelf plezier aan beleeft zou ik het gewoon doen. Maar het is een beste zit. Ik heb het vorig jaar gedaan, maar dan wel een markt die pas om 9 uur begon, op loopafstand van mijn huis en samen met mijn zus. Anders had ik het niet gedaan, vroeg op, gezeul met spullen, niet aan mij besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat is een opgeruimd gevoel hé! Ook al heb je niet direct zicht op wat je gedaan hebt (als in meer ruimte in de woonkamer o.i.d.). Ik twijfel nog heel erg. Trekt me nog niet helemaal. Maar het idee dat het wat op zou brengen en ik van m'n spullen af zou zijn..

   Verwijderen
 2. Als je van je spullen afwilt lijkt het me een goed idee. Er zijn ook van die shop-in-shop winkels waar je goedkoop een plank kunt huren en je spullen neerzetten. Dan worden ze voor je verkocht en je krijgt een groot deel van opbrengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap heel goed wat je bedoeld, ik hou zelf van een opgeruimd huis. Leuk om dit even van je te lezen, bedankt! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.