Doorgaan naar hoofdcontent

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een uitdaging worden, maar met de voorraad in de diepvries moet het toch mogelijk zijn om de komende maand te zakken in de uitgaven aan boodschappen. Deze week gaf ik €41,44 uit en mochten we onverwachts bij mijn schoonouders mee-eten. Er hoeven dus zeker te weten geen extra boodschappen gehaald te worden, er ligt nu zelfs tot en met volgende week dinsdag eten klaar.

Budget uitdaging week 1; gehaald!

Zetten jullie jezelf weleens op een budget? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik eet 1 keer in de 3 weken 'uit de kasten' en doe die week in principe geen boodschappen om zo te bezuinigen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed ik voorheen ook, maar nu ik strakker inkoop is mijn voorraad een stuk beperkter. Wel staan er regelmatig restjes dagen op de planning.

   Verwijderen
 2. Oh wat een lekkere meevaller zeg! Ja hoor, wij hebben het afgelopen week gedaan. We zijn heel creatief geweest en de restjes die in de vriezer zaten zijn nu ook op. Vanmiddag mogen we ons "laatste" weekgeld pakken voor aankomende week en dan hebben we volgende week weer nieuwe loon. En we komen niks tekort, hebben voldoende fruit nog in huis, vlees ook dus dat gaan we wel redden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker vooruitzicht. Geeft altijd rust vind ik, weten dat je voorraad hebt.

   Verwijderen
 3. Niet echt. Ik probeer wel soms een weekje wat goedkoper te eten door bepaalde gerechten te kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo eten wij komende week weer pannenkoeken. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Extra geld is mooi meegenomen, maar heb je afgesproken met de baas van man dat hij dit soort bijklussen mag doen? Mijn buurman is er ooit om ontslagen en kreeg nog forse boete van belastingsdienst toe op de koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe gaat het met je budget-uitdaging? Hoop dat het ook goed met jou en de baby gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed! Ik zal morgenavond weer eens bloggen! We hebben dinsdag de 20-weken echo. Spannend weer!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.