Doorgaan naar hoofdcontent

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Bij mij heeft de weggeefhoek erg goed gewerkt. Dan heb je ook altijd mensen uit de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weggeefgroep of hoek op fb werkt erg goed. Zelf voor je vrienden op fb zetten werkt ook, en ook wel
  Gratisophalen.nl en gratis aanbieden op MP. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op FB werkt het bij mij beter dan op MP maar ik vind het wel een groot minpunt dat ik vaak mensen tref die de gemaakte afspraak niet nakomen. Ook met dingen waar ze wel iets voor moeten betalen trouwens. Ze laten gewoon niets meer van zich horen, sturen zelf geen berichtje maar reageren ook niet op een berichtje van mij. Ik hoop dat anderen die ervaring niet hebben want weggooien is inderdaad zonde.... Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had een autostoeltje op de weggeefhoek voor minima gezet. Nul reacties. :-) Dus die heb ik ook maar naar de kringloop gebracht. Daar vindt iemand hem vast wel. En dat ruimt heerlijk op in mijn huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn dochter geeft en krijgt heel veel gerief gratis via zo'n gratis weggeefsite. Als ik bruikbaar gerief heb dat ik niet meer nodig heb, geef ik het haar altijd mee. Meestal vindt ze heel vlug iemand die erin geïnteresseerd is het het komt afhalen. Ze biedt de mensen meestal de kans om het gerief bij haar thuis of hier bij ons af te halen dus door keuze te laten tussen twee afhalingsplaatsen (40 km van elkaar verwijderd) zijn er mogelijks ook meer geïnteresseerden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Are you looking for free YouTube Subscribers?
  Did you know you can get these ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FREE by using Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.