Doorgaan naar hoofdcontent

Dinerclub

We hebben het nu inmiddels twee keer gedaan en wat bevalt het ons goed! Samen met vier vrienden, twee bevriende stellen, spreken we ongeveer een keer in de zes weken af en eten we gezamenlijk. Het diner bestaat uit drie gangen. De gastvrouw en -heer serveren het hoofdgerecht en de anderen maken een voor- of nagerecht.

Onze zoon gaat mee en leggen we voor we gaan eten op bed. Zo hebben we ook een rustige, gezellige avond zonder dat we geld kwijt zijn aan oppas. Vorige keer mochten wij het voorgerecht verzorgen, man maakte carpaccio en we hadden stokbrood met aioli, pesto en kruidenboter. Helaas mocht ik toen alleen stokbrood eten, zo maakten we dan ook bekend dat wij kindje nummer twee verwachten!

De laatste keer, dit was afgelopen zaterdag, maakten wij het nagerecht. Apfelstrudel met caramel-pecan ijs, vanille ijs, slagroom en amandelschaafsel. Doordat we met zijn zessen afwisselen blijft het betaalbaar en ik moet zeggen dat het echt als een heerlijk avondje uit voelt.

Zeker voor herhaling vatbaar, de volgende keer vindt het bij ons plaats. Wij zijn dan verantwoordelijk voor het hoofdgerecht, toch maar eens bedenken wat we willen serveren.

Doen jullie zo iets ook met vrienden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ja heel leuk en en gezellig. Ik ( single 60 +) heb twee eetclub. Een met 5 hobby vriendinnen, we komen ongeveer 10x per jaar om de beurt bij waarbij we een soort show en tell organiseren en gezamenlijk hobbyen. Daarna verzorgt de gastvrouw het diner. Dus zelf ben je 2 x pj aan de beurt.
  De andere eetclub is met mijn broer en zus en partners ongeveer eens per 3 maanden.Bij de laatste club besteden we iets meer werk , 4-gangen diner rond een thema waarbij we ook aan tafelaankleding aandacht besteden. De laatste keer was het bij mij rondom het thema herfst. Bv. Hoofdgerecht was hazenpeper en nagerecht stapeltaartje met stoofpeer. Zeer aanbevelenswaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik vind het zo gezellig, zeker een aanrader.

   Verwijderen
 2. Ja dat doen wij ook regelmatig met familie, maar degene die aan de beurt is kookt dan alle gerechten. Meestal maak ik voor het hoofdgerecht iets uit de oven. Dat is voor een grotere club handiger dan 8 kipfiletjes bakken. Rollade is een topper maar favoriet is rosbief. Als er wat vlees overblijft is dat de volgende dag ook nog lekker. De laatste keer heb ik vooraf een pate gemaakt, als hoofdgerecht runderrollade met mierikswortelsaus, sperzieboontjes en een koolsalade en frietjes en als toetje een chocoladetaart. Het meeste kun je op je gemak voorbereiden. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim om het in de oven te bereiden! Ik vind alle gangen wat veel, zo is het nog te overzien. (voor mij dan ;-))

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…