Doorgaan naar hoofdcontent

Dinerclub

We hebben het nu inmiddels twee keer gedaan en wat bevalt het ons goed! Samen met vier vrienden, twee bevriende stellen, spreken we ongeveer een keer in de zes weken af en eten we gezamenlijk. Het diner bestaat uit drie gangen. De gastvrouw en -heer serveren het hoofdgerecht en de anderen maken een voor- of nagerecht.

Onze zoon gaat mee en leggen we voor we gaan eten op bed. Zo hebben we ook een rustige, gezellige avond zonder dat we geld kwijt zijn aan oppas. Vorige keer mochten wij het voorgerecht verzorgen, man maakte carpaccio en we hadden stokbrood met aioli, pesto en kruidenboter. Helaas mocht ik toen alleen stokbrood eten, zo maakten we dan ook bekend dat wij kindje nummer twee verwachten!

De laatste keer, dit was afgelopen zaterdag, maakten wij het nagerecht. Apfelstrudel met caramel-pecan ijs, vanille ijs, slagroom en amandelschaafsel. Doordat we met zijn zessen afwisselen blijft het betaalbaar en ik moet zeggen dat het echt als een heerlijk avondje uit voelt.

Zeker voor herhaling vatbaar, de volgende keer vindt het bij ons plaats. Wij zijn dan verantwoordelijk voor het hoofdgerecht, toch maar eens bedenken wat we willen serveren.

Doen jullie zo iets ook met vrienden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ja heel leuk en en gezellig. Ik ( single 60 +) heb twee eetclub. Een met 5 hobby vriendinnen, we komen ongeveer 10x per jaar om de beurt bij waarbij we een soort show en tell organiseren en gezamenlijk hobbyen. Daarna verzorgt de gastvrouw het diner. Dus zelf ben je 2 x pj aan de beurt.
  De andere eetclub is met mijn broer en zus en partners ongeveer eens per 3 maanden.Bij de laatste club besteden we iets meer werk , 4-gangen diner rond een thema waarbij we ook aan tafelaankleding aandacht besteden. De laatste keer was het bij mij rondom het thema herfst. Bv. Hoofdgerecht was hazenpeper en nagerecht stapeltaartje met stoofpeer. Zeer aanbevelenswaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik vind het zo gezellig, zeker een aanrader.

   Verwijderen
 2. Ja dat doen wij ook regelmatig met familie, maar degene die aan de beurt is kookt dan alle gerechten. Meestal maak ik voor het hoofdgerecht iets uit de oven. Dat is voor een grotere club handiger dan 8 kipfiletjes bakken. Rollade is een topper maar favoriet is rosbief. Als er wat vlees overblijft is dat de volgende dag ook nog lekker. De laatste keer heb ik vooraf een pate gemaakt, als hoofdgerecht runderrollade met mierikswortelsaus, sperzieboontjes en een koolsalade en frietjes en als toetje een chocoladetaart. Het meeste kun je op je gemak voorbereiden. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim om het in de oven te bereiden! Ik vind alle gangen wat veel, zo is het nog te overzien. (voor mij dan ;-))

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire berichten van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!