Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeentehuis

Deze maand staat er een ritje naar het gemeentehuis gepland. Mijn identiteitskaart én rijbewijs verlopen. Daarnaast mag er ook voor onze zoon een identiteitskaart aangevraagd worden. Het is blijkbaar zo dat kinderen al terwijl ze jong zijn een identiteitskaart moeten hebben, maar we hebben nooit de noodzaak in gezien. We gaan al jaren niet op vakantie en waren hier gewoonweg niet van op de hoogte.

Ik liet al pasfoto's maken van ons, dit kostte €19,90. Dit kon in het dorp en scheelde weer brandstofkosten, ik had namelijk de tip gekregen om in een nabijgelegen dorp foto's te laten maken. Uiteindelijk vond ik op internet dat het ook gewoon bij de plaatselijke drogist kon, nog beter!

Via de website maakte ik een afspraak en ik kan voor alledrie de aanvragen achter elkaar terecht. Voor zoon moet er een toestemmingsformulier door man ingevuld worden, anders mag er geen identiteitskaart aangevraagd worden. Deze ligt al klaar.

De kosten voor de drie bewijzen samen komen neer op €119,75. Inclusief de pasfoto's komt het totaalbedrag op €139,65 neer. Wat betreft het afhalen, tegenwoordig wordt het in onze gemeente ook opgestuurd. Ik denk dat ik hier maar gebruik van ga maken, scheelt toch weer een rit én tijd.

Zijn jullie bewijzen binnenkort ook aan verlenging toe? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb een half jaar geleden al een nieuw paspoort aangevraagd. Deze is 10 jaar geldig en é zit nauwelijks prijsverschil in met een ID. ID van oudste verloopt bijna. We gaan nu voor alle 4 een nieuwe aanvragen. De andere drie hadden er geen, maar je hebt ze tegenwoordig ook min het ziekenhuis nodig. Toch maar aanvragen dus..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kwamen hier dus achter toen zoon een gat in zijn hoofd gevallen was bij de gastouder. Het staat nu dus in de planning. Geen goedkoop grapje voor vier kindjes.

   Verwijderen
 2. Onze kinderen hebben al sinds hun geboorte een id kaart, we gaan elk jaar naar het buitenland op vakantie. Inmiddels is zoon volwassen maar op zijn id kaart staat nog een jochie van 12/13 jaar, heel grappig om te zien. De kosten zijn wel pittig. Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het is ook zeker verstandig! Vooral in het geval van een ziekenhuisbezoek. Hier hebben we helaas al mee te maken gehad. We zijn al een aantal jaren niet op vakantie geweest en het komende jaar het ook niet van plan. Maar uit voorzorg maar stappen ondernomen om het toch in orde te maken. De kosten zijn inderdaad pittig. Gelukkig is het allemaal weer een aantal jaren geldig!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.