Doorgaan naar hoofdcontent

Sinterklaas

Sinterklaas komt er weer aan. Hoe gaan we er dit jaar met zoon mee om? Eigenlijk helemaal niet. Hij snapt er nog niets van en zal ook bij het uitpakken van de cadeautjes het uitpakken waarschijnlijk interessanter vinden.

Van de opa's en oma's krijgt hij wel een cadeautje. Mijn ouders geven een knuffel en een zelfgebreide muts. Lekker voor op de fiets met deze kou. Van mijn schoonouders krijgt hij kleding. Leuke en nuttige cadeaus en die knuffel is meer om neer te zetten op zijn nieuwe kamertje. Het oog wil ook wat ;-).

Mochten we het sinterklaasfeest ook daadwerkelijk gaan vieren bij de opa's en oma's, waar we tot nu toe nog niets over gehoord hebben, dan staat er namens ons voor zoon ook nog een cadeautje klaar.
Na zijn geboorte heeft een duplotrein gekregen van onze buren. Deze zit nog in de originele verpakking. Soms mag je een kindje best een beetje voor de gek houden.

Daarnaast heb ik op voorhand een tweedehands treinbaan van de ikea gekocht. Deze kocht ik voor Sinterklaas maar als ik zoon zo zie ga ik deze toch bewaren tot hij 2 jaar wordt.

Hoe vullen jullie Sinterklaas in? Alleen nuttige cadeaus of ook speelgoed? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Toen mijn meisje een peuter was vierden wij sinterklaas nauwelijks. Pas nu, nu ze vijf jaar is, is het een dingetje en zie ik haar vol spanning bezig met daken, schoenen en liedjes.

  Ik ben zelf niet zo van de commerciële feesten en de pietendiscussie bemoeilijkt het nog verder om het verhaal te vertellen. Ik vind het namelijk niet oké dat mensen zich gekwetst voelen door oude tradities. Ook daarin leer ik veel van mijn kleuter: alle pieten zijn geschminkt, de ene wat meer dan de andere, en dat is géén probleem voor haar.

  Wat betreft cadeaus is het altijd een mix tussen leuk en nuttig geweest, ook dit jaar. Zij is ook blij met sloffen, een maillot en een jurk. En ook wat betreft budget en "schoencadeautjes" doen we rustig aan: twee keer per week de schoen zetten waarin ze dan een kleinigheidje van minder dan 1 euro vindt (een paar chocolademunten bijvoorbeeld, en dan een week later weer). Op De Dag zelf is het voor max 25 euro, en bij opa en oma doen we surprises voor max 20 euro, want Sinterklaas komt niet bij oude mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen mijn jongste een baby was en mijn oudste een peuter hebben wij voor haar drie keer dezelfde sokjes in haar schoen gestopt. En ook een keer een lepeltje. :-) Dat hield het leuk voor de oudste, en voor ons ook.

  We geven nu meestal iets nuttigs en iets leuks: een mooie pyjama bijvoorbeeld, en iets van Lego.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe een combinatie van nuttige dingen, zoals pyjama's, handschoenen etc. en leuke dingen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.