Doorgaan naar hoofdcontent

Toilet defect

We hebben twee toiletten in onze woning. Ik weet niet of het bij jullie ook zo is, maar het toilet boven wordt door ons veel vaker gebruikt dan het toilet beneden. Sowieso 's avonds en 's nachts, maar ook overdag lopen we al snel even naar boven. Beneden wordt momenteel veel gebruikt door zoon, voor zijn zindelijkheidstraining. 

Totdat het toilet boven opeens niet meer werkte. De drukknop was defect. Zou het komen doordat ik de dag ervoor last had van een vervelende buikgriep en veelvuldig op het knopje moest drukken? ;-) Het was wel even omschakelen om steeds beneden naar het toilet te gaan. Met de borstvoeding drink ik extra veel en dat merk ik 's nachts uiteraard ook.

Het duurde een aantal dagen maar man kon op zijn werk de juiste onderdelen krijgen en heeft zo, geheel gratis, het toilet gerepareerd. Een mooie nieuwe drukknop glimt ons tegemoet en de spoelbak heeft hij anders afgesteld. Hierdoor zal hij zuiniger in gebruik zijn. 

Ontzettend fijn, zo'n handige man. We sparen wel voor een nieuwe badkamer, maar voorlopig voldoet deze nog. Met een beetje geluk zijn de werkzaamheden voor de badkamer nu weer even verleden tijd. 

Heb jij nog vervelende defecten in huis gehad? Heb je dit zelf op kunnen lossen? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. Oh euh heb je even..
  Doorgeroeste radiator. Lekkende knoppen op de radiatoren.
  Vergane isolatie om stroomkabels.
  Lekkende pcvpijp van spoelbak naar pot.
  Niet verlijmde pvc afvoer van de vaatwasser.
  Afvulkraan van de CV kapot.. water op drie verdiepingen.
  Kitrand bij de douche lag niet goed.. gekke kring in plafond bij de meterkast
  Overstromende wc bij stevige regen(geen terugslagklep)
  Keukenkraan ging niet meer uit.

  Het is in dit huis eigenlijk altijd water...

  Vorige huis stind in een prachtwijk (laatst heeft onze vorige buurman iemand neergestoken).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hè het is allebei niets ! Wat vervelend allemaal. Allemaal onverwacht of al wel opgemerkt bij aankoop van de woning?

   Verwijderen
 2. Ik had al tijden, jaar of drie, dat bij elke hsbui water door wasbakken en toilet het huisin kwam. Gemeente wees naar woningbouw enandersom.
  Uiteindelijk onderzoek laten doen, bleek het teveel aan regenwater niet weg te kunnen via de regenpijp. Een overstort,ook wel bladvanger genoemd, onderaan de regenpijp plaatsen was de oplossing. Ding kost 25 euro, en zelfs ik, huisvrouw kan dat. (en nee een keerklep had dit probleem niet opgelost want een keerklep zou geplaatst moeten worden na de aansluiting van de regenpijp, als ik dat gedaan had was ik én veel geld kwijt, en had al het regenwater in mijn wc gekregen bij hoosbuien)
  Dit was dus een klen probleem wat heel veel schade kon veroorzaken,en met heel weinig geld opgelost kan worden. Afkoppelen regenpijp kan ook nog, dan stroomt het water sowieso het riool niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zeg wat een gedoe. Achteraf kan je dan zo balen hè, had je het dan maar eerder geweten dat je het zo makkelijk en goedkoop op kon lossen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.