Autoverzekering

Sinds augustus 2017 staat onze auto op man zijn naam. Doordat dit de eerste auto van man is, hadden wij op dat moment 0 schadevrije jaren. Onze verzekering viel hierdoor vrij hoog uit. Per maand werd er iets meer dan €82,- afgeschreven.

Een aantal weken terug kreeg ik een mail waarin stond dat er per augustus 2018 1 schadevrij jaar bijgeschreven zou worden. Niet alleen zijn we blij dat we afgelopen jaar geen schade hebben gereden, ook voor onze portemonnee scheelt het aanzienlijk.

Per augustus zal er voortaan €68,- afgeschreven worden. Dit is een besparing van €14,- per maand en een prachtige besparing van €168,- op een jaar. Op naar weer een schadevrij jaar met daaropvolgend een mooie prijsdaling.

Hoe staat het met jouw schadevrije jaren en daaraan gekoppeld je premie? Ik hoor graag van je!

Reacties

  1. Dat is een fors verschil, mooie besparing! De verzekeringen zijn hier in Spanje wat goedkoper. Ik kocht in mei mijn allereerste auto en betaal 537 euro per jaar voor nul schadevrije jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ook niet op zo'n verschil getekend. Zo'n €45,- per maand is ook niet duur!

      Verwijderen
  2. Auto op man zijn naam.. wegens had al schadevrije jaren.
    Inmiddels zijn dat er 14. Onze auot kost in de maand ongeveer 300 euro. Dat is brandstof, onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen. Wij hebben een verzekering van een euro of anderhalf die letsel van inzittenden dekt. De verzekering van de auto zelf kost 15 euro..
    Nou moet ik zeggen dan mijn man dus echt in 14 jaar geen schade heeft gereden met de auto. En ik in 8 jaar ook niet. Met 28000/38000 km per jaar is het ook niet dat we eens per week een boodschapje doen. Zes dagen woon-werkverkeer, familie en vrienden van Winschoten en Dokkum tot Sliedrecht en Nijmegen, weekendjes naar Luxemburg en Sauerland, vakantie in de Harz.
    Er zit wel schade aan de auto.. iand reed 80 waar je tijdelijk 30 mocht omdat er niet nieuw asfalt lag met die stenenlaag erop..handenvol stenen op de motorkap en de zijkant en alle vier ruiten aan de zijkant en de voorruit zitten onder de krassen..en in de voorruit zitten 4 sterren. Ik heb een dashboard camera en krijg het waarschijnlijk vergoed.. nu nog iets verzinnen voor mensen die hun deur ertegenaan gooien in parkeergarages. Echt elke week minimaal drie nieuwe butsen als we bij de auto aankomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Schade van een ander is helemaal vervelend.. Gelukkig heb je die dashcam en kun je nog iets claimen! Ik had schadevrije jaren maar die waren inmiddels verlopen helaas.

      Verwijderen
  3. Zo dat scheelt behoorlijk! Dat staat mij in de toekomst ook nog te wachten, nu doe ik nog samen met mijn moeder met de auto, omdat ze 2 straten verderop woont, dus dat kan makkelijk. Maar na de verhuizing die binnen nu en 1 jaar zeker weten plaats gaat vinden, wordt dat wellicht wat lastiger. Maar even afwachten!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.