Bankgarantie

Twee weken terug waren wij verplicht om een bankgarantie voor ons nieuwe huis te betalen. Doordat wij een bedrag van €15.000,- lenen van onze (schoon)ouders konden wij dit bedrag zelf betalen. De bankgarantie werd vastgesteld op €22.250,- en zo is de helft van ons potje voor het huis zomaar weg.

Bij de sleuteloverdracht wordt het teveel betaalde geld teruggestort dus hopen we weer een deel aan ons verhuispotje toe te kunnen voegen. Door zelf de bankgarantie voor te schieten bespaarden we weer op de totale kosten. Wanneer de bank de bankgarantie af zou geven werd hiervoor een bedrag gerekend.

Hoe hebben jullie het aangepakt? Hebben jullie het ook voorgeschoten of het via de bank laten lopen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Bij ons zou de bank het doen, maar ze deden het niet. (Dus stress voor ons)
    Maar we hadden toen niet genoeg tijd meer om het bedrag bij elkaar te regelen, dus is het zonder bankgarantie gegaan. We hebben de verkopers toen gewoon gegarandeerd dat we 5 dagen later zouden komen opdagen om te tekenen, omdat we het huis echt wilden hebben. Ze deden niet moeilijk.

    Is jullie huis 225000€? 22500 als bankgarantie gaf je aan. Meestal is het 10% toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ons huis kost €222.500,-, de bankgarantie was €22.250,- inderdaad 10 %. Vandaag alleen te horen gekregen dat we nog meer zelf in moeten leggen. Maar daar schrijf ik nog een blog over.
      Dat is ook zuur zeg! Dan verwacht je dat het allemaal rond is en dan krijg je opeens zulk nieuws! Het is al gauw een flink bedrag, 10%! Fijn dat ze jullie vertrouwden!

      Verwijderen
  2. Wij hebben het destijds via de bank laten lopen. We hadden/hebben een tophypotheek. Ik kan me eigenlijk niet herinneren of we daarvoor betaald hebben, maar dat zal wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Best kans op, geen groot bedrag maar we moesten dit geld toch zelf inleggen om het huis te kunnen kopen. Dus dan maar daarop besparen. 😉

      Verwijderen
  3. wij hebben t via de bank gedaan. hadden t wel zelf, maar dan zouden we te weinigvoor t huis/klussen hebben.. geen optie.. dan konden we niet verhuizen nl omdat ik asl gastouder vanuit huis werk, moest t huis af zijn als we erin gingen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat snap ik helemaal! Wij hebben het maximale te lenen bedrag zelf aan moeten vullen om überhaupt de woning te kunnen kopen. Vandaar dat wij deze garantie zelf voorgeschoten hebben.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.