Doorgaan naar hoofdcontent

Sinterklaas

Sinterklaas komt er weer aan. Hoe gaan we er dit jaar met zoon mee om? Eigenlijk helemaal niet. Hij snapt er nog niets van en zal ook bij het uitpakken van de cadeautjes het uitpakken waarschijnlijk interessanter vinden.

Van de opa's en oma's krijgt hij wel een cadeautje. Mijn ouders geven een knuffel en een zelfgebreide muts. Lekker voor op de fiets met deze kou. Van mijn schoonouders krijgt hij kleding. Leuke en nuttige cadeaus en die knuffel is meer om neer te zetten op zijn nieuwe kamertje. Het oog wil ook wat ;-).

Mochten we het sinterklaasfeest ook daadwerkelijk gaan vieren bij de opa's en oma's, waar we tot nu toe nog niets over gehoord hebben, dan staat er namens ons voor zoon ook nog een cadeautje klaar.
Na zijn geboorte heeft een duplotrein gekregen van onze buren. Deze zit nog in de originele verpakking. Soms mag je een kindje best een beetje voor de gek houden.

Daarnaast heb ik op voorhand een tweedehands treinbaan van de ikea gekocht. Deze kocht ik voor Sinterklaas maar als ik zoon zo zie ga ik deze toch bewaren tot hij 2 jaar wordt.

Hoe vullen jullie Sinterklaas in? Alleen nuttige cadeaus of ook speelgoed? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Toen mijn meisje een peuter was vierden wij sinterklaas nauwelijks. Pas nu, nu ze vijf jaar is, is het een dingetje en zie ik haar vol spanning bezig met daken, schoenen en liedjes.

  Ik ben zelf niet zo van de commerciële feesten en de pietendiscussie bemoeilijkt het nog verder om het verhaal te vertellen. Ik vind het namelijk niet oké dat mensen zich gekwetst voelen door oude tradities. Ook daarin leer ik veel van mijn kleuter: alle pieten zijn geschminkt, de ene wat meer dan de andere, en dat is géén probleem voor haar.

  Wat betreft cadeaus is het altijd een mix tussen leuk en nuttig geweest, ook dit jaar. Zij is ook blij met sloffen, een maillot en een jurk. En ook wat betreft budget en "schoencadeautjes" doen we rustig aan: twee keer per week de schoen zetten waarin ze dan een kleinigheidje van minder dan 1 euro vindt (een paar chocolademunten bijvoorbeeld, en dan een week later weer). Op De Dag zelf is het voor max 25 euro, en bij opa en oma doen we surprises voor max 20 euro, want Sinterklaas komt niet bij oude mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen mijn jongste een baby was en mijn oudste een peuter hebben wij voor haar drie keer dezelfde sokjes in haar schoen gestopt. En ook een keer een lepeltje. :-) Dat hield het leuk voor de oudste, en voor ons ook.

  We geven nu meestal iets nuttigs en iets leuks: een mooie pyjama bijvoorbeeld, en iets van Lego.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe een combinatie van nuttige dingen, zoals pyjama's, handschoenen etc. en leuke dingen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!