Doorgaan naar hoofdcontent

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Bij mij heeft de weggeefhoek erg goed gewerkt. Dan heb je ook altijd mensen uit de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weggeefgroep of hoek op fb werkt erg goed. Zelf voor je vrienden op fb zetten werkt ook, en ook wel
  Gratisophalen.nl en gratis aanbieden op MP. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op FB werkt het bij mij beter dan op MP maar ik vind het wel een groot minpunt dat ik vaak mensen tref die de gemaakte afspraak niet nakomen. Ook met dingen waar ze wel iets voor moeten betalen trouwens. Ze laten gewoon niets meer van zich horen, sturen zelf geen berichtje maar reageren ook niet op een berichtje van mij. Ik hoop dat anderen die ervaring niet hebben want weggooien is inderdaad zonde.... Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had een autostoeltje op de weggeefhoek voor minima gezet. Nul reacties. :-) Dus die heb ik ook maar naar de kringloop gebracht. Daar vindt iemand hem vast wel. En dat ruimt heerlijk op in mijn huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn dochter geeft en krijgt heel veel gerief gratis via zo'n gratis weggeefsite. Als ik bruikbaar gerief heb dat ik niet meer nodig heb, geef ik het haar altijd mee. Meestal vindt ze heel vlug iemand die erin geïnteresseerd is het het komt afhalen. Ze biedt de mensen meestal de kans om het gerief bij haar thuis of hier bij ons af te halen dus door keuze te laten tussen twee afhalingsplaatsen (40 km van elkaar verwijderd) zijn er mogelijks ook meer geïnteresseerden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Are you looking for free YouTube Subscribers?
  Did you know you can get these ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FREE by using Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…