Doorgaan naar hoofdcontent

Dinerclub

We hebben het nu inmiddels twee keer gedaan en wat bevalt het ons goed! Samen met vier vrienden, twee bevriende stellen, spreken we ongeveer een keer in de zes weken af en eten we gezamenlijk. Het diner bestaat uit drie gangen. De gastvrouw en -heer serveren het hoofdgerecht en de anderen maken een voor- of nagerecht.

Onze zoon gaat mee en leggen we voor we gaan eten op bed. Zo hebben we ook een rustige, gezellige avond zonder dat we geld kwijt zijn aan oppas. Vorige keer mochten wij het voorgerecht verzorgen, man maakte carpaccio en we hadden stokbrood met aioli, pesto en kruidenboter. Helaas mocht ik toen alleen stokbrood eten, zo maakten we dan ook bekend dat wij kindje nummer twee verwachten!

De laatste keer, dit was afgelopen zaterdag, maakten wij het nagerecht. Apfelstrudel met caramel-pecan ijs, vanille ijs, slagroom en amandelschaafsel. Doordat we met zijn zessen afwisselen blijft het betaalbaar en ik moet zeggen dat het echt als een heerlijk avondje uit voelt.

Zeker voor herhaling vatbaar, de volgende keer vindt het bij ons plaats. Wij zijn dan verantwoordelijk voor het hoofdgerecht, toch maar eens bedenken wat we willen serveren.

Doen jullie zo iets ook met vrienden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ja heel leuk en en gezellig. Ik ( single 60 +) heb twee eetclub. Een met 5 hobby vriendinnen, we komen ongeveer 10x per jaar om de beurt bij waarbij we een soort show en tell organiseren en gezamenlijk hobbyen. Daarna verzorgt de gastvrouw het diner. Dus zelf ben je 2 x pj aan de beurt.
  De andere eetclub is met mijn broer en zus en partners ongeveer eens per 3 maanden.Bij de laatste club besteden we iets meer werk , 4-gangen diner rond een thema waarbij we ook aan tafelaankleding aandacht besteden. De laatste keer was het bij mij rondom het thema herfst. Bv. Hoofdgerecht was hazenpeper en nagerecht stapeltaartje met stoofpeer. Zeer aanbevelenswaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik vind het zo gezellig, zeker een aanrader.

   Verwijderen
 2. Ja dat doen wij ook regelmatig met familie, maar degene die aan de beurt is kookt dan alle gerechten. Meestal maak ik voor het hoofdgerecht iets uit de oven. Dat is voor een grotere club handiger dan 8 kipfiletjes bakken. Rollade is een topper maar favoriet is rosbief. Als er wat vlees overblijft is dat de volgende dag ook nog lekker. De laatste keer heb ik vooraf een pate gemaakt, als hoofdgerecht runderrollade met mierikswortelsaus, sperzieboontjes en een koolsalade en frietjes en als toetje een chocoladetaart. Het meeste kun je op je gemak voorbereiden. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim om het in de oven te bereiden! Ik vind alle gangen wat veel, zo is het nog te overzien. (voor mij dan ;-))

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!