Besparen met je haren

Creatieve titel, al zeg ik het zelf. ;-) Hier is het de laatste maanden wel een feit! Voorheen waste ik iedere dag mijn haar. Hetzelfde gold voor mijn man. Zoon gaat een keer in de twee dagen in bad, tenzij er een ongelukje gebeurd. Zijn haren spoel ik meestal en was ik een keer per week.

Aangezien we alledrie een slechte huid hebben -schraal, jeuk en ik heb last van eczeem - zijn we gaan minderen met zeepsop en shampoo. Ik douche niet meer iedere dag en dit geeft mijn huid zoveel verlichting. Heerlijk! Ik was me dan uiteraard wel, maar achter de wastafel.

Ik besloot dus ook mijn haren minder vaak te wassen. Toen ik net stopte had ik na een dag al een vette bos met haren. Inmiddels was ik mijn haar een keer in de drie à vier dagen. Dit ligt er echt aan hoe het er in de ochtend uitziet.

Man wast ook niet langer iedere dag zijn haar, maar spoelt het meestal uit ivm gel. Ik gebruik geen haarproducten, dus voor mij is spoelen niet noodzakelijk.

Ik merk het daadwerkelijk in onze boodschappen. Shampoo hoeft nauwelijks gekocht te worden. Daarnaast duren mijn douches minder lang en verbruik ik dus minder water. Ik ben benieuwd wat dit later dit jaar laat zien in de eindafrekening.

Wassen jullie iedere dag jullie haar? Of zijn jullie ook de wasbeurten aan het verlengen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Elke dag shampoo is inderdaad niet nodig, en de meeste shampoos zijn veel sterker dan de meeste mensen nodig hebben.

    Het soort gel wat ik in m'n haar doe wast er met water alleen al goed uit, dus ik gebruik alleen een (milde) shampoo van goede kwaliteit elke 4-5 dagen. Gaat superlang mee. Wel was ik soms tussendoor met alleen een lichte conditioner.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik nu nog gewoon Andrelon, maar zat er wel aan te denken om bij een lege fles een ander merk aan te schaffen.

      Verwijderen
  2. Ik was mijn haar altijd 1 keer per week. Dat bevalt me prima.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eerst waste ik het om de dag. Inmiddels was ik het 2x per week. Minder lukt me nog niet. Ik gebruik wel shampoo zonder siliconen etc.
    Ik merk wel dat het scheelt in verbruik. De kinderen was ik eens per week hun haar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is best een lang proces vind ik, minderen van wassen. Maar je gaat, net zoals ik, de goede kant op!

      Verwijderen
  4. ik was mn haar 1 x per week, vind t wassen verschrikkelijk, pas na 3 dagen is t een beetje toonbaar en hanteerbaar.. nog geen shampoo gevonden waarna ik gelijk dacht yes, fijn dat t weer gewassen is.. na t wassen is mn haar erg droog en pluizig.. na 3 dagen heb ik "normaal"haar. de kids wassen 1x per week bij oma hun haar en dochter ook nog 1x per week thuis. haar haar wordt veel beter doorkambaar door wassen.. dus bij haar is t wel fijn als ze t ietsje vaker wast. zoontje wast t op maandag na zwemles bij t zwembad. dus ook 2x per week(maar hij heeft aan 1 drupje shampoo genoeg.. dus we doen voor hem minstens een jaar met een fles haha) mn man wast ook ongeveer 1x per week denk ik. we hebben allemaal onze eigen shampoo :p maar hoef er idd wenig van te kopen en koop het t liefst in de aanbieding :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn veel flesjes in de douche ;-). Mijn haar reageert gelukkig prima op shampoo. Misschien eens informeren bij een kapsalon?

      Verwijderen
  5. Elke dag douchen is niet nodig en overmatig gebruik van shampoo en zeep ook niet. Maar pas op..ik douchte om de dag, waste me op de andere dagen aan de wastafel en gebruikte alle keren weinig zeep. Tot ik op een dag een raar muf luchtje rook Wat was dat toch ?? En jawel, ik rook zelf niet zo fris !! Hoewel vaak schone kleren en regelmatig schone lakens , dus daar kon het niet aan liggen. Sindsdien geloof ik niet meer dat je van water alleen ook schoon wordt .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben ik ook helemaal met je eens, ik moet onder mijn oksels wel altijd zeep gebruiken. Ik ruik van nature gewoon wat sterker, hier kan ik dus niet op minderen. Het is gewoon noodzakelijk.

      Verwijderen
  6. Het zal ook verschillend zijn per persoon :). Ik was m'n haren 1x per week. Sinds een half jaar met alleen water. Mezelf ook. Geen zeep, geen shampoo meer. 1x per maand of per 6 weken was ik m'n haar een keer met shampoo. Zelf gebruik ik zelden zeep bij het wassen. Bij de kinderen precies hetzelfde. Oja, we gaan om de dag douchen, soms iedere dag, bijv. als we erg zweten, of als kids vies zijn, enz.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat geloof ik zeker! Ik kan gewoon niet zonder zeep, daar ruik ik te sterk voor.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.