Doorgaan naar hoofdcontent

Schoenen

Een vraag aan de moeders en vaders die meelezen. Ik bezuinig graag en let altijd gord op m'n geld en waar ik het aan uitgeef. Maar een ding waar ik niet op wil bezuinigen zijn schoenen voor zoon.

Man heeft platvoeten en ik heb hele smalle voeten en kromme tenen. Het ziet er naar uit dat zoon mijn voeten heeft. Het eerste schoentje (meer tegen de kou dan dat hij erop liep) verloren en vonden we terug in de Albert Heijn.

Deze week heeft zoon zijn eerste stapjes gezet en hij begint de lol er van in te zien. Tijd voor die eerste schoenen dus! Ik wil allereerst zijn voeten op laten meten zodat ik zekerheid heb over zijn schoenmaat. Mijn vraag aan jullie: hebben jullie nog tips met betrekking tot merken? En wat kost een gemiddeld paar goede schoenen ongeveer? Moet ik dan aan €40,- of €70,- denken? Koop je schoenen in het begin een maat groter zodat ze er niet te snel uitgroeien? Hoe hebben jullie dit aangepakt? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik wil niet bezuinigen op schoenen. Nu koop ik per seizoen een paar goede schoenen en laat ik me adviseren bij een goede schoenenwinkel. En daarnaast krijgen ze beide een paar goede sneakers. Dit keer gekost bij een outletcenter, twee paar voor EUR 58,00.
  Goede schoenen kosten rond de EUR 100,00.
  Toen ze nog erg klein waren kocht ik een goed paar, in een goede winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee om ook nog sneakers aan te schaffen. Zeker een idee wanneer hij wat groter is. €100,-,wat een geld. Haha maar goed je wilt ook gewoon goede schoenen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik zou je laten adviseren bij een schoenenwinkel. Ik denk dat je al snel 60-80 euro kwijt bent. Onze oudste heeft schoenen van 30 euro, er zit hier een soort outlet, die schoenen zijn allemaal met 50%. De vrouw die er werkt klinkt alsof ze er verstand van heeft. Ik zie dochter er goed op lopen, voor zo ver ik dat kan beoordelen als leek dus vertrouw er op. De kindervoetjes groeien snel, dus ze zal je adviseren om wat ruimte over te houden, zodat er ruimte is om te ontwikkelen en groeien. Flexibele zool en stevige hiel zijn van belang. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En echt leer, dat is ook een eis die ik heb.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie! Ik wilde inderdaad naar een goede schoenenzaak. Met die probleemvoeten van papa en mama heel belangrijk. Bedankt voor je tips, die ga ik noteren!

   Verwijderen
 3. Goede schoenen, d.w.z. sowieso de binnen- en buitenkant van leer, gaan snel richting de € 100,-. Maar ik vind dat je het verschil in kwaliteit met goedkopere schoenen (van Haren, Scapino) echt merkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook dat dit het geval is, kijk maar naar je eigen schoenen. Goede tip die leren binnenkant. Bedankt!

   Verwijderen
 4. schoesme is een fijn merk voor die kleintjes :) ondertussen zijn ze 4 en 7 en koop ik schoenen bij van haren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat merk heb ik al meer voorbij zien komen. Bedankt!

   Verwijderen
 5. Goede schoenen zijn heel belangrijk. Wij kiezen hier voor schoenen van leer. En zijn dan zo rond de 100 euro kwijt. Je merkt echt de verschillen in kwaliteit. Bij goedkope schoenen zijn binnen een dag de neuzen al volledig kaal. Omdat kinderen vaak op de knieën zitten. Wij kiezen dan voor een betere kwaliteit en nemen de duurdere prijs voor lief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook hoe ik er naar kijk. Schoenen zijn ontzettend belangrijk. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 6. Ik geloof niet dat je aan goede schoenen een prijskaartje kan hangen er zijn veel mythes of wat echt goed is.

  Hier lopen alle kids op 2e hands en kosten allen tussen de 1 en max 5 euro en zijn. En als we wel nieuw kopen vindt ik 7,50 euro wel genoeg laatst nog 2 paar gekocht was afgeprijsd van 120 euro naar 11 euro :)

  Noem een merk en een van de kids heeft het wel en zo schoenen in voorraad zodra ze niet passen kunnen ze direct naar ander paartje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat je zegt is ook weer waar. Soms betaal je voor een merk dat niet perse beter is. Wat ik wel belangrijk vind is dat ik een schoen koop die bij de voet van zoon past. Tweedehands lijkt me dat lastiger al zou ik gerust tweedehands kopen voor het spelen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 7. Ik koop in principe voor elke maat 1 paar nieuw, en een paar tweedehands (als het lukt om te vinden). Zodat ze nettere en buitenspeel-schoenen hebben.
  Maar bij klein kind nog niet nodig. Mijn jongste (2) draagt elke dag dezelfde schoentjes en binnen slofjes van leer (merk @pie)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die slofjes is ook een goede tip! Het wordt nu wel erg koud en lijkt me voor hem gewoon veel fijner. Ik zou ook graag speelschoenen tweedehands aanschaffen. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 8. laat ze zoveel mogelijk op blote voeten/sokken lopen. Schoenen belemmeren de voet om een goede afwikkeling te ontwikkelen, en daarmee voorkom je de meeste voet-problemen op latere leeftijd. binnenspelen=schoenen uit is hier de regel. Wanneer ze naar school gaan wordt het anders, dan kijk ik meer naar 'ademend', niet knellend etc. stugge zolen was vroeger het advies, maar inmiddels luidt het weer 'soepel' en zo min mogelijk beperkend in de natuurlijke stand van de voet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook slim! Zelf doe ik tenslotte ook mijn schoenen uit binnenshuis. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 9. Tweedehands vind ik voor voetonwikkeling niet goed. Schoenen vormen naar een voet en daarna niet meer naar die andere voet.

  Het hangt een beetje af van de voet van het kind. Shoesme is een leuk merk, niet schokkend duur, maar wel goed. Mijn dochter had nu een ander merk wat de opvolger is van Bunny's van vroeger. Ook heel leuke schoenen. Ze hoeven niet persé heel duur te zijn, maar ze mogen nooit pijn doen of blaren geven bij kinderen.

  Ik liet altijd gewoon alles opmeten (lengte/breedte) en dan kozen we op pasvorm, niet op prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik je reactie zo lees is het precies zoals ik er over denk. Bedankt voor je interesse!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…