Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeentehuis

Deze maand staat er een ritje naar het gemeentehuis gepland. Mijn identiteitskaart én rijbewijs verlopen. Daarnaast mag er ook voor onze zoon een identiteitskaart aangevraagd worden. Het is blijkbaar zo dat kinderen al terwijl ze jong zijn een identiteitskaart moeten hebben, maar we hebben nooit de noodzaak in gezien. We gaan al jaren niet op vakantie en waren hier gewoonweg niet van op de hoogte.

Ik liet al pasfoto's maken van ons, dit kostte €19,90. Dit kon in het dorp en scheelde weer brandstofkosten, ik had namelijk de tip gekregen om in een nabijgelegen dorp foto's te laten maken. Uiteindelijk vond ik op internet dat het ook gewoon bij de plaatselijke drogist kon, nog beter!

Via de website maakte ik een afspraak en ik kan voor alledrie de aanvragen achter elkaar terecht. Voor zoon moet er een toestemmingsformulier door man ingevuld worden, anders mag er geen identiteitskaart aangevraagd worden. Deze ligt al klaar.

De kosten voor de drie bewijzen samen komen neer op €119,75. Inclusief de pasfoto's komt het totaalbedrag op €139,65 neer. Wat betreft het afhalen, tegenwoordig wordt het in onze gemeente ook opgestuurd. Ik denk dat ik hier maar gebruik van ga maken, scheelt toch weer een rit én tijd.

Zijn jullie bewijzen binnenkort ook aan verlenging toe? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb een half jaar geleden al een nieuw paspoort aangevraagd. Deze is 10 jaar geldig en é zit nauwelijks prijsverschil in met een ID. ID van oudste verloopt bijna. We gaan nu voor alle 4 een nieuwe aanvragen. De andere drie hadden er geen, maar je hebt ze tegenwoordig ook min het ziekenhuis nodig. Toch maar aanvragen dus..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kwamen hier dus achter toen zoon een gat in zijn hoofd gevallen was bij de gastouder. Het staat nu dus in de planning. Geen goedkoop grapje voor vier kindjes.

   Verwijderen
 2. Onze kinderen hebben al sinds hun geboorte een id kaart, we gaan elk jaar naar het buitenland op vakantie. Inmiddels is zoon volwassen maar op zijn id kaart staat nog een jochie van 12/13 jaar, heel grappig om te zien. De kosten zijn wel pittig. Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het is ook zeker verstandig! Vooral in het geval van een ziekenhuisbezoek. Hier hebben we helaas al mee te maken gehad. We zijn al een aantal jaren niet op vakantie geweest en het komende jaar het ook niet van plan. Maar uit voorzorg maar stappen ondernomen om het toch in orde te maken. De kosten zijn inderdaad pittig. Gelukkig is het allemaal weer een aantal jaren geldig!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…