Sinterklaas

De cadeaus voor Sinterklaas zijn alweer binnen. Opnieuw hebben we besloten om dit jaar thuis geen Sinterklaas te vieren. Zoon is net twee, hij snapt er nog niets van. We vieren het daarentegen wel bij mijn ouders. Zij hanteren een budget van €25,-. Ik heb ervoor gekozen om voor functionele cadeaus te gaan.

Zoals ik eerder al schreef gaat zoon in december over naar een juniorbed. Voor dit bed kochten we twee dekbed overtrekken; een met een tractor, 'TREKKER!' en een met een astronaut. Mijn ouders droegen hier €10,- aan bij, het dekbedovertrek met de tractor erop krijgt hij dan ook van Sinterklaas. Daarnaast zocht ik nog een nachtlampje, hiervoor slaagde ik voor €15,00 bij de Hema.

Dit jaren vieren we ook nog Sinterklaas bij mijn werk. Hier mochten we een cadeau t.w.v. €15,- uitzoeken; het werd een tractor. We vieren Sinterklaas een dag; in de ochtend op mijn werk en in de middag bij mijn ouders. Voor in de zak bij mijn ouders heb ik nog cadeautjes gekocht voor mijn neefje en nichtje. Ze krijgen een nachtlampje €2,99 en een prikblok €2,50.

Zo zijn we voor weinig geld helemaal klaar voor vijf december! De dekbedden had ik toch gekocht en ik kocht deze nu ook nog tijdens een actie waarbij de tweede voor de halve prijs geleverd werd. Met kerst doen wij niets, hiervoor hoef ik dus ook geen geld te reserveren.

Zijn jullie al voorbereid voor Sinterklaas en/of kerst? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik ben ook klaar. Gisteren de laatste dingen gekocht met speciale kortingsavond. Budget was 150 euro per kind. Ja sommige vinden dat heel veel en ik ontken dat ook niet maar ik pak met sint graag uit. Enige moment dat ze hier iets krijgen is met sint en verjaardag. Sint budget overstijgt ook verjaardagsbudget. In de 150 euro zit ook een setje ondergoed (duurder merk wat ik anders niet snel koop), een pyjama, een setje grappige sokken, een leesboek en dit jaar een dekbedovertrek. Verder per kind verschillend.

  Met kerst krijgen ze een gezamenlijk spel dat al even in huis ligt te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel belangrijk dat een ieder uitgeeft naar eigen inzicht toch? Daarnaast heb je veel nuttige spullen erbij. Zoon krijgt dit 'zomaar' dus dan komt het algemene budget waarschijnlijk wel op hetzelfde neer. ;-)

   Verwijderen
 2. Wij vieren dit jaar voor het eerst geen sinterklaas. Voorheen altijd met mijn ouders en broer (en gezin). De reden de jongste is 12 (de oudste al 18) en meer praktisch ik zit met mijn moeder een weekendje in het buitenland. Wel doen we op 5 december zelf een gezinsavondje met wat hapjes en snoepgoed. Misschien koop ik een chocoladeletter oid.
  Met kerst krijgen ze een Nintendo switch met spel. Dit is een duur cadeau. maar iets wat ze allebei leuk vinden en ook samen mee spelen en dat valt niet mee gezien het leeftijdsverschil. De oude Wii is gammel. Ik heb nog een behoorlijk bedrag aan vvv bonnen liggen dus die gebruik ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke oplossing toch?! Het gaat mij vooral om de gezelligheid en dat kan ook gemakkelijk met snoepgoed en een leuke film. Veel plezier met je weekend weg!

   Verwijderen
 3. Nee, wij vieren geen sinterklaas meer. De kinderen hebben een overvloed aan spullen. We geven ze liever een ervaring. Dit jaar gaan we wokken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel leuk! Voordat er kleinkinderen waren deden wij dat ook met ons gezin (en aanhang).

   Verwijderen
 4. Wij vieren dit jaar geen Sinterklaas. Zusje is uitgerekend rond die datum, en blijkbaar heeft de andere kant er ook geen behoefte aan.
  Misschien vier ik het met vriendinnen op dezelfde alternatieve manier als vorig jaar:
  https://life4mama.blogspot.nl/2017/10/alternatief-sinterklaasfeest-low-budget.html?m=0

  Groetjes Mom4life (ik kan niet meer op een andere manier reageren nu..heel vreemd!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is raar, ik heb niets aangepast! Wat leuk, tante worden, ook een prachtig cadeau. ;-)

   Verwijderen
 5. Fijn dat je alles al op orde hebt! Dat voorkomt last minute aankopen die dan vaak ook nog duur uitpakken. Gezellig dat je het bij je ouders viert.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat scheelt zeker. Als je moet zoeken valt het altijd tegen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.