Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgaven week 32

Onze uitgaven liepen de spuigaten uit, de rem moet erop! Bij binnenkomst van vakantiegelden en belastingteruggave konden een aantal wensen vervuld worden. Wensen met bijbehorende (hoge) kosten. Nu onze vakantie erop zit en volgende week het echte leven weer gaat beginnen, moet de rem erop.

Vorige week ben ik hiermee gestart en om mezelf een schop onder de kont te geven, zal ik hier zo af en toe de uitgaven gaan noteren. In ons Excel-bestand verwerk ik alle uitgaven. Tips zijn altijd welkom!

Onze wekelijkse boodschappen werden bij de Albert Heijn gekocht. Ik kocht ook aardig wat vlees met 35% korting. Dit was deze week in totaal €77,02. Daarnaast had de auto dorst en tankten we voor €45,36.

Ik ging los bij de Action, ik ging bewust met een boodschappenlijst en kocht alleen spullen die we nodig hadden. Onder andere cadeaupapier, afwasmiddel, deodorant, kwasten en een cadeautje voor de zindelijkheidstraining van zoon. Ik kocht ook meerder bakken voor in de trapkast, in de hoop dat het daardoor wat netter zal blijven. Hier rekende ik €41,78 af.

Vrijdag gingen we samen met vrienden naar de nieuwste Mission Impossible. Bij onze bioscoop werken ze met een kredietkaart, hier zet je een bepaald bedrag op en dan krijg je korting. We betaalden €13,00 voor de entree, er lag nog een bioscoopbon t.w.v. €10,00. De pas hebben we met €20,00 opgewaardeerd.

Zondag hadden we een verjaardag en kocht ik bonbons voor €5,49 en omdat ik wil gaan starten met sporten kocht ik ook nog een sportbroek; €12,49. In totaal kwamen de uitgaven uit op €215,14.

Een relatief goedkope week. De boodschappen zaten aardig in de buurt van de beoogde €75,-. Had jij een goede week? Ik hoor graag van je.

Reacties

 1. Ik herken dat gevoel van 'de rem moet er op!' Ik heb dat ook wel eens. Het is ook net alsof als de rem er eenmaal áf is het geld steeds harder je portemonnee uitvliegt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou echt he. Is echt een mentaal dingetje. Nu ik er weer bewust naar kijk scheelt het gelijk weer heel veel.

   Verwijderen
 2. Geen idee eigenlijk! Al vond ik de bankrekening wat laag ogen... ;)
  Ben net terug van mijn reis naar Afrika, dus het overzicht is even weg. Komt wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh heerlijk! Een jaarlijks terugkerende reis of niet? Dan geloof ik dat de controle even weg is. 😉

   Verwijderen
 3. Hallo,

  U bent op zoek naar een goed aanbod om uw bedrijf te verjongen of bent op zoek naar een lening om uw huis te bemachtigen. We kunnen u deze lening verstrekken voor al uw verzoeken, neem contact met mij op per e-mail:
  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  Bestandsnummer: +33784505888

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.