Doorgaan naar hoofdcontent

De goedzak

Gisteren deed ik de boodschappen en bij het naar buiten gaan zag ik dat hij er weer stond: de bak waar je de goedzak in kunt leveren. Een actie van Albert Heijn die ik gisteravond ook op de televisie voorbij zag komen.

Hoe werkt het? Je neemt een plastic zak mee. Hierin stop je het speelgoed wat jij weg wilt geven aan kinderen die het minder goed hebben. Officieel is het voor kinderen in Nederland. Maar onze Albert Heijn schenkt het aan kinderen in Roemeniƫ. Op de zak noteer je ook de leeftijdsgroep, bij ons is het voor kindjes van 0-3.

Vorig jaar deed ik ook al mee, toen leverde ik twee volle zakken in. Het scheelt dat zoon niet ontzettend veel speelgoed heeft, maar toch is de tas inmiddels vol en zal ik straks bij het halen van mijn wekelijkse broodbestelling hem gelijk weer even inleveren. Kindjes straks blij en bij ons weer opgeruimder!

Hebben jullie al van deze actie gehoord en misschien wel meegedaan? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Mooie actie vind ik dit! Wij brengen ons oude speelgoed meestal naar een stichting die het opknapt, en dan in een soort van winkel uitstalt. Daar mogen mensen die van de voedselbank gebruik maken in de maand dat hun kind jarig is, een mooi cadeau uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ook een mooi doel! Dat ken ik helemaal niet, ik vind het een fijn idee dat we er andere kinderen blij mee maken.

   Verwijderen
 2. nooit van gehoord, ik zal eens kijken bij de lokale ah. god weet, we hebben genoeg speelgoed te doneren met 4 kinderen onder de 6...
  bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och, ik kan het me voorstellen. Als je kijkt wat 1 kind al kan verzamelen door alle ooms, tantes, opa's en oma's. ;-) Leuk dat ik je op een idee gebracht heb! Succes!

   Verwijderen
 3. Wij halen en brengen het speelgoed meestal bij de kringloop. Ook zijn we lid van de speelotheek, dan prober je het een paar weken uit, en als het steeds weer geleend wordt overwegen we of we het willen aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de kringloop kom ik nauwelijks, de verleiding is daar voor bij mij te groot. Van de speelotheek heb ik al eens meer gehoord. Of dat deze hier in de buurt ook is,geen idee!

   Verwijderen
 4. Wij kochten vroeger speelgoed op rommelmarkten. Speelgoed zoals barbies, lego,playmobiel. Dat hadden de kinderen tot ver in hun pubertijd nog. Verder hadden we buitenspeelgoed als skippybal,bal, schommel,tennis, stoepkrijt. Dat werd stuk gespeeld. Spelletjes hadden we ook en die heb ik nog. Papier en knutselspul ging ook gewoon op. We waren lid van de bieb en de kinderen leerden vroeg koken en bakken, iets wat ze erg leuk vonden.
  Wij waren toen zeker wat men nu arm noemt, maar ik heb niet het idee dat de kinderen leden onder weinig speelgoed. Vooral omdat we veel speelden, samen deden, knutselden, creatief waren, science testjes deden, in het bos struinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag de actie op tv, en ik vind het een heel leuk initiatief!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.