Airmiles

Bij winkels die ik of man regelmatig bezoeken maak ik vaak gebruik van een klantenkaart of spaar ik mee met acties. Veel klantenkaarten zorgen ervoor dat je later korting krijgt op aankopen en dit vind ik dan vaak de moeite waard om deel te nemen. Zo hebben wij een pas van de plaatselijke bouwmarkt en krijgen we bij iedere aankoop 5% korting. Bij het tanken hebben we ook een tankpas die ons extra korting geeft en zo heb ik nog wel meer voorbeelden.

Een klantenpas die ik iedere week gebruik is de kaart van de Airmiles. Bij de Albert Heijn bied ik de kaart altijd aan bij de bonuskaart. Vorige week hadden ze een actie, wanneer er genoeg Airmiles op de pas stonden kon je korting krijgen op de boodschappen met een maximale korting van €5,00.

Ik deed die week twee keer grote boodschappen omdat man jarig was en zijn verjaardag twee keer vierde. De ene keer kreeg ik €5,00 korting en de tweede keer kreeg ik €3,00 korting. De enige voorwaarde is dat er voor minimaal €20,00 boodschappen gedaan moet worden. Dit halen wij zonder enige moeite. Zulke acties vind ik erg leuk. Dat zijn toch weer 72 luiers, 7 pakken melk of 5 broden.

Met de Airmiles kun je natuurlijk ook sparen voor korting op verschillende entreekaarten en volgens mij komen er ook regelmatig acties voorbij dat je ze in kunt leveren voor korting op artikelen. Van deze acties maak ik dan weer geen gebruik, daadwerkelijke korting op mijn boodschappen vind ik veel interessanter.

Hoe doen jullie dit? Liever korting op kaartjes of op de boodschappen? Sparen jullie mee? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Liever korting / gratis tickets voor een uitje.
    Airmiles sparen gaat langzaam bij ons. Ik heb de airmiles gekoppeld aan de bonuskaart. 1 kaart hoeft maar gescand te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker handig, gewoon nooit meer geregeld nadat ik een bonuskaart kwijtraakte die wel gekoppeld was.

      Verwijderen
  2. Hier gebruikte ik vorige week ook 2x 1000 punten om 5 euro korting te krijgen. kHeb a.s. zaterdag grote groep jongelui dus veel boodschappen nodig en week erna is dochterlief jarig. kMoet dus echt ff hand op de knip en deze 10 euro korting kwam perfect uit, echt heel blij mee. kGebruik het nooit voor uitjes, omdat je meestal nog best aardig bij moet betalen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar denk ik inderdaad precies hetzelfde over. Hier ook voorkeur voor de korting.

      Verwijderen
  3. Je kunt de airmiles pas koppelen aan de bonuskaart. Hoef je maar één pas aan te bieden.
    Ik heb pas één keer gebruik gemaakt van de korting. Maar moet het eigenlijk vaker doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt inderdaad, alleen ik ben een keer die andere gekoppelde bonuskaart kwijt geraakt en nooit meer opnieuw geregeld. Maar ik wil de Airmiles pas sowieso bij hebben voor bijvoorbeeld de Praxis of Shell.

      Verwijderen
  4. Ik gebruik mijn airmiles vaak voor huishoudelijke aankopen bij bol.com. Niet de hoogste inwisselwaarde maar zo besteden we het nuttig en maken we geen directe kosten voor de betreffende aankopen.
    Verder spaar ik punten bij kruidvat en wacht ik ook altijd voor contante korting. En ik spaar bij de schoenenwinkel, met kinderschoenen gaat dat hard en ik krijg er ook goede korting mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb ik ook weleens over gelezen ja, nog nooit ingewisseld bij Bol. Is zeker een idee! Kruidvat spaar ik ook,gaat snel met luiers.

      Verwijderen
  5. De Airmiles gebruik ik voor entreebewijs Efteling (al een paar keer "gratis" toegang gehad).
    Verder heb ik maar een klantenkaarten, die ik ook echt gebruik:
    AH, Kruidvat, Welkoop, bouwmarkt, Coop.
    Ik werk zelf in een winkel en verbaas me er altijd over als klanten een bundel van 30 of meer klantenkaarten tevoorschijn toveren, en dan gaan zoeken in dat kwartet naar die ene klantenkaart. Meestal geven ze het op, maar dan denk ik: waarom heb je zo ontzettend veel kaarten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet en ze geen van allen gebruikt?!
    Tegenwoordig zijn er overigens steeds meer klanten die hun kaart in een app op de telefoon hebben staan. Maar ja, als er daar dan weer 50 in staan, staan ze ook nog weer een tijd te zoeken naar die ene kaart.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel herkenbaar die gedachte. Ik heb er ook slechts een aantal. Meer dan voldoende vind ik zelf.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.