Doorgaan naar hoofdcontent

Sinterklaas

Sinterklaas komt er weer aan. Hoe gaan we er dit jaar met zoon mee om? Eigenlijk helemaal niet. Hij snapt er nog niets van en zal ook bij het uitpakken van de cadeautjes het uitpakken waarschijnlijk interessanter vinden.

Van de opa's en oma's krijgt hij wel een cadeautje. Mijn ouders geven een knuffel en een zelfgebreide muts. Lekker voor op de fiets met deze kou. Van mijn schoonouders krijgt hij kleding. Leuke en nuttige cadeaus en die knuffel is meer om neer te zetten op zijn nieuwe kamertje. Het oog wil ook wat ;-).

Mochten we het sinterklaasfeest ook daadwerkelijk gaan vieren bij de opa's en oma's, waar we tot nu toe nog niets over gehoord hebben, dan staat er namens ons voor zoon ook nog een cadeautje klaar.
Na zijn geboorte heeft een duplotrein gekregen van onze buren. Deze zit nog in de originele verpakking. Soms mag je een kindje best een beetje voor de gek houden.

Daarnaast heb ik op voorhand een tweedehands treinbaan van de ikea gekocht. Deze kocht ik voor Sinterklaas maar als ik zoon zo zie ga ik deze toch bewaren tot hij 2 jaar wordt.

Hoe vullen jullie Sinterklaas in? Alleen nuttige cadeaus of ook speelgoed? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Toen mijn meisje een peuter was vierden wij sinterklaas nauwelijks. Pas nu, nu ze vijf jaar is, is het een dingetje en zie ik haar vol spanning bezig met daken, schoenen en liedjes.

  Ik ben zelf niet zo van de commerciële feesten en de pietendiscussie bemoeilijkt het nog verder om het verhaal te vertellen. Ik vind het namelijk niet oké dat mensen zich gekwetst voelen door oude tradities. Ook daarin leer ik veel van mijn kleuter: alle pieten zijn geschminkt, de ene wat meer dan de andere, en dat is géén probleem voor haar.

  Wat betreft cadeaus is het altijd een mix tussen leuk en nuttig geweest, ook dit jaar. Zij is ook blij met sloffen, een maillot en een jurk. En ook wat betreft budget en "schoencadeautjes" doen we rustig aan: twee keer per week de schoen zetten waarin ze dan een kleinigheidje van minder dan 1 euro vindt (een paar chocolademunten bijvoorbeeld, en dan een week later weer). Op De Dag zelf is het voor max 25 euro, en bij opa en oma doen we surprises voor max 20 euro, want Sinterklaas komt niet bij oude mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen mijn jongste een baby was en mijn oudste een peuter hebben wij voor haar drie keer dezelfde sokjes in haar schoen gestopt. En ook een keer een lepeltje. :-) Dat hield het leuk voor de oudste, en voor ons ook.

  We geven nu meestal iets nuttigs en iets leuks: een mooie pyjama bijvoorbeeld, en iets van Lego.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe een combinatie van nuttige dingen, zoals pyjama's, handschoenen etc. en leuke dingen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…