Doorgaan naar hoofdcontent

Dinerclub

We hebben het nu inmiddels twee keer gedaan en wat bevalt het ons goed! Samen met vier vrienden, twee bevriende stellen, spreken we ongeveer een keer in de zes weken af en eten we gezamenlijk. Het diner bestaat uit drie gangen. De gastvrouw en -heer serveren het hoofdgerecht en de anderen maken een voor- of nagerecht.

Onze zoon gaat mee en leggen we voor we gaan eten op bed. Zo hebben we ook een rustige, gezellige avond zonder dat we geld kwijt zijn aan oppas. Vorige keer mochten wij het voorgerecht verzorgen, man maakte carpaccio en we hadden stokbrood met aioli, pesto en kruidenboter. Helaas mocht ik toen alleen stokbrood eten, zo maakten we dan ook bekend dat wij kindje nummer twee verwachten!

De laatste keer, dit was afgelopen zaterdag, maakten wij het nagerecht. Apfelstrudel met caramel-pecan ijs, vanille ijs, slagroom en amandelschaafsel. Doordat we met zijn zessen afwisselen blijft het betaalbaar en ik moet zeggen dat het echt als een heerlijk avondje uit voelt.

Zeker voor herhaling vatbaar, de volgende keer vindt het bij ons plaats. Wij zijn dan verantwoordelijk voor het hoofdgerecht, toch maar eens bedenken wat we willen serveren.

Doen jullie zo iets ook met vrienden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ja heel leuk en en gezellig. Ik ( single 60 +) heb twee eetclub. Een met 5 hobby vriendinnen, we komen ongeveer 10x per jaar om de beurt bij waarbij we een soort show en tell organiseren en gezamenlijk hobbyen. Daarna verzorgt de gastvrouw het diner. Dus zelf ben je 2 x pj aan de beurt.
  De andere eetclub is met mijn broer en zus en partners ongeveer eens per 3 maanden.Bij de laatste club besteden we iets meer werk , 4-gangen diner rond een thema waarbij we ook aan tafelaankleding aandacht besteden. De laatste keer was het bij mij rondom het thema herfst. Bv. Hoofdgerecht was hazenpeper en nagerecht stapeltaartje met stoofpeer. Zeer aanbevelenswaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat doen wij ook regelmatig met familie, maar degene die aan de beurt is kookt dan alle gerechten. Meestal maak ik voor het hoofdgerecht iets uit de oven. Dat is voor een grotere club handiger dan 8 kipfiletjes bakken. Rollade is een topper maar favoriet is rosbief. Als er wat vlees overblijft is dat de volgende dag ook nog lekker. De laatste keer heb ik vooraf een pate gemaakt, als hoofdgerecht runderrollade met mierikswortelsaus, sperzieboontjes en een koolsalade en frietjes en als toetje een chocoladetaart. Het meeste kun je op je gemak voorbereiden. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim om het in de oven te bereiden! Ik vind alle gangen wat veel, zo is het nog te overzien. (voor mij dan ;-))

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.