Doorgaan naar hoofdcontent

Zelfgemaakt

Zoals jullie weten zijn we weer scherp aan het letten op onze uitgaven. Zowel het boodschappenbudget wordt weer strak gehanteerd als de overige uitgaven. Zo ben ik steeds meer bezig met het bedenken of ik iets kan hergebruiken of zelf kan maken.

We kregen de afgelopen weekenden regelmatig visite. Wat ik altijd leuk vind en ook weer actief opgepakt heb is het bakken van cake. Er gaat in wat ik op dat moment in huis heb. Hiermee heb ik alweer drie cakes kunnen bakken. Dit scheelde weer in ons boodschappenbudget.

Verder stonden er op onze zolder nog meerdere bakken met stoffen. In het kader van het opruimen besloot ik slabben te maken van de stoffen. De fleece die ik aan de achterzijde gebruik en de lintjes die er tussen gaan had ik allemaal liggen. Ik maakte 30 slabben, voor onze eigen baby en voor kraamcadeautjes.

Naast de stoffen lagen er ook nog heel veel bollen wol. Ik vind haken erg leuk en ben dan ook blij met de voorraad. Ik haakte een deken voor de baby, maar ook alweer twee dekens die we weg willen geven als kraamcadeau. Voorlopig ligt er nog wol voor twee dekens, ook ligt er een gehaakte deken die ik uit elkaar ga halen. Deze moest een eenpersoonsdeken worden voor zoon, helaas is de wol niet meer te koop. Ik wil van deze deken weer drie kraamcadeaus maken.

Met het zelf maken besparen we dus ook weer op het cadeau budget! Maken jullie veel zelf? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik ben niet zo goed in zelfgemaakt. En durf dingen dan misschien ook niet weg te geven. haha... Weinig tijd ook voor die dingen, een lekker vol leven!
  Ik koop graag dingen in de aanbieding en dan lijken ze toch duurder dan ze waren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ieder zn ding hè 😉 haken doe ik heerlijk op de bank, dat lukt wel tussendoor.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.