Doorgaan naar hoofdcontent

Overstappen zorgverzekering

Het was totaal onbekend terrein voor me, maar afgelopen week heb ik de overstap geregeld voor man zijn zorgverzekering. Best spannend maar met wat tips was het nog vrij eenvoudig om de juiste verzekering te kiezen. Het ging mij vooral om de aanvullende verzekering, willen we deze behouden of niet?

Door met man zijn wensen door te spreken zijn we tot de conclusie gekomen dat het goedkoper is om zelf deze extra kosten op te vangen. Het ging man voornamelijk om het aanschaffen van steunzolen. Deze hadden we er na een aantal maanden premie betalen er al uit. De aanvullende verzekering hebben we dus laten vervallen.

Man is momenteel verzekerd bij Interpolis, de kosten per maand stijgen in 2018 van €131,92 naar €135,70. Via United Consumers stapt hij over naar een verzekering bij VGZ. United Consumers geeft 10% korting, dit verschil wordt in ons kortingstegoed gestort. Er wordt iedere maand €133,89 afgeschreven en we krijgen dan nog €11,62 terug. In totaal scheelt dit ons €13,43 per maand, in een jaar loopt onze besparing op naar €161,16.

Gezien mijn zwangerschap heb ik besloten om mijn aanvullende verzekering te verhogen. Mijn voorkeur gaat uit naar bevallen in het ziekenhuis. Daarnaast heb je nog te maken met de eigen bijdrage van de kraamzorg en het kraampakket. Volgens internet zouden deze kosten op kunnen lopen tot minimaal €607,51.

Door een beter passende aanvullende verzekering te nemen betaal ik in plaats van €134,58 straks €145,61 per maand. Een verschil van €11,03, €132,36 per jaar. Het is in mijn geval dus zeker aan te raden om de aanvullende verzekering te nemen. Iedere maand wordt er €157,23 afgeschreven, maar ik krijg ook €11,62 terug in ons kortingstegoed.

Al met al zijn we met deze overstap per jaar €28,80 goedkoper uit. Volgend jaar zal de besparing opnieuw groter zijn, de aanvullende verzekering mag dan weer uit het pakket.

Gaan jullie nog overstappen? Of passen jullie alleen jullie verzekering aan bij je huidige verzekeraar? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Vorig jaar ben ik overgestapt naar alleen de basisverzekering van Anderzorg en maximaal eigen risico. Op mijn blog heb ik een berekening gemaakt wat voor risico je dan écht loopt... Tot nu toe denk ik dat ik nog bij Anderzorg blijf, ik laat het nog even rustig borrelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij stappen elk jaar over van zorgverzekering, omdat het elk jaar ergens anders goedkoper is :)
  Ik vind je zorgverzekering wel erg duur! Ik betaal +- 112 per maand volgend jaar en ook bij mij wordt alles mbt de bevalling (kraampakket, eigen bijdrage bevalling, eigen bijdrage kraamzorg) vergoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit nog te denken wat ik ga doen, maar neig naar blijven waar ik ben.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.