Gemeentehuis

Deze maand staat er een ritje naar het gemeentehuis gepland. Mijn identiteitskaart én rijbewijs verlopen. Daarnaast mag er ook voor onze zoon een identiteitskaart aangevraagd worden. Het is blijkbaar zo dat kinderen al terwijl ze jong zijn een identiteitskaart moeten hebben, maar we hebben nooit de noodzaak in gezien. We gaan al jaren niet op vakantie en waren hier gewoonweg niet van op de hoogte.

Ik liet al pasfoto's maken van ons, dit kostte €19,90. Dit kon in het dorp en scheelde weer brandstofkosten, ik had namelijk de tip gekregen om in een nabijgelegen dorp foto's te laten maken. Uiteindelijk vond ik op internet dat het ook gewoon bij de plaatselijke drogist kon, nog beter!

Via de website maakte ik een afspraak en ik kan voor alledrie de aanvragen achter elkaar terecht. Voor zoon moet er een toestemmingsformulier door man ingevuld worden, anders mag er geen identiteitskaart aangevraagd worden. Deze ligt al klaar.

De kosten voor de drie bewijzen samen komen neer op €119,75. Inclusief de pasfoto's komt het totaalbedrag op €139,65 neer. Wat betreft het afhalen, tegenwoordig wordt het in onze gemeente ook opgestuurd. Ik denk dat ik hier maar gebruik van ga maken, scheelt toch weer een rit én tijd.

Zijn jullie bewijzen binnenkort ook aan verlenging toe? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Ik heb een half jaar geleden al een nieuw paspoort aangevraagd. Deze is 10 jaar geldig en é zit nauwelijks prijsverschil in met een ID. ID van oudste verloopt bijna. We gaan nu voor alle 4 een nieuwe aanvragen. De andere drie hadden er geen, maar je hebt ze tegenwoordig ook min het ziekenhuis nodig. Toch maar aanvragen dus..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij kwamen hier dus achter toen zoon een gat in zijn hoofd gevallen was bij de gastouder. Het staat nu dus in de planning. Geen goedkoop grapje voor vier kindjes.

      Verwijderen
  2. Onze kinderen hebben al sinds hun geboorte een id kaart, we gaan elk jaar naar het buitenland op vakantie. Inmiddels is zoon volwassen maar op zijn id kaart staat nog een jochie van 12/13 jaar, heel grappig om te zien. De kosten zijn wel pittig. Nic.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, het is ook zeker verstandig! Vooral in het geval van een ziekenhuisbezoek. Hier hebben we helaas al mee te maken gehad. We zijn al een aantal jaren niet op vakantie geweest en het komende jaar het ook niet van plan. Maar uit voorzorg maar stappen ondernomen om het toch in orde te maken. De kosten zijn inderdaad pittig. Gelukkig is het allemaal weer een aantal jaren geldig!

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.