Doorgaan naar hoofdcontent

Schoenen

Een vraag aan de moeders en vaders die meelezen. Ik bezuinig graag en let altijd gord op m'n geld en waar ik het aan uitgeef. Maar een ding waar ik niet op wil bezuinigen zijn schoenen voor zoon.

Man heeft platvoeten en ik heb hele smalle voeten en kromme tenen. Het ziet er naar uit dat zoon mijn voeten heeft. Het eerste schoentje (meer tegen de kou dan dat hij erop liep) verloren en vonden we terug in de Albert Heijn.

Deze week heeft zoon zijn eerste stapjes gezet en hij begint de lol er van in te zien. Tijd voor die eerste schoenen dus! Ik wil allereerst zijn voeten op laten meten zodat ik zekerheid heb over zijn schoenmaat. Mijn vraag aan jullie: hebben jullie nog tips met betrekking tot merken? En wat kost een gemiddeld paar goede schoenen ongeveer? Moet ik dan aan €40,- of €70,- denken? Koop je schoenen in het begin een maat groter zodat ze er niet te snel uitgroeien? Hoe hebben jullie dit aangepakt? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik wil niet bezuinigen op schoenen. Nu koop ik per seizoen een paar goede schoenen en laat ik me adviseren bij een goede schoenenwinkel. En daarnaast krijgen ze beide een paar goede sneakers. Dit keer gekost bij een outletcenter, twee paar voor EUR 58,00.
  Goede schoenen kosten rond de EUR 100,00.
  Toen ze nog erg klein waren kocht ik een goed paar, in een goede winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee om ook nog sneakers aan te schaffen. Zeker een idee wanneer hij wat groter is. €100,-,wat een geld. Haha maar goed je wilt ook gewoon goede schoenen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik zou je laten adviseren bij een schoenenwinkel. Ik denk dat je al snel 60-80 euro kwijt bent. Onze oudste heeft schoenen van 30 euro, er zit hier een soort outlet, die schoenen zijn allemaal met 50%. De vrouw die er werkt klinkt alsof ze er verstand van heeft. Ik zie dochter er goed op lopen, voor zo ver ik dat kan beoordelen als leek dus vertrouw er op. De kindervoetjes groeien snel, dus ze zal je adviseren om wat ruimte over te houden, zodat er ruimte is om te ontwikkelen en groeien. Flexibele zool en stevige hiel zijn van belang. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En echt leer, dat is ook een eis die ik heb.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie! Ik wilde inderdaad naar een goede schoenenzaak. Met die probleemvoeten van papa en mama heel belangrijk. Bedankt voor je tips, die ga ik noteren!

   Verwijderen
 3. Goede schoenen, d.w.z. sowieso de binnen- en buitenkant van leer, gaan snel richting de € 100,-. Maar ik vind dat je het verschil in kwaliteit met goedkopere schoenen (van Haren, Scapino) echt merkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook dat dit het geval is, kijk maar naar je eigen schoenen. Goede tip die leren binnenkant. Bedankt!

   Verwijderen
 4. schoesme is een fijn merk voor die kleintjes :) ondertussen zijn ze 4 en 7 en koop ik schoenen bij van haren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede schoenen zijn heel belangrijk. Wij kiezen hier voor schoenen van leer. En zijn dan zo rond de 100 euro kwijt. Je merkt echt de verschillen in kwaliteit. Bij goedkope schoenen zijn binnen een dag de neuzen al volledig kaal. Omdat kinderen vaak op de knieën zitten. Wij kiezen dan voor een betere kwaliteit en nemen de duurdere prijs voor lief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook hoe ik er naar kijk. Schoenen zijn ontzettend belangrijk. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 6. Ik geloof niet dat je aan goede schoenen een prijskaartje kan hangen er zijn veel mythes of wat echt goed is.

  Hier lopen alle kids op 2e hands en kosten allen tussen de 1 en max 5 euro en zijn. En als we wel nieuw kopen vindt ik 7,50 euro wel genoeg laatst nog 2 paar gekocht was afgeprijsd van 120 euro naar 11 euro :)

  Noem een merk en een van de kids heeft het wel en zo schoenen in voorraad zodra ze niet passen kunnen ze direct naar ander paartje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat je zegt is ook weer waar. Soms betaal je voor een merk dat niet perse beter is. Wat ik wel belangrijk vind is dat ik een schoen koop die bij de voet van zoon past. Tweedehands lijkt me dat lastiger al zou ik gerust tweedehands kopen voor het spelen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 7. Ik koop in principe voor elke maat 1 paar nieuw, en een paar tweedehands (als het lukt om te vinden). Zodat ze nettere en buitenspeel-schoenen hebben.
  Maar bij klein kind nog niet nodig. Mijn jongste (2) draagt elke dag dezelfde schoentjes en binnen slofjes van leer (merk @pie)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die slofjes is ook een goede tip! Het wordt nu wel erg koud en lijkt me voor hem gewoon veel fijner. Ik zou ook graag speelschoenen tweedehands aanschaffen. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 8. laat ze zoveel mogelijk op blote voeten/sokken lopen. Schoenen belemmeren de voet om een goede afwikkeling te ontwikkelen, en daarmee voorkom je de meeste voet-problemen op latere leeftijd. binnenspelen=schoenen uit is hier de regel. Wanneer ze naar school gaan wordt het anders, dan kijk ik meer naar 'ademend', niet knellend etc. stugge zolen was vroeger het advies, maar inmiddels luidt het weer 'soepel' en zo min mogelijk beperkend in de natuurlijke stand van de voet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook slim! Zelf doe ik tenslotte ook mijn schoenen uit binnenshuis. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 9. Tweedehands vind ik voor voetonwikkeling niet goed. Schoenen vormen naar een voet en daarna niet meer naar die andere voet.

  Het hangt een beetje af van de voet van het kind. Shoesme is een leuk merk, niet schokkend duur, maar wel goed. Mijn dochter had nu een ander merk wat de opvolger is van Bunny's van vroeger. Ook heel leuke schoenen. Ze hoeven niet persé heel duur te zijn, maar ze mogen nooit pijn doen of blaren geven bij kinderen.

  Ik liet altijd gewoon alles opmeten (lengte/breedte) en dan kozen we op pasvorm, niet op prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik je reactie zo lees is het precies zoals ik er over denk. Bedankt voor je interesse!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…