Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeentehuis

Deze maand staat er een ritje naar het gemeentehuis gepland. Mijn identiteitskaart én rijbewijs verlopen. Daarnaast mag er ook voor onze zoon een identiteitskaart aangevraagd worden. Het is blijkbaar zo dat kinderen al terwijl ze jong zijn een identiteitskaart moeten hebben, maar we hebben nooit de noodzaak in gezien. We gaan al jaren niet op vakantie en waren hier gewoonweg niet van op de hoogte.

Ik liet al pasfoto's maken van ons, dit kostte €19,90. Dit kon in het dorp en scheelde weer brandstofkosten, ik had namelijk de tip gekregen om in een nabijgelegen dorp foto's te laten maken. Uiteindelijk vond ik op internet dat het ook gewoon bij de plaatselijke drogist kon, nog beter!

Via de website maakte ik een afspraak en ik kan voor alledrie de aanvragen achter elkaar terecht. Voor zoon moet er een toestemmingsformulier door man ingevuld worden, anders mag er geen identiteitskaart aangevraagd worden. Deze ligt al klaar.

De kosten voor de drie bewijzen samen komen neer op €119,75. Inclusief de pasfoto's komt het totaalbedrag op €139,65 neer. Wat betreft het afhalen, tegenwoordig wordt het in onze gemeente ook opgestuurd. Ik denk dat ik hier maar gebruik van ga maken, scheelt toch weer een rit én tijd.

Zijn jullie bewijzen binnenkort ook aan verlenging toe? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb een half jaar geleden al een nieuw paspoort aangevraagd. Deze is 10 jaar geldig en é zit nauwelijks prijsverschil in met een ID. ID van oudste verloopt bijna. We gaan nu voor alle 4 een nieuwe aanvragen. De andere drie hadden er geen, maar je hebt ze tegenwoordig ook min het ziekenhuis nodig. Toch maar aanvragen dus..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kwamen hier dus achter toen zoon een gat in zijn hoofd gevallen was bij de gastouder. Het staat nu dus in de planning. Geen goedkoop grapje voor vier kindjes.

   Verwijderen
 2. Onze kinderen hebben al sinds hun geboorte een id kaart, we gaan elk jaar naar het buitenland op vakantie. Inmiddels is zoon volwassen maar op zijn id kaart staat nog een jochie van 12/13 jaar, heel grappig om te zien. De kosten zijn wel pittig. Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het is ook zeker verstandig! Vooral in het geval van een ziekenhuisbezoek. Hier hebben we helaas al mee te maken gehad. We zijn al een aantal jaren niet op vakantie geweest en het komende jaar het ook niet van plan. Maar uit voorzorg maar stappen ondernomen om het toch in orde te maken. De kosten zijn inderdaad pittig. Gelukkig is het allemaal weer een aantal jaren geldig!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.